مقالات طراحی سایت

طراحی سایت و نقش آن در تجارت الکترونیک

طراحی سایت و نقش آن در تجارت الکترونیک

توسعه سریع رسانه‌های اجتماعی و وب و تغییرات در طراحی سایت، پتانسیل عظیمی را جهت انتقال تجارت الکترونیک از محیطی محصول‌گرا به سمت محیطی اجتماعی و مشتری مدار فراهم آورده است (Wigand,et al,2008). در اصل رسانه‌های اجتماعی به نرم‌افزارهای اینترنتی که در وب طراحی شده‌اند، اشاره داشته و این در حالیست که وب به مفهمومی همانند پلتفرم اشاره دارد (Kaplen and Haeli).

تجارت الکترونیک و وب

مقدمه

در چنین محیطی خریداران به دانش تجربی و اجتماعی دسترسی پیدا می‌کنند که آنان را به درک بهتری از اهداف خرید آنلاین ‌رسانده و همچنین در هنگام خرید اینترنتی باعث مطلع شدن و تصمیم‌گیری دقیق آنها می‌شود (Dennison et al2009). ضمنا تجارت آنلاین منجر به شناسایی بازخورد مشتریان شده و به آن‌ها بینشی در راستای تجارب و انتظاراتشان داده و آنان را در توسعه‌ی استراتژی‌ها جهت انجام کسب و کاری موفق یاری می‌دهد (Constantinide and Fountain 2008). از زمانی که مزایای این روش توسط سازمان‌های تجاری شناخته شد تجارت الکترونیک با اتخاذ برخی ویژگی‌ها، عملکردها و قابلیت‌های وب، موجب مشارکت اجتماعی مشتریان، ترویج روابط آنان و دستیابی به ارزش بالاتر اقتصادی شد.


طراحی سایت و نقش آن در تجارت الکترونیک

شکل 1 :طراحی وب


چنین تحولی در تجارت الکترونیک منجر به پیدایش تجارت اجتماعی شده است.به طور کلی تجارت اجتماعی به استفاده از وب در تجارت الکترونیک، علی الخصوص ویژگی‌های اصلی وب از قبیل محتوای کاربر ساز و اشتراک گذاری محتوا اشاره دارد (Kim and Srivastava 2007). اثرات وب برروی پیامدهای اجتماعی و همچنین تعاملات اجتماعی قابل مشاهده است.

به طور کلی وب، معاملات تجاری و اعتبار سیستم‌های معتبر مرتبط را تحت تاثیر قرار داده و همچنین باعث تقویت روابط تجاری با مشتریان، افزایش ترافیک وب سایت‌های شرکت، شناسایی فرصت‌های شغلی جدید و پشتیبانی از توسعه‌ محصول با نام تجاری خاص می‌شود (2008 (Michaelidou, et al,. به این ترتیب وب باعث ارائه‌ی محصولاتی کیفی در تجارت و قراردهی آنها در موقعیت بهتری بمنظور پیش بینی روند بازار و به حداکثر رساندن اثربخشی کمپین‌های بازاریابی می شود. همچنین وب می‌تواند بر جنبه‌های مربوط مشتریان از جمله نظارت بر مشتری و ارزش‌گذاری آنها نیز تاثیر مثبتی بگذارد. در وب همچنین میزان آگاهی، اولویت بندی و تصمیمات مشتریان تنها بر پایه‌ی اطلاعات قابل مشاهده بر روی وب سایت‌های تجارت الکترونیک نبوده بلکه همزمان تحت‌تاثیر محتوای ایجاد شده توسط کاربران در شبکه‌های اجتماعی قرار می‌گیرند.

نظرات استفان و توبیا در سال ۲۰۰۲ بر این امر که در محیط تجارت الکترونیک، وب موجب انتقال قدرت بازار ازطریق شرکت‌ها به مشتریان شده، دلالت می کرد. علاوه‌ براین با افزایش درخواست‌ها برای دارندگی خدمات و اپلیکیشن‌های آنلاین، نیازها تغییر کرده‌ و مشتریان بدنبال راه‌های اجتماعی و پرتعاملی‌ جهت ترغیب تعهدات شرکت‌ها می باشند. همچنین بطور قابل ملاحظه‌ای ارزش‌‌ ایجاد شده توسط مشتریان از طریق وب افزایش یافته و معمولا تلاش‌های مشترک مشتریان شبکه منجر به خروجی بهتری می‌شود. بعنوان مثال SAP نمونه‌ای است که براساس آن فروشنده‌ عمده‌ بازار نرم‌افزار ERP به منظور حل مشکلات موجود در ارائه‌ محصولات خاص با عرضه هوش جمعی حاصل از وبلاگ‌ها و انجمن‌ها توسعه دهندگان خارجی در جامعه‌ را خلاقانه دعوت به همکاری می‌کند.

 اخیرا هزاران شرکت به منظور ارتقاء تجارت الکترونیک، وب را تحت اختیار گرفته و یا تمایل به اخذ آن دارند. براساس گزارش ارائه شده در سال ۲۰۰۸ توسط Lewis و همکارانش، محبوبیت تجارت الکترونیک به ۴۳٪ در سال پیشرفت داشته است. تقریبا ۸۸٪ کسب و کار‌ها انتظار گسترش سرمایه‌گذاری بر روی این نوع تجارت ها را دارند.

اگرچه حقایق فوق به سرعت توسعه و پتانسیل قابل توجه اشاره داشته، لیکن تجارت الکترونیک همچنان به بررسی جامع‌تری نیازمند است.

طراحی وب

شکل 2 : طراحی وب - RelationShips


مطالعات اندکی در زمینه‌ی بررسی مفهوم تجارت اجتماعی و کاربردهای آن و همچنین نقش وب در تجارت الکرونیک و در عین حال تا حدودی برروی مسائل مربوط به طراحی تجارت اجتماعی صورت گرفته است. این میزان مطالعات بر روی این نوع تجارت منجر به ارائه‌ درک سیستماتیکی از آن و طراحی مشتری محور آن نمی‌شود.

می‌توان عدم آگاهی را بصورت مانع توسعه‌ و کارآمدی پلتفرم‌های تجارت اجتماعی استدلال کرد. بنابراین پژوهش‌های اولیه‌ی ما صرف بررسی ویژگی‌های طراحی مورد نیاز در تجارت اجتماعی می‌شود. دراین پژوهش به بررسی سوال زیر می‌پردازیم:

به منظور طراحی تجارت اجتماعی چه نوع ویژگیهایی در آن بکارگرفته می‌شود؟

در نهایت به بررسی گستردگی و نوعی از طبقه‌بندی درتحقیقات پرداخته می شود که تجارت الکترونیک وب را تحت پوشش قرار می‌دهد.

براساس نتایج به معرفی مدلی جدید و مجموعه‌ای از اصول لازم جهت طراحی تجارت اجتماعی پرداخته و سپس آنها را بمنظور دستیابی به پلتفرم‌های تجارت اجتماعی به کار می‌گیریم. این مقاله به شرح زیر سازماندهی شده است:

  •  در بخش ۲ به معرفی مفهوم تجارت اجتماعی و بطور مختصر در مورد جایگاه فنی آن می پردازیم.
  • در بخش ۳ و ۴ این موضوع با بررسی جامعی از اصول طراحی بکارگرفته شده در تجارت الکترونیک و وب دنبال می‌شود.
  •  بخش ۵ به معرفی مدل جدید در طراحی تجارت اجتماعی می‌پردازد.
  •  در بخش ۶ هر دو مدل پلتفرم تجارت اجتماعی مورد بحث قرار گرفته و بخش ۷ به نتیجه‌گیری مرتبط است.

مقالات مرتبط

آموزش سایت ساز-تعریف سایت

آموزش سایت ساز-تنظیمات SMTP

آموزش سایت ساز-نصب پورتال اساتید

نظرات کاربران
ناصری

سلام با وجود این همه رقیب چگونه باز هم بتوانیم فروش مناسب خودمون را داشته باشیم

1 0

شهره

آیا مدیریت یک وب سایت نیاز به اموزش دارد؟

1 1

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید