مقالات نرم افزار آموزشگاه

مدرسه آنلاین و آموزش از راه دور

مدرسه آنلاین و آموزش از راه دور
مدرسه آنلاین چیست؟ آموزش آنلاین مدارس با چه متد هایی صورت می گیرد؟ یکی از فناوری های بسیار تاثیر گذار در عصر حاضر، مدرسه آنلاین و آموزش از راه دور می باشد.

آموزش از راه دور که  آموزش الکترونیکی و آموزش آنلاین نیز نامیده می شود، نوعی آموزش است که در آن عناصر اصلی شامل جداسازی فیزیکی معلمان و دانش آموزان در حین آموزش و استفاده از فناوری های مختلف برای تسهیل ارتباط دانش آموز-معلم و دانش آموز-دانش آموز است. در ادامه با مدرسه آنلاین و مزایای آن آشنا خواهیم شد.

فهرست مطالب 

مدرسه آنلاین چیست؟

مدارس آنلاین در مقایسه با مدارس سنتی

معایبی که مدرسه آنلاین ممکن است داشته باشد

مزایای یک مدرسه آنلاین

سخن آخر


مدرسه آنلاین چیست؟

آموزش از راه دور به طور ویژه بر دانش پذیرانی مانند شاغلین تمام وقت، پرسنل نظامی و افراد غیر مقیم یا افراد در مناطق دور افتاده تمرکز کرده است که قادر به حضور در سخنرانی های کلاس درس نیستند. با این حال، آموزش از راه دور به بخشی ثابت از دنیای آموزش تبدیل شده است و روندها به رشد مداوم آن اشاره می کند. تنها در آموزش عالی ایالات متحده، بیش از 5.6 میلیون دانشجوی دانشگاه در پاییز 2009 در حداقل یک دوره آنلاین ثبت نام کردند، در حالی که این رقم در سال 2002 حدود 1.6 میلیون بود.

در دنیای امروز که به طور فزاینده ای رو به دیجیتالی شدن پیش می رود، فناوری در زمینه آموزش نیز به عنوان یک ابزار فوق العاده برای یادگیری و شکل دادن به ذهن های جوان شمرده می شود. یک مدرسه آنلاین (مدرسه مجازی یا مدرسه الکترونیکی یا مدرسه سایبر) دانش آموزان را عمدتا به صورت آنلاین و از طریق اینترنت و نرم افزار یادگیری الکترونیکی آموزش می دهد. آموزش مجازی از طریق کاربرد چند رسانه ای ها(فیلم، گرافیک و صدا) به جای کاربرد روش آموزش و یادگیری چهره به چهره به آموزش ِ دانش پذیر ها و کودکان می پردازند. با مدرسه آنلاین، معلم ها می توانند بدون نیاز به ساختمانی برای مدارس، بسیاری از مباحث از آموزش حروف الفبا گرفته تا مراحل مختلف رشد یک گیاه را به کودکان آموزش دهند.

مدل های آموزشی در حوزه آموزش مجازی بسیار متنوع است. این مدل های اموزش مجازی از انواع یادگیری از راه دور، که مواد مختلف یادگیری را برای مطالعه مستقل خود استفاده می کنند، تا کلاس های آنلاین و زنده و یادگیری تعاملی را شامل می شوند. اندازه کلاس ها در یک مدارس آنلاین، از گروه های بسیار کوچک مانند 6 نفر از دانش آموزان تا صد ها نفر را می تواند شامل شود.

دوره هایی که به صورت مستقل و خودگام هستند، دوره های نا همزمان یا دوره های آموزش مجازی آسنکرون نامیده می شوند. به طور معمول برای این نوع یادگیری، تکالیف و اطلاعات به دانش پذیر ها داده می شود و از آن ها انتظار می رود که تکالیف را تا موعد مقرر انجام دهند. دانش پذیر ها در وقت های آزاد خود همه کار های درسی خود را انجام می دهند و هیچ زمانبندی یا برنامه یکسانی برای برگزاری کلاس وجود ندارد. معمولا تعاملاتی که در این نوع یادگیری مجازی صورت می گیرد تنها از طریق فروم ها و انجمن های گفت و گو، وبلاگ ها و ویکی ها است. از طرف دیگر، دوره های یادگیری آنلاین همزمان یا آموزش مجازی سنکرون در زمان واقعی و به صورت بلادرنگ اتفاق می افتد. مربی و دانش آموزان همه به طور همزمان در بستر اینترنت تعامل دارند. این ارتباط می تواند از طریق متن، ارتباط تصویری یا مکالمه صوتی بین معلم و دانش آموز یا دانش آموز ها با هم دیگر صورت بگیرد. بنابراین این نوع از آموزش مجازی ساختاری مبتنی بر یادگیری اجتماعی دارد. معمولا در این دوره های اموزش مجازی علاوه بر زمان بندی کلاس ها، تکالیف اضافی و تکالیف گروهی نیز گنجانده می شود که دانش پذیر ها باید با همکاری و کمک یکدیگر آن ها را انجام دهند.


مدارس آنلاین در مقایسه با مدارس سنتی

تفاوت اصلی بین آموزش در یک کلاس سنتی و آموزش از راه دور، حضور فیزیکی معلم است. درست است که معلم های یک مدرسه آنلاین با استفاده از یک دوربین و از پشت صفحه مانیتور با دانش پذیر ها تعامل برقرار می کنند، اما اشتیاق آن ها به ارتقا آموزش برابر است با معلمی که به صورت حضوری و با استفاده از تخته سیاه ارتباط برقرار می کند.

مربیانی که در مدارس آنلاین و دوره های اموزش مجازی تدریس می کنند، تجربه و اعتبار تدریس یکسانی در طراحی برنامه درسی و برگزاری دوره های آموزشی دارند و همان عشق و علاقه را نسبت به دانش آموزان خود دارند. مربی های آنلاین موظف هستند در کارگاه ها و جلسات آموزشی مربوط به تکنولوژی آموزشی شرکت کنند و آموزش هایی با بالاترین کیفیت ارائه دهند. با در نظر گرفتن همه این موارد می توان گفت که شرکت در دوره های آموزشی مدرسه آنلاین، به هیچ وجه محتوای آموزشی مورد استفاده دانش پذیر و نحوه آموزش او را محدود نمی کند.


معایبی که مدرسه آنلاین ممکن است داشته باشد

برخی از افراد معتقدند که محدودیت تعامل با معلم ها و هم کلاسی ها ممکن است چالشی در رشد مهارت های رفتاری و اجتماعی دانش آموزان باشد. این گونه استدلال می شود که به دلیل عدم حضور فیزیکی، معلم ها قادر به برقراری نظم و انضباط و حفظ محیط مسالمت آمیز کلاس آنلاین نخواهند بود. یکی دیگر از معایب احتمالی مدرسه آنلاین، عدم وجود پیوند قوی بین معلم و دانش آموز می باشد، که وجود این تعامل و ارتباط قوی به طور کلی برای بهبود نگرش دانش آموزان در مورد فعالیت های کلاسی ضروری می باشد. اگر دانش آموزان نتوانند به یک بزرگسال تحت عنوان مربی و معلم اعتماد کنند، در محیط کلاس آن مربی احساس راحتی نخواهند کرد.


مزایای یک مدرسه آنلاین

در حالی که معلم‌ها در یک مدرسه آنلاین به صورت جسمی و فیزیکی حضور ندارند، امکان برقراری ارتباط با دانش آموزان از طریق نرم افزار های آنلاین مانند نرم افزار مدرسه و سیستم مدیریت یادگیری ال ام اس در بستر اینترنت فراهم می شود. بنابراین می توانند در زمینه ایجاد تعامل و ارتباط با دانش آموزان سرمایه گذاری کنند. مهم ترین مزیت آموزش آنلاین و آموزش الکترونیکی، در دسترس بودن همیشگی معلم ها است که می تواند به برقراری اعتماد بین معلم و دانش آموز کمک کند. آموزش آنلاین، مشکل مسافت و راه دور را که در آموزش سنتی وجود دارد را حل می کند، زیرا دانش آموزان می توانند از طریق نرم افزاری مثل ادوبی کانکت adobe connect با معلم های خود به صورت تصویری جلسه مجازی تشکیل دهند و با آن ها عامل داشته باشند. این روش برقراری ارتباط، برای کودکان و دانش آموزان خجالتی احساس راحتی بیشتری در زمان صحبت با معلم های خود به ارمغان می آورد، زیرا آموزش مجازی و آموزشگاه آنلاین استرس و احساس خجالتی که ممکن است در ارتباط چهره به چهره پیش بیاید را از بین می برد.


در آموزشگاه های مجازی و مدارس آنلاین علاوه بر اینکه شرایط برای برقراری تعامل دانش آموز با مدرس ها برقرار است، دانش آموزان همچنین می توانند از طریق تعامل با هم کلاسی های خود در مراکز آموزش از راه دور و تعامل با سایر سرپرستان، مهارت های رفتاری و اجتماعی را توسعه دهند. بچه‌ها در سخنرانی‌های آنلاین که از طریق نرم افزار وب کنفرانس برگزار می‌شود شرکت می‌کنند، دانش آموزان از طریق شرکت در فعالیت‌های روزانه در کلاس مجازی که شامل بحث‌های گروهی کوچک و یادگیری مجازی مبتنی بر فعالیت هستند، اهمیت همکاری و دوستی را درک می‌کنند. علاوه بر این، سرپرستان حاضر در مدارس آنلاین و مراکز آموزش دیجیتال هستند می توانند به مربی ها در مدیریت کلاس انلاین کمک کنند و نیازهای آموزشی فردی و اختصاصی دانش پذیرها را یاد بگیرند.

در یک مدرسه آنلاین، رشد فردی و تحصیلی هر دانش آموز نیز از طریق ارزیابی الکترونیکی و گزارش ها و سوابق پیشرفت الکترونیکی ساماندهی می‌شود و همین امر می‌تواند کار تنظیم برنامه شخصی متناسب با نیازهای هر دانش آموز را آسان تر سازد. توجه به این نکته ضروری است که اجرا و پیاده سازی مدرسه آنلاین و آموزشگاه مجازی توجه شخصی مربی ها به تک تک دانش آموزان را از بین نمی برد، زیرا دانش آموزان می توانند به صورت آنلاین در یک جلسه وب کنفرانس با معلم خود شرکت کنند. در واقع، این جلسات آنلاین به دانش آموزان کمک می کند تا درباره نیاز های تحصیلی و اجتماعی خود، آگاهی بیشتری کسب کنند. چرا که نسبت به جلسات حضوری استرس بسیار کمتری دارند.


سخن آخر

یکی از مهم‌ترین مراحل راه اندازی یک مدرسه آنلاین، انتخاب ابزار و نرم افزارهای آموزشی مناسب است. از جمله ابزار ضروری برای راه اندازی یک مدرسه آنلاین، همانطور بالاتر نیز اشاره شد، سیستم مدیریت یادگیری LMS می‌باشد. در سیستم های LMS می‌توانید به راحتی ترندهای آموزش مجازی مثل گیمیفیکیشن، واقعیت مجازی در آموزش مجازی، یادگیری اجتماعی، آموزش موبایلی و میکرولرنینگ را پیاده‌سازی کنید. علاوه بر آن برای برگزاری کلاس آنلاین همزمان نیاز به یک نرم افزار وب کنفرانس مثل ادوبی کانکت یا بیگ بلوباتن دارید.

همچنین برای مدیریت مدارس سنتی به صورت مدرن و راحت، می‌توانید از نرم افزار مدیریت آموزشگاه استفاده کنید. در صورت داشتن هر گونه سوال در مورد انواع تکنولوژی آموزشی و نرم افزارهای آموزش مجازی کافی است فرم زیر را تکمیل کرده تا از مشاوره رایگان پافکو بهره‌مند گردید.

دریافت مشاوره رایگان
نظرات کاربران
ظهیر آقاجانی

یک مدرسه آنلاین (مدرسه مجازی یا مدرسه الکترونیکی یا مدرسه سایبر) دانش آموزان را عمدتا به صورت آنلاین و از طریق اینترنت و نرم افزار یادگیری الکترونیکی آموزش می دهد

0 0

سمیرا جوکار

سیستم مدیریت یادگیری LMS برای مدرسه آنلاین چه مواردی رو کم داره و کمبود به حساب میاد؟

0 0

ظهیر ساروی

برای افرادی که شاغل هستن خیلی کاربردیه

0 0

جام آبادی

در دراز مدت باید دید مدرسه آنلاین چه تاثیری در سطح سواد دانش آموزان دارد

0 0

بنده پور

در بخش معایب مدرسه آنلاین درباره عدم رشد رفتار اجتماعی گفتید که به نظرم با اموزش تعاملی این مشکل برطرف میشه

0 0

پریا ستوده

مقاله خوبی در حوزه مدرسه آنلاین بود، ممنون

0 0

امیر مهدی

معایب مدرسه آنلاین چیست؟

0 0

پیمان فر

Lms پافکو برای برای اموزش آنلاین مدارس ابتدایی مناسبه؟

0 0

پارسا

مدرسه آنلاین برای رشته های هنر که نیاز به کارهای اجرایی داره هم قابل اجراس؟

0 0

Aram

سلام من ۱۷ سالمه امسال میخوام برم یازدهم ، رشته‌ی معماری داخلی .. مدارس از راه دور ثبت نامم نمیکنن میگن باید بزرگ سال باشی ، ولی من به شدت علاقه دارم که توی خونه درس بخونم چون در حال حاضر دارم کار میکنم و مدرسه رفتن برام سخته .. اگه میشه کمکم کنید ، میتونم مجازی اموزش ببینم؟☹😢

2 3

نصیری

سلام
مدرسه آنلاین برای مقطع دبستان میتونیم داشته باشیم راهنمایی فرمایید

16 1

شرکت پافکو

درود
شما به آسانی با نرم افزارهای یکپارچه شرکت پافکو میتونید یک مدرسه آنلاین راه اندازی کنید

2 2

نازنین

سلام
چطوریه میتونم ی مدرسه آنلاین راه اندازی کنم؟

7 3

شرکت پافکو

درود
برای راه اندازی مدرسه آنلاین شما به میتونید از نرم افزار آموزش مجازی پافکو استفاده کنید لطفا فرم مشاوره رایگان را پر کنید تا کارشناسان در اسرع وقت با شما تماس بگیرند

4 1

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید