مقالات نرم افزار آموزش مجازی

آیا آماده تدریس آنلاین در طول بحران کرونا هستید؟

تدریس آنلاین در طول بحران کرونا
برای تدریس آنلاین چه باید کرد؟ جدید ترین متدهای آموزش مجازی کدام اند؟ در طول بحران کروناویروس COVID-19، آموزش آنلاین به عنوان مناسب ترین وسیله برای تدریس و یادگیری شناخته شده است. از این رو، تصمیم گرفتیم در این مقاله در مورد موضوعات مهم مربوط به آموزش آنلاین بحث کنیم. موضوعاتی که به معلم ها در اجرای کلاس های آنلاین به شیوه ای موثرتر کمک خواهند کرد.

با ادوبی کانکت، کلاس برگزار کن!

همراه با تست رایگان


باید ها و نباید ها در تدریس آنلاین

بیشتر موسسات آموزشی در ایران و سایر کشور ها تعطیل شده است. به دلیل بحران کرونا ویروس، از معلم ها، اساتید دانشگاه ها و مربی های مختلف خواسته شده است که آموزش های خود را از طریق کلاس آنلاین ادامه دهند. در این مطلب قصد داریم برای کمک به این بزرگواران، به مهم ترین موضوعات مربوط به برگزاری کلاس مجازی و تدریس آنلاین بپردازیم.

تلاش ما این است که سوالات و مشکلات مربوط به برگزاری کلاس های آنلاین در طول بحران کرونا Covid 19 در ایران را پیدا کنیم و به آن ها پاسخ دهیم.

از جمله سوالات زیر

چرا به برگزاری کلاس های آنلاین و آموزش آنلاین نیاز داریم؟

منظور ما از کلاس های آنلاین چیست؟

اقدامات اولیه و ضروری در برگزاری کلاس های آنلاین چیست؟

در طول مبارزه با کرونا ویروس covid-19، چه کارهای دیگری می توان انجام داد؟


چرا ما به برگزاری کلاس های آنلاین نیاز داریم؟

با وجود بحران و شرایطی که ویروس کرونا ایجاد کرده است، بیشتر موسسات آموزشی در ایران و همچنین در تعداد زیادی از کشورهایی که با این ویروس درگیر هستند، تعطیل شده است. اما، در طول این بحران، می توان بخشی از برنامه های درسی را از طریق آموزش مجازی و برگزاری کلاس مجازی ادامه داد. این به معلم ها کمک می کند تا پس از بازگشایی دوباره موسسات آموزشی، بتوانند به راحتی برنامه درسی را پوشش دهند و سرفصل های دروس را به اتمام برسانند. و در نتیجه، با برگزاری به موقع امتحانات، به حفظ جریان مطالعه و تحصیل دانش آموزان و دانشجویان کمک خواهد کرد. علاوه بر این، دانش پذیران در دوره قرنطینه که وقت حوصله سر بر زیادی را به زندگی آن ها اضافه کرده است، با مطالعه سرگرم خواهند شد.


منظور ما از کلاس آنلاین چیست؟

منظور از کلاس های آنلاین، برگزاری جلسات تدریس و یادگیری با کمک ICT یا Information and Communication Technology می باشد. در عصر حاضر، نقش اینترنت در زمینه ها و صنایع مختلف از جمله صنعت آموزش بسیار پر رنگ و مهم می باشد. تاکنون، سیستم های مدیریت یادگیری یا سیستم lms زیادی در دنیای تکنولوژی توسعه یافته است. از جمله می توان به سامانه مدیریت یادگیری مودل Moodle، Chamilo، Google Classroom، Edmodo و Canvas اشاره کرد.

شما می توانید از طریق ایمیل یا در واتس آپ، زمان و موضوع کلاس انلاین را به دانش پذیران اطلاع دهید. همچنین می توانید آموزش های ویدیویی خود را به طور مستقیم در یوتیوب پخش کنید. اما اگر به دنبال یک پلتفرم حرفه ای برای تدریس آنلاین هستید، به شما توصیه می کنیم که از یکی از سامانه های مدیریت یادگیری و نرم افزار ال ام اس استفاده کنید. در نرم افزار آموزش مجازی پافکو، شما می توانید علاوه بر ارسال اعلان ها به دانش پذیران، آن ها را از پیش تنظیم کنید تا به صورت خودکار ارسال شوند. در سیستم ال ام اس می توانید علاوه بر پخش ویدئو های آموزشی، دسترسی به آن ها را شخصی سازی کنید. می توانید دانش پذیران را گروه بندی کنید و جلسات و فروم های بحث و گفت و گو برای آن ها در نظر بگیرید. تکلیف ارائه دهید، و به صورت متقابل دانش پذیران خواهند توانست تکالیف حل شده خود را در جایگاه خود بارگزاری کنند. با سیستم مدیریت آموزشی lms می توانید اقدام به برگزاری آزمون آنلاین نمایید. یک آزمون الکترونیکی می تواند فرمت های مختلفی مثل آزمون چهارگزینه ای، آزمون های کوتاه، آزمون های تشریحی و غیره داشته باشد. در نرم افزار LMS، بسیاری از انواع آزمون آنلاین به صورت خودکار تصحیح می شوند و این می تواند سبب صرفه جویی زیادی در وقت معلم و استاد شود. همچنین در بستر نرم افزار آموزش مجازی LMS، می توانید با اضافه کردن پلاگین ادوبی کانکت (نرم افزار adobe connectوبینار، جلسه مجازی و وب کنفرانس برگزار کنید. موارد عنوان شده تنها به قسمتی از ویژگی های ال ام اس اشاره کرده است، چرا که بیان مفصل و کامل جزئیات، ویژگی ها و مزایای آن در مجال نمی گنجد. 


باید های و نباید های اساسی و مهم که باید در تدریس آنلاین مورد توجه قرار گیرند، کدامند؟

باید ها :

  • آدرس های ایمیل و شماره تلفن های جامعه هدف و مخاطبین خود را جمع کنید و یک گروه در سامانه ال ام اس ایجاد کنید و دانش پذیرانی که می خواهید با آن ها کلاس های آنلاین برگزار کنید را در آن گروه اضافه کنید.
  • خودتان را قبل از شروع کلاس آنلاین آماده کنید. بهتر است قبل از کلاس، به صورت آفلاین تمرین کنید.
  • قبل از شروع جلسات مجازی خود، تمام تجهیزات و سرویس های مورد نیاز مانند اتصال اینترنت، لپ تاپ، دوربین و غیره را بررسی کنید و از کارکرد صحیح آن ها مطمئن شوید.
  • آنچه که می خواهید در کلاس خود به اشتراک بگذارید را آماده کنید، مانند لیست سوالات مربوط به موضوع درس آن جلسه را از قبل آماده داشته باشید.
  • همچنین می توانید از یک یا دو نفر از دانش آموزان بخواهید داوطلب شوند و به شما در اداره جلسه آنلاین کمک کنند و در صورت لزوم، اطلاعات مهم را به سایر دانش آموزان آن گروه منتقل کنند.
  • همه دستورالعمل های مورد نیاز را به دانش آموزان خود بدهید تا کلاس آنلاین شما به راحتی اجرا شود و همچنین مثمر ثمر واقع شود.
  • در طول جلسات آنلاین، زمان های استراحت مناسب در نظر بگیرید تا دانش پذیران فرصت داشته باشند تا در مورد موضوع مورد بحث فکر کنند و سوال های خود را در آن زمینه را سازماندهی کنند و آن ها را عنوان کنند.
  • بهتر است آموزش الکترونیکی خود را کوتاه یا به صورت یک سری جلسات کوتاه نگه دارید. این به پارامتر های مختلفی مانند موضوع، مشارکت دانش پذیران و نحوه تدریس بستگی دارد.
  • شما می توانید در طول جلسه آنلاین، چند سوال مرتبط با موضوع و به صورت پایان باز بپرسید تا دانش پذیرها را بیشتر درگیر کنید.
  • دانش پذیران را تا نه تنها سوالات و شبهات خود در رابطه با موضوع را بیان کنند بلکه به سوالات پرسیده شده توسط دیگر هم کلاسی ها نیز جواب دهد. می توانید در سیستم های ال ام اس برای این منظور یک انجمن بحث و گفت و گوی آنلاین راه اندازی کنید.
  • درست بلافاصله از جلسه، تکالیف را ارسال کنید و جزئیات جلسه بعد را نیز اعلام کنید.
  • از دانش پذیران بازخورد بگیرید. این به شما کمک می کند تا دیدگاه آن ها را در مورد جلسه درس را متوجه شوید.

نباید ها:

  • خیلی رسمی نباشید، به خصوص اگر با دانش پذیران خود از قبل از برگزاری دوره آموزش مجازی آشنا هستید.
  • کلاس را به هیچ عنوان به تاخیر نیندازید و یا بدتر از آن هرگز آن را لغو نکنید.


با وجود کروناویروس، چه موارد اضافه ای می توانند در آموزش های آنلاین وجود داشته باشند؟

  • در طول کلاس آنلاین خود، خوب است که از دانش آموزان خود بخواهید که به طور منظم دست خود را در فواصل منظم بشویند.
  • می توانید در مورد اقدامات احتیاطی در مورد ویروس کرونا، که توسط منابع معتبری مثل سازمان بهداشت جهانی یا دولت منتشر شده است، یک پوستر یا یک راهنما به اشتراک بگذارید.
  • در طول آموزش خود، از نقل قول های مثبت استفاده کنید و به دانش پذیران خود امید به زندگی تزریق کنید.

شرکت پافکو با ارائه نرم افزار وب کنفرانس ادوبی کانکت ( جدید ترین نسخه آن، یعنی ادوبی کانکت نسخه 10.6) آماده خدمت رسانی به سازمان ها و آموزشگاه ها می باشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاهده دموی نرم افزار روی لینک ادوبی کانکت 10.6 کلیک کرده و فرم دمو را پر کنید.

به امید روزی که همه در کنار هم توانسته باشیم، شرایط بحرانی ناشی از ویروس کرونا را پشت سر بگذاریم.

ادوبی کانکت 10.6
نظرات کاربران
یک معلم

والا چه آماده بودیم چه نبودیم مجبور به تدریس آنلاین شدیم
ولی الان دیگه یاد گرفتیم نکته های آموزش الکترونیکی و برگزار کردن کلاس آنلاین رو

0 0

سیدحسنی

برای ارتقای کیفیت آموزشهای مجازی نیاز بع بررسی و انتخاب گزینه های پیش رو داریم. لطفا راهنمایی بفرمائید ۰۹۳۹۳۳۹۶۵۷۸

0 0

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

لطفا از قرار دادن متن بصورت فینگلیش خودداری نمایید با تشکر

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید