مقالات نرم افزار آموزش مجازی

نوروساینس و میکرولرنینگ

نوروساینس و میکرولرنینگ

چرا دانشمندان علوم اعصاب و نوروساینتیست ها به میکرولرنینگ علاقه مند هستند؟ استفاده از میکرولرنینگ در این حوزه چه مزایایی دارد؟ در ادامه به ارتباط نوروساینس و میکرولرنینگ خواهم پرداخت.

با ادوبی کانکت، کلاس آنلاین برگزار کن!

همراه با تست رایگان


نوروساینس و میکرولرنینگ : آنچه که باید بدانید

میکرولرنینگ در حال حاضر به یک ترند تبدیل شده است. این یک روش عالی برای آموزش به افرادی است که ازلحاظ زمانی محدودیت دارند و کل وقتشان با برنامه های مختلف پر شده است و همچنین برای افرادی که به یادگیری سیار علاقه دارند.


مفهوم میکرولرنینگ چیست؟

تعاریف زیادی برای مفهوم میکروآموزش وجود دارد، اما یکی از آنها که به نظر من نزدیک است، به صورت زیر است:

"میکرولرنینگ، نوعی یادگیری است که به طور نسبی شامل تعاملات کوتاه در فعالیت های مرتبط با یادگیری است- فعالیت هایی با محدوده ی زمانی چند ثانیه تا حداکثر 20 دقیقه (یا در موارد نادری تا حدود یک ساعت) که می تواند ترکیبی از ارائه، مرور، تمرین، انعکاس، برانگیختن، پشتیبانی عملکرد، یادآوری هدف، پیام های تشویقی، ارسال تکالیف، تعامل اجتماعی، تشخیص، مربی گری، تعامل مدیریت، و یا سایر روش های یادگیری مرتبط است. "

بنابراین، هر قطعه ای از آموزش کوتاه مدت با زمانی بین 1 تا 20 دقیقه، به عنوان یک میکرولرنینگ محسوب می شود و در تعریف دیگری یادگیری بیتی نامیده می شود.


علوم اعصاب و چگونگی یادگیری ما

دانشمندان علوم اعصاب کشف کرده اند که ذهن ما چگونه کار می کند و یاد می گیرد. برای ما مهم است که توانایی ذهن خود را درک کنیم تا بتوانیم مواد یادگیری خوبی را معرفی کنیم.

آن ها گفته اند که طبق تحقیقات و مطالعات انجام شده، انسان نمی تواند بیش از 20 دقیقه روی یک موضوع خاص تمرکز کند. ذهن تمرکز خود را از دست می دهد و یادگیری را خودش متوقف می کند.

فرآیند یادگیری مغز و عملکرد آن مدام تغییر می کند، و برای این امر بسیار مهم است که اجازه دهیم این تغییرات اتفاق بیفتد و به مغز زمان استراحت و یادگیری داده شود.


حالت متمرکز و حالت پراکنده تفکر

نوروساینس و میکرولرنینگ

نوروساینس و میکرولرنینگ- حالت متمرکز و حالت پراکنده تفکر


با توجه به تحقیقات، ما دو حالت مختلف از تفکر و برخورد با مشکلات و حتی یادگیری داریم.

دکتر باربارا اوکلی، در دوره آموزشی خود با عنوان "چگونه یاد گرفتن را یاد بگیرید" در سایت کورسرا(Coursera)، می گوید:

"مغز ما زمانی روی حالت متمرکز است که تلاش می کند روی چیزی تمرکز کند. به عنوان مثال، زمانی که تلاش می کند معادله ریاضی خاصی را حل کند یا روی موضوع خاصی عمیق شود یا یک تصمیم بحرانی در مورد شغل شما بگیرد. اما حالت پراکنده بیشتر در حالت آرامش است، این حالت برای آزاد کردن قوه خلاقیت شما است و به شما کمک می کند که راه حل های نوآورانه برای یک مسئله خاص پیدا کنید و حتی یک مفهوم جدید را که کاملا برای شما تازه است را یاد بگیرید."

همان طور که دکتر باربارا اوکلی توصیه کرده است، ما به هر دو حالت نیاز داریم تا به اهداف یادگیری دست یابیم. به همین علت بسیار مهم است که میکرولرنینگ را در روش های آموزشی خود به کار بگیریم تا مغز ما زمان مورد نیاز برای انتقال از حالت متمرکز به حالت پراکنده و بالعکس را داشته باشد.

بنابراین، در حال حاضر اکثر دانشمندان بر این باورند که مغز ما نمی تواند آموزشی را که بیشتر از بیست دقیقه طول می کشد را دریافت کند، و به زمانی برای استراحت و سپس ادامه دادن یادگیری نیاز دارد. اما چگونه می توانیم آن را اعمال کنیم؟


چگونه می توان میکرولرنینگ را در تشکیلات آموزشی خود اعمال کنیم؟


یک – از ویدیو های آموزشی کوتاه استفاده کنید

اگر در آموزش های خود از ویدئو های طولانی استفاده می کنید، اولین گام این است که آن ها را به ویدئو هایی کوتاه (هر ویدئو حداکثر 5 دقیقه طول بکشد) تبدیل کنید.


دو – فعالیت های زیادی را در آموزش خود اتخاذ کنید

اگر یک جلسه آموزشی یک ساعته یا بیشتر را آماده می کنید، سعی کنید آن را فعالیت های کوچک تقسیم کنید. به عنوان مثال، شما می توانید برای 5 دقیقه آن پاور پوینت آماده کنید، سپس 10 دقیقه به بحث آزاد اختصاص دهید، 5 دقیقه ویدئوی آموزشی، و یک تکلیف 10 دقیقه ای ... و موراد مشابه را در نظر بگیرید. میزان یادگیری اکثر فرا گیران با تغییر از یک حالت به یک حالت دیگر بیشتر می شود.


سه – از گیمیفیکیشن استفاده کنید

همه افراد، صرف نظر از سن آن ها، بازی ها را دوست دارند. اگر موفق شوید کنید آموزش های آنلاین خود را گیمیفای کنید، به دانش آموزان اجازه داده اید که در هنگام یادگیری راحت تر باشند.

آن ها را با جمع آوری امتیاز بیشتر، مدال ها، حل کردن معما ها و دادن پاداش به آن ها تشویق می کند. با جست و جو در اینترنت می توانید مطالب زیادی را در مورد گیمیفای کردن دوره آموزش آنلاین خود یا حتی دوره آموزش حضوری خود پیدا کنید.


چهار – از اینفوگرافیک ها استفاده کنید

نوروساینس و میکرولرنینگ
اینفوگرافیک-آموزش مجازی-نوروساینس و میکرولرنینگ


اینفوگرافیک ها برای تسهیل فرآیند یادگیری آنقدر مهم است که نمی توان در مورد میکرو-لرنینگ صحبت کرد اما به اینفوگرافیک ها اشاره نکرد. می توانید از اینفوگرافیک برای تبدل ویدئوهای آموزشی طولانی به گراف های ساده استفاده کنید، یا مفهوم جدیدی را معرفی کنید، یا حتی جداول دوره خود را ارائه دهید.

در نهایت، همانطور که می بینید، میکرولرنینگ تمرین مناسبی بر اساس طبیعت انسانی است و این بهترین مثال است که به ما کمک می کند تا از یک حالت متمرکز به یک حالت پراکنده جابه جا شویم، و یکی از چیز هایی است که کمک می کند تا یادگیری موثرتری داشته باشیم در حالی که خلاقیت ذهن را آزاد می کند.

مشاوره رایگان بگیرید
نظرات کاربران
سمانه

چه جالب نوروساینس رو نمیدونستم چی هست
ممنون از مقاله خوبتون

0 0

زارع

محقق ها میگن که ما میتونیم بیش از 20 دقیقه تمرکز کنیم من بیش از 2 دقیقه نمیتونم خخخ

0 0

آرزو زارعی

مقاله مفیدی بود اطلاعاتی از میکرولرنیگ نداشتم مرسی

0 0

am

سلام .لطفا چند مقاله بروز و معتبر راجع به میکرولرنیگ با درج ادرس معرفی کنید .ممنون میشم

0 0

ایزدی

نوروساینس علم امروزه! و بسیار مفید... بررسی تعامل انسان با سایر پدیده ها می تونه هر کسب و کاری رو متحول کنه. میکرولرنینگ یا یادگیری میکرو هم روشی جدید در بحث آموزش و به خصوص آموزش انلاین است که ویژگی های مثبت زیادی را به ارمغان آورده است. این روش با دیدگاه های نوروساینسی همجهت است. ممنون از مطلب مفیدتون.

2 0

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

لطفا از قرار دادن متن بصورت فینگلیش خودداری نمایید با تشکر

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید