بیش از 1.2 میلیارد دانش آموز در 186 کشور جهان به دلیل پیدایش و انتشار ویروس کووید 19 و تعطیل شدن مدارس، نتوانستند آموزش خود را به صورت حضوری ادامه دهند. به همین دلیل کل سیستم آموزش و پرورش اجبارا به سمت روش های جدید برای ارائه مدل های آموزشی آنلاین کشیده شده اند. قبل از همه گیری کووید19، آموزش آنلاین بیشتر جنبه ی « خوب است که به کار گرفته شود » داشت؛ ولی با شرایط کنونی به یک ضرورت تبدیل شده است.
جلستو آنلاین برگزار کن: سایت ادوبی کانکت
فهرست مطالب
با وجود covid-19 چگونه می توان به آموزش و یادگیری ادامه داد؟!
امروزه بهترین روش های Edtech یا آموزش مجازی که باید به آن ها توجه کرد کدام اند؟
5 روش جدید ارائه آموزش الکترونیکی
1. (گیمیفیکیشن در آموزش: بازی گونه کردن مدل آموزشی)
2. یادگیری موبایلی: برنامه مورد نظر قابل اجرا در گوشی های موبایل باشد.
3. آموزش آنلاین تطبیقی
4. MicroLearning ( میکرولرنینگ )
5. پیگیری آموزش ( تجزیه و تحلیل )
با وجود covid-19 چگونه می توان به آموزش و یادگیری ادامه داد؟!
احتمالا برایتان جالب باشد بدانید که ابزار های آنلاین در محیط دانشگاهی چگونه با هم ادغام می شوند تا شرایطی را که به دلیل دوری از مدارس و آموزشگاه ها ایجاد شده است، جبران و اصلاح کنند و اینکه از چه راهکار هایی در خصوص این موضوع استفاده می کنند.
واضح است که در شرایط پیش آمده، آموزش آنلاین نیز دستخوش تغییر و تحول می گردد، اما این تغییر تا چه میزان خواهد بود؟!
به نظر می رسد برای برخی از دانشگاه ها، از جمله بوستون، زمان مناسبی برای راه اندازی کامل برنامه آنلاین است. به عنوان مثال، کمبریج از قبل تصمیم گرفته بود که تمام دوره های خود را تا سال 2020 به صورت آنلاین و مجازی ارائه دهد.
در حالی که دانشگاه های دیگر ترجیح می دهند از فناوری آنلاین بیشتر به عنوان منبع تکمیلی و ارائه آموزش های ترکیبی استفاده کنند. و از سیستم آمووزش مجازی جهت پشتیبانی بیشتر دانشجویان برای غلبه بر شرایط متغیر استفاده می کنند و از این طریق اطمینان حاصل می کنند که در آینده، سیر یادگیری قطع نمی شود.
به عنوان مثال، دانشگاه ولینگتون، مشاغل خانگی و کلاس های گروهی را با سیستم های پخش آنلاین در قالب ویدیو ارائه داده است. دانشگاه روتگرز اعلام کرده است که تحصیلات تکمیلی در ماه سپتامبر، با ترکیبی از کلاس های حضوری و آنلاین و آموزش از راه دور ارائه خواهد شد.
کلاس آنلاین رایگان برگزار کن!
دانشگاه ایالتی آریزونا با سه حالت مختلف با شهریه های متفاوت، انعطاف پذیری زیادی را در ارائه مطالب فراهم کرده است:
- محیط یادگیری حضوری در سیستم پردیس دانشگاه، که یک الگوی سنتی در دانشگاه ها است.
- محیط یادگیری پیشرفته با فن آوری آنلاین ( ارائه مطالب در قالب ویدیوی زنده و آنلاین/ اموزش از راه دور)
- آموزش از راه دور به طور کاملا تعاملی: به گونه ای است که سخنرانی ها و ویدیو های ضبط شده در هر زمان و هر مکان قابل دسترس و موجود است.
در بعضی از زمینه های تحقیقاتی از جمله آزمایش های بالینی، کلاس های حضوری لازم و ضروری است. به نظر می رسد برنامه های ردیابی مخاطب، برای جلوگیری از انتشار covid-19 یک ایده ی مناسب باشند. چین برنامهAlipay را منتشر کرد که نه تنها برای دانشگاه ها بلکه برای سوار شدن به مترو، ورود به هتل، ورود به یک مرکز خرید یا دفتر کار نیز استفاده شده است.
به گفته سلیم بورزان، مدیر محصول QPsoftware، امروزه فناوری و سیستم عامل های الکترونیکی یادگیری، صرفا فقط ابزار یا وسیله ای برای ایجاد ارتباط بین دانش آموزان و معلمان نیستند؛ بلکه بخش مهمی از محیط آموزشی هستند. و در مراتب بالاتر باید به همه، حتی به والدین نیز حداکثر کمک را بکنند.
covid-19 فرصتی ایجاد کرده است که آموزش و پرورش بتواند در ارائه مطالب، انعطاف پذیری و نوآوری بیشتری داشته باشد. لازم به ذکر است که هدف مدارس و آموزشگاه ها در آموزش مجازی عوض نمی شود. نرم افزارهای برگزاری کلاس آنلاین و در حالت کلی تکنولوژی آموزشی صرفا جهت آماده سازی دانش آموزان برای چالش های امروز و فردا است.
امروزه بهترین روش های Edtech یا آموزش مجازی که باید به آن ها توجه کرد کدام اند؟
ظهور و پیشرفت آموزش الکترونیکی باعث شده است که تکنیک ها و مدل های آموزش زیادی در بازار شکوفا شده و روی بورس باشند. و نتیجه اینکه دانش آموزان توانستند با استفاده از این تکنیک ها و راهنمایی ها، برنامه ی مناسب با شرایط خودشان را انتخاب کنند. این موضوع برای مدارس چالش برانگیز شده است.
ما به تازگی 5 روش برتر را مشاهده کردیم که می تواند توسعه سیستم یادگیری آنلاین قبلی و یا فقط بهینه سازی یک راه حل را در نظر داشته باشد
5 روش جدید ارائه آموزش الکترونیکی
5 روش برتر ارائه آموزش الکترونیکی که جدیدا توجه ها را به خود جلب کرده است به طوری که پیش بینی می شود توسعه یادگیری آنلاین را متحول کنند، عبارتند از:
1. (گیمیفیکیشن در آموزش: بازی گونه کردن مدل آموزشی)
به استفاده از عناصر بازی و تکنیک های ادغام شده در فرایند یادگیری اشاره دارد. این صرفا جهت سرگرمی نیست؛ بلکه یک عامل موثر در مسیر یادگیری است. اضافه کردن بازی ها به eLearning (آموزش الکترونیکی)، یادگیری منفعل را به یادگیری فعال تبدیل می کند. چنین بازی سازی می توان شامل استفاده از چالش ها، بازخورد فوری، ارتقای سطح با گذراندن مراحل لازم، نشان ها و موارد دیگر باشد. در نتیجه نرخ تکمیل بهبود می یابد و سطح نتایج، بالاتر از حد متوسط خواهد بود.
2. یادگیری موبایلی: برنامه مورد نظر قابل اجرا در گوشی های موبایل باشد.
طبق آمار سال 2020، تقریبا 73% کل کاربران اینترنت فقط از طریق تلفن های همراه هوشمند خود به وب دسترسی دارند. توصیه می شود اگر بودجه تهیه یک برنامه مستقل را ندارید، حداقل از گوشی هوشمند یا سایر دستگاه های الکترونیکی، مطالب خود را به اشتراک بگذارید. موبایل لرنینگ را دست کم نگیرید.
3. آموزش آنلاین تطبیقی
یادگیری تطبیقی به طیف گسترده ای از راه حل ها اطلاق می شود که می توانند توزیع دروس و کار ها را بر اساس سطح دانش و استعداد دانش آموزان، تطبیق دهند.
چگونه می توان سطح دانش کاربر را در کلاس آنلاین محک زد؟
- گرفتن یک آزمون قبل از شروع دوره
- گرفتن آزمونی شامل سوال های شخصی از کاربر
- و ستفاده از الگوریتمی که عملکرد کاربر را ردیابی می کند.
یادگیری تطبیقی از دانش آموزی به دانش آموز دیگر متفاوت است و برای هر دانش آموز خاص است؛ زیرا بر حسب سطح دانش کاربر ایجاد شده است.
آموزش های میکرولرنینگ؛ یعنی ایجاد درس های کوتاهی که تمام اطلاعات اساسی مربوطه را داشته باشد. ریزنویسی را می توان از طریق مقالات مختصر، ماژول های کوتاه، فیلم ها، اینفوگرافیک ها، پادکست ها و یا ترکیبی از همه این موارد، پیاده سازی کرد. این تکنیک به ویژه زمانی موثر خواهد بود که دانش آموزان وقت و تمرکز کافی برای نشستن پای یک آموزش طولانی مدت را نداشته باشند.
5. پیگیری آموزش ( تجزیه و تحلیل )
پیگیری و ردیابی برای همه مشاغل از جمله سیستم عامل های آموزش آنلاین، بسیار مهم است و این امری شناخته شده است. به عنوان مثال اگر معلمی که از سیستم ردیابی استفاده کند، می تواند از میزان پیشرفت دانش آموزان خود آگاه شود؛ درنتیجه می تواند روش های خود را با نیاز های دانش آموزان تطبیق دهد و کارش از بازده بالای برخوردار باشد. اجرای یک سیستم ردیابی خوب، نسبتا ساده است و بیشتر به انتخاب نرم افزار LMSمناسب بستگی دارد.
حرف آخر
با شیوع کرونا بسیاری از موسسات آموزشی و سازمان ها، به اجبار و برای جلوگیری از توقف فعالیت های آموزشی خود سراغ راه حل های آموزش مجازی رفتند. سازمان ها برای برگزاری جلسات مجازی از انواع نرم افزارهای برگزاری وب کنفرانس مانند ادوبی کانکت و بیگ بلوباتن استفاده کردند. موسسات آموزشی اقدام به راه اندازی آموزشگاه مجازی خود کردند و کلاس های آنلاین خود را با این نرم افزارها برگزار کند. برای مدیریت بهتر دوره های آموزش مجازی از سیستم مدیریت یادگیری LMS استفاده کردند و از مزایای بی شمار آن مانند به اشتراک گذاری محتوای آموزش الکترونیکی به صورت آفلاین، برگزاری آزمون آنلاین با فرمت های مختلف، اجرای گیمیفیکیشن در آموزش و اجرای میکرولرنینگ بهره بردند. بسیاری از افراد و سازمان ها متوجه شدند که با این شیوه کار کردن و با این شیوه آموزش و یادگیری راحت تر هستند و تعادل بهتری بین کار و زندگی برقرار می کنند. بسیاری از مدرسان که امکان تدریس حضوری را نداشتند با فرصت های تدریس آنلاین و تدریس خصوصی آنلاین آشنا شدند. خلاصه اگر بگویم، کرونا و قرنطینه و فاصله اجتماعی اگر باعث محدودیت های زیادی شدند اما در کنار آن سبب شدند که پتانسیل ها و خوبی های دورکاری و آموزش از راه دور و البته یادگیری از راه دور شناخته شود. به همین دلیل به نظر نمی رسد وضعیت آموزش مجازی حتی با تمام شدن کرونا به وضعیت پیشین خود برگردد.
بنابراین ضروریست که سازمان ها و آموزشگاه ها باید به دنبال بهبود خدمات خود در این جنبه از کارشان باشند. برای مدرسین عزیز و آموزشگاه هایی که قصد دارند به صورت محدود از سامانه های مدیریت آموزشی و نرم افزار وب کنفرانس استفاده می کنند، دعوت می کنیم که صفحه اجاره lms و اجاره کلاس مجازی شرکت پافکو را مشاهده کنند. لیست قیمت های اجاره و شرایط و جزئیات پکیج های مختلف در این صفحه موجود می باشد.
دریافت مشاوره رایگان