با این حال بسیاری از افراد نمیدانند که چطور میتوان بعد از راه اندازی و ساخت فروشگاه اینترنتی، فرآیند فروش را آغاز کرد و کسب و کار اینترنتی را پیاده سازی نمود. در این مطلب قصد داریم راهنمای کاملی برای گسترش کسب و کار اینترنتی از طریق ساخت فروشگاه اینترنتی موفق را ارائه دهیم. با ما همراه باشید.
استراتژیهای موثر برای راه اندازی و ساخت فروشگاه اینترنتی
بعد از اینکه با کمک نرم افزار فروشگاه، سایت فروشگاه
اینترنتی خود را ساختید باید برای جذب خریداران و کسب وفاداری مشتریان، استراتژیهای مشخصی را دنبال کنید. این استراتژیها نشان میدهند که چطور هر عنصر در فروشگاه آنلاین میتواند روی جذب مشتریان اثر بگذارد. با کمک این تکنیکها میتوانید از منافع مشتریان برای جذب آنها استفاده کنید. برخی از این تکنیکها عبارت هستند از:
1- طراحی و ساخت فروشگاه اینترنتی
تا زمانی که طراحی فروشگاهتان شلوغ و بهم ریخته است؛ برای کسی مهم نیست که بهترین محصولات را در سایت فروشگاه انلاین خود دارید یا خدمات عالی به مشتریان ارائه میدهید. بر اساس تحقیقات Kissmetrics، 93 درصد از خریداران به ظاهر بصری فروشگاه آنلاین اهمیت زیادی میدهند.
برای ساخت فروشگاه اینترنتی میتوانید پس از استفاده از یک فروشگاه ساز اینترنتی یک طراح استخدام کنید یا خودتان کدنویسی یاد بگیرد. روش بعدی استفاده از نرم افزار فروشگاه اینترنتی است. نرم افزار فروشگاه اینترنتی شبیه یک الگوی آماده است که میتوانید بر اساس نیازمندیهایتان آن را تنظیم کنید.
هنگام راه اندازی فروشگاه اینترنتی به خاطر داشته باشید که طراحی عناصر باید به گونهای باشد که بازدیدکنندگان را مجذوب خود کند. همینطور استفاده از تصاویر بزرگ با کمترین میزان متن از حواس پرتی بازدیدکنندگان جلوگیری میکند.
2- یک صفحه منحصر به فرد برای «درباره ما»
اگر بازدید کننده به صفحه «درباره ما» مراجعه کرد؛ به این معنی است که از ابتدا به شما علاقه مند است. او میخواهد به شما فرصتی دهد تا شایستگیتان را اثبات کنید و نشان دهید که محصولتان بهترین است. در این صفحه خیلی واضح کسب و کار اینترنتی خود را توضیح دهید. بگویید: چه کسی هستید؟ چه کاری انجام میدهید؟ و از همه مهمتر چه چیزی به مشتریانتان ارائه میکنید.
تمامی اطلاعاتی که درباره توصیف کسب و کار اینترنتی شما، دستاوردها و هرگونه اثبات موقعیت اجتماعیتان است در این صفحه جای میگیرد. اگر این فرصت را برای توصیف خودتان از دست بدهید؛ به احتمال زیاد مشتریتان را از دست خواهید داد.
همینطور مطمئن شوید که اطلاعات تماس شما به راحتی در سایت پیدا میشود. حتما موارد زیر را در سایت ذکر کنید:
- ایمیل رسمی
- آدرس
- کانالهای ارتباطی از طریق رسانههای اجتماعی
سعی کنید برای طراحی صفحه «درباره ما» از زیاده گویی پرهیز کنید. اطلاعات این بخش باید مختصر ولی مفید باشند. بنابراین یک طراحی مینیمالیستی بهترین انتخاب محسوب میشود. همینطور میتوانید اطلاعات تماستان را در پایین صفحه قرار دهید. معمولا مخاطبین برای پیدا کردن چنین اطلاعاتی به پایین صفحه مراجعه میکنند.
3- همکاری با سایر برندها
برای بسیاری از خریداران سخت است که پول خودشان را به شرکتی کوچک و کمتر شناخته شده بدهند. میتوانید با شرکتهای بزرگ و نامدار همکاری کنید. به این ترتیب با نشان دادن شرکتهای همکارتان شهرت خودتان را هم افزایش میدهید. لازم نیست شرکتهای همکارتان در حد و اندازه کمپانی اپل یا کوکاکولا باشند. حتی شرکتهای متوسط هم میتوانند درجه مناسبی از اعتبار و اعتماد به نفس را به شرکتتان بدهند.
با این اوصاف هر چه تعداد شرکتهای همکارتان بیشتر باشد؛ موقعیت بهتری از دید خریداران خواهید داشت. میتوانید لیستی از شرکتهای همکارتان را در صفحه خانه قرار دهید.
4- ارائه خدمات عالی برای پشتیبانی آنلاین
مشتریان باید بدانند که در صورت خرید میتوانند از خدمات پشتیبانی برخوردار شوند. تضمین عیب یابی پس از خرید یا مشاوره قبل از خرید میتواند خریداران بالقوه را به مشتریانی وفادار تبدیل کند.
چت زندهای که 7 روز هفته و 24 ساعته پاسخگو باشد؛ یکی از جامعترین و مفیدترین انواع پشتیبانی است. استفاده از این ابزار در ساخت فروشگاه اینترنتی میتواند تا ده درصد باعث افزایش نرخ تبدیل سایتتان شود. اگر امکان ارائه خدمات پشتیبانی شبانه روزی را ندارید میتوانید در ساعات اداری برخی خدمات را برای کمک به خریداران ارائه دهید.
به عنوان صاحب کسب و کار اینترنتی باید سعی میکنند استفاده از چت زنده را برای کاربران راحتتر کنید. یکی از بهترین مکانها برای قرار دادن ابزار چت؛ قسمت پایین و گوشه صفحه است.
5- فراهم کردن گزینههای پرداخت محبوب
راه اندازی فروشگاه اینترنتی بدون امکان پرداخت بیمعنی است. یکی از استراتژیهای کسب و کارهای اینترنتی و طراحی فروشگاه اینترنتی موفق، ارائه روشهای پرداخت محبوب به مشتریان است تا با خیال راحت بتوانند خرید کنند.
بهترین روش پرداخت را متناسب با شغل خودتان انتخاب کنید. همینطور به مشتریان اجازه دهید تا یک حساب کاربری در سایت فروشگاهی باز کنند. به این ترتیب میتوانند اطلاعات پرداخت را ذخیره کرده و در خریدهای بعدی به راحتی از آن استفاده کنند.
6- تبلیغات در رسانههای اجتماعی
تبلیغات در شبکههای اجتماعی راهی خلاقانه و سرگرم کننده برای ارتباط با تعداد زیادی از مشتریان بالقوه است. از ابزارهایی مانند گوگل انالیتیکس برای ردیابی استفاده کنید. به این ترتیب متوجه میشوید مشتریان هدف کسب و کار اینترنتی شما از کدام کانالها بیشتر استفاده میکنند.
برای بازاریابی کسب و کار اینترنتی در شبکههای اجتماعی باید خلاقیت زیادی به خرج دهید. سعی کنید شخصیت اصلی خریدارانتان را در تبلیغات پیادهسازی کنید. همینطور برای موفقیت فروشگاه اینترنتی خود و موفقیت در این زمینه از تجزیه و تحلیل رسانههای اجتماعی و برنامهریزی برای بهبود استراتژی تبلیغات خود غافل نشوید.
7- سئو و ایجاد وبلاگ مفید
وبلاگ فرصتی برای افزایش ترافیک فروشگاه اینترنتیتان است. پستهایی که حاوی اطلاعات مفیدی برای مشتریان (کاربران) و شامل کلمات کلیدی سئو هستند؛ در نتایج موتور جستجو رتبه بالایی دارند. با ایجاد پستهای وبلاگی رتبه بالا میتوانید کاربران را به بازدید از سایت خود ترغیب کنید.
وبلاگ شبیه پلهای است که موجب افزایش بازدید از صفحات محصول و انجام خرید میشود. همچنین با کمک وبلاگ میتوانید ارتباطی عمیق با مشتریانتان برقرار کنید. نحوه پاسخگویی و استقبال مشتریان از مطالب به کسب و کار اینترنتی شما کمک میکند تا استراتژیهایی با هدف رفع نیاز و مطابق خواستههای خریداران طراحی و پیادهسازی کنید.
وقتی در پستهای وبلاگی محصولات را بررسی و مقایسه میکنید و اطلاعات تخصصی در اختیار مشتریان قرار میدهید؛ آنها به شما اعتماد میکنند.
میتوانید از ابزارهای گوگل انالیتیکس برای بررسی پستهای پربازدید استفاده کنید. از این نتایج برای تولید محتواهای بعدی کمک بگیرید. به یاد داشته باشید که سختی کلمات کلیدی (رقابتی بودن) و حجم جستجوی کلمات کلیدی دو فاکتور مهم برای رسیدن به رتبههای بالاتر هستند.
8- افزایش اعتماد خریداران با بخش بازدید محصولات
بازدید، بررسی و رتبهبندی محصولات نقش مهمی در افزایش اعتماد مشتریان دارد. خریداران آنلاین کسب و کار اینترنتی نمیتوانند به صورت حضوری فروشندگان را ببینند و با آنها صحبت کنند. به همین خاطر ارزیابی انها بر اساس بازخوردهایی است که از خریداران دیگر میبینند. وقتی محصولات دارای رتبه باشند؛ خریداران به سمت مشاهده آن جلب میشوند. همینطور در زمان بررسی و فکر کردن آنها برای یافتن محصول مورد نظر صرفهجویی میشود.
زمانی که محصولات زیادی در فروشگاه آنلاین خود دارید، بررسی محصولات روش موثری است. مشتریان را به ارائه بازخوردهایشان تشویق کنید. خجالت نکشید و از آنها بخواهید تا تجربه خریدشان را به اشتراک بگذارند. مشتریانی که از محصولات راضی هستند؛ اغلب تمایلی به ارائه بازخورد ندارند؛ چون همه چیز برایشان خوب است. کمی این دسته از مشتریان را به سمت ارائه بازخورد هل دهید. مطمئنا خوشحال میشوند که تجربه مثبتشان از خرید را با سایرین به اشتراک بگذارند.
برای استفاده کاربردی از بخش بازخورد محصولات میتوانید میانگین امتیاز و تعداد بررسیهای مشتریان را در بالای صفحه و محتوای بازخوردها را در پایین صفحه نمایش دهید. در صورت ارائه بازخورد میتوانید تخفیفی کوچک برای خریدهای بعدی آن مشتریان کنار بگذارید.
9- ساخت فروشگاه اینترنتی سئو- فرندلی
بعد از راه اندازی فروشگاه اینترنتی باید برای دریافت ترافیک تلاش کنید. بدون ترافیک خریدی هم اتفاق نمیافتد. اما کلیدی اصلی تولید ترافیک، بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو است. کلمات کلیدی سئو را در عناوین و توضیحات محصول درج کنید تا سایتتان در رتبه بالاتری از نتایج موتور جستجو نمایش داده شود. زمانی که رتبه بالاتری در نمایش داشته باشید؛ احتمال بازدید و نرخ تبدیل سایتتان هم افزایش پیدا میکند.
برای یافتن کلمات کلیدی سئو و نحوه ادغام آنها در ساخت فروشگاه اینترنتی خود از ابزارهای سئو استفاده کنید. این کلمات باید تعدا جستجوی زیاد و سختی کمی (رقابت کمتر) داشته باشند تا به رتبهبندی سایتتان کمک کنند.
همچنین اگر از کلمات کلیدی با رقابت بالا در صفحه محصولات استفاده کردهاید؛ با بررسی دورهای میتوانید انها را به کلماتی با رقابت کمتر جایگزین کنید. به این ترتیب احتمال دیده شدنتان در ان کلمات یا عبارات افزایش پیدا میکند.
10- ساخت فروشگاه اینترنتی قابل دسترس در موبایل
خریدهای سیار 30 درصد از کل خریدهای سال گذشته را به خود اختصاص دادهاند و این رقم در حال افزایش است. طبق پیش بینی Business Insider در سال 2020 میلادی، 45 درصد خریدهای آنلاین از طریق گوشیهای موبایل انجام میشود.
بنابراین اگر میخواهید کسب و کار اینترنتی خود را رونق دهید باید در ساخت فروشگاه اینترنتی امکان دسترسی موثر به سایت در موبایلها را هم در نظر بگیرید. به این صورت مشتریانتان بدون توجه به ابزاری که استفاده میکنند میتوانند از سایت شما خرید کنند. همچنین از امکان دسترسی سایت خود در سیستم عاملهای موبایلی رایج مثل iOS و اندروید مطمئن شوید.
اگر از نرم افزار فروشگاه اینترنتی برای طراحی استفاده کردهاید؛ نتظیمات مربوط به قابلیت پاسخگویی به تلفن همراه را در سایتتان اپدیت و اضافه کنید.
برای پیمایش آسانتر و نمایش بهتر مطالب سایت در تلفن همراه از طراحیهای عمودی استفاده کنید. همچنین پس از اضافه شدن این قابلیت به سایتتان؛ با سیستم عاملهای مختلف آن را بررسی کرده و خطاهای احتمالی را رفع کنید.
11- پیگیری و بررسی مجدد تحلیلها
برای رشد و توسعه کسب و کار اینترنتی خود باید بعد از ساخت فروشگاه اینترنتی به صورت پیوسته اطلاعات آماری را بررسی کنید. بهترین روش برای پیگیری فعالیتهای فروش و رفتار مشتریان ابزاری مانند گوگل انالیتیکس است. این برنامه معیارهای روشنی در مورد فروشگاه (مثل؛ درصد فروش محصول، تعدا بازدیدهای صفحه، تعداد سبدهای خرید رها شده و..) در اختیارتان میگذارد.
زمانی که گوگل انالیتیکس را برای فروشگاهتان تنظیم میکنید؛ بخش « enhanced ecommerce tracking» را فعال کنید. همچنین میتوانید در گوگل انالیتیکس قسمتی برای دریافت، دادههای گروهی از خریداران اصلی خود ایجاد کنید.
12- خدمات حمل و نقل رایگان
هزینههای مربوط به حمل و نقل و خدمات پستی محصول به راحتی میتواند خریداران را از سفارششان منصرف کند. این در حالی است که حذف این هزینه در صورت حساب مشتریان به آنها انگیزه بیشتری برای خرید میدهد. برای اینکه مطمئن شوید خریداران و مشتریان از این ویژگی سایتتان مطلع هستند؛ این خدمت را به صورت برجسته در سایت فروشگاه اینترنتی خود معرفی و ارائه کنید.
13- ساخت لیست توسعه برای فروشگاه اینترنتی
توسعه کسب و کارتان بیشتر از هر چیزی به مشتریانتان وابسته است. باید افرادی را در کسب و کار آنلاین خود پیدا کنید که دستیابی به خریداران و مخاطبین هدف را برایتان ممکن کنند. برخی از این افراد عبارت هستند از:
- گزارشگران سنتی: نویسندگانی که میتوانند در نشریات مربوط به کسب و کار اینترنتی شما در مورد محصولاتتان محتوا تولید کنند.
- وبلاگ نویسان: نویسندگانی که در وبلاگها پستهایی مرتبط با محصولات مینویسند و آنها را به نمایش میگذارند.
- اینفلوئنسرهای شبکههای اجتماعی: افرادی که درباره کسب و کار اینترنتی شما در رسانههای اجتماعی اظهار نظر میکنند و تعداد زیادی دنبال کننده دارند.
- کارآفرینان مشابه: کارآفرینانی در زمینه کسب و کار اینترنتی شما که با محصولاتتان اشنایی دارند.
این چهار گروه؛ خیلی خوب میتوانند محصولات شما و ویژگیهایش را به گوش همه برسانند و ارزشمند بودن آن را در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارند.
14- نرم افزار فروشگاه اینترنتی ابزاری مفید
اگر اطلاعاتی درباره کدنویسی ندارید استفاده از نرم افزار فروشگاه اینترنتی یکی از بهترین راهها برای راه اندازی فروشگاهتان است. شما میتوانید بدون اطلاعات خاصی شکل ویژوآل و قابلیتهای فروشگاهتان را انتخاب و پیادهسازی کنید. نرم افزار فروشگاه اینترنتی پافکو یکی از نمونه ابزارهایی است که این کار را برایتان راحت میکند.
برای استفاده از نرم افزار فروشگاه اینترنتی مطمئن شوید که طراحی الگوی انتخابیتان با شخصیت خریداران اصلی و مشتریان هدف هم خوانی دارد. همچنین میتوانید از بخش مشاوره نرم افزار فروشگاه اینترنتی مدنظرتان برای رسیدن به یک نتیجه قطعی و مناسب کمک بگیرید.
15- رقابت را جدی بگیرید
مشتریان به دنبال کمترین قیمت و بهترین تجربه خرید در فروشگاههای آنلاین هستند. برای حفظ مشتریان باید کسب و کارهای اینترنتی مشابه را شناسایی کرده و با عملکرد خودتان مقایسه کنید. آیا این فروشگاهها خدمات برگشت کالا را ارائه میدهند؟ ایا خدمات حمل و نقل رایگان دارند؟ داشتن چنین اطلاعاتی رقابت را برایتان سادهتر میکند.
دانستن نقاط ضعف و قدرت رقبا کمک میکند تا استراتژیهای خودتان را برای جذب مشتریان وفادار و خریداران بازنگری کنید. برای بررسی رقبا نه تنها محصولات بلکه طراحی سایتشان را هم در نظر بگیرید. آیا آنها کاربر پسندتر هستند؟ چطور خریداران را جذب میکنند؟
16- استفاده از تصاویر با وضوح بالا
انسانها موجوداتی بصری هستند که تصاویر را در یک دهم ثانیه پردازش میکنند. حتی اطلاعات تصویری را 60000 بار سریعتر از کلمات درک مینمایند. به همین خاطر از ذات انسانی برای جذب مخاطبین خود استفاده کنید. اضافه کردن تصاویر بزرگ و با کیفیت بالا از جزئیات محصول میتواند خیلی زود نظر خریداران را جلب کند.
تصاویر محصولات را از زوایای مختلف تهیه کنید تا مشتریان بتوانند نمای کاملی از آن را ببینند. مثلا تصاویر 360 درجه گزینه خوبی هستند. همینطور به تصاویر قابلیت بزرگنمایی اضافه کنید تا جزئیات محصول توسط مشتیان قابل رویت باشد.
17- پیشنهادهای تشویقی
کسب و کار اینترنتی محدودیتی در مورد قوانین بازار، محصولات و ارتباط با مشتریان ندارد. بنابراین میتوانید از تکنیک پیشنهادهای تخفیفی برای ایجاد انگیزه خرید استفاده کنید. این پیشنهادات میتوانند به صورت یک ایمیل تبلیغاتی برای مشتریان ارسال شده یا به صورت یک پاپ آپ تخفیفی در صفحه اصلی سایت نمایش داده شوند.
در تکنیک یازدهم این پست درباره روشهای ارزیابی مشتریان و رفتارهای خریدشان صحبت کردیم. شما میتوانید این تخفیفها را برای گروه خاصی از خریداران یا مشتریان خود در نظر بگیرید. مثلا برای کاربری که به فروشگاهتان سر زده ولی خرید نداشته، ایمیلی تبلیغاتی با موضوع تخفیف در اولین خرید ارسال کنید. همینطور میتوانید کوپنهای تخفیفی برای استفاده در ماههای اینده در اختیار مشتریان وفادارتان قرار دهید.
18- بازاریابی دهان به دهان با کلماتی ارگانیک
بازاریابی دهان به دهان نقش مهمی در رشد سایت فروشگاهی دارد. مشتریان آنلاین نمیتوانند محصولات شما را به صورت حضوری ببینند و آن را بررسی کنند. به همین دلیل از تجربه خرید سایر مشتریان استقبال میکنند. با شنیدن این تجربه تصمیم میگیرند که محصولتان را بخرند یا سراغ محصول دیگری بروند.
در کمپینهای تبلیغاتی مشتریانتان را به اشتراک گذاری تشویق کنید. مثلا میتوانید بین مشتریانی که دوستانشان را تگ میکنند یا در محصولاتتان کامنت میگذارند؛ مسابقهای ترتیب دهید. برای اشتراک گذاری در شبکههای اجتماعی به مشتریانتان اکتفا نکنید. از شرکتهای همکارتان بخواهید تا اطلاعات کسب و کار اینترنتی یا محصولاتشان را در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارند.
همچنین هیچ وقت قطع کننده زنجیره اشتراک گذاری نباشید. اگر شخصی از برند یا محصول شما نام برد؛ در زیر همان پست به اظهار نظر یا توییت درباره محصول بپردازید.
19- ایمیل مارکتینگ پیشرفته
در کسب و کار اینترنتی؛ ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی با ایمیل راهی آسان برای برقراری ارتباط با مشتریان است. با ایمیل میتوانید برای خرید مجدد به مشتریانتان انگیزه بدهید و از نتایج آن برای افزایش درآمد استفاده کنید. برای این کار باید ابتدا ایمیل خریداران را جمعآوری کنید و مطمئن شوید که میخواهند از شما پیام دریافت کنند. البته فرصتهای زیادی برای جویا شدن نظر آنها وجود دارد؛ مثل پنجرههای پاپ آپ، عضو شدن در بخش اعلانها یا خبرنامه و غیره.
همه خریداران دوست ندارند از شما پیام دریافت کنند. ولی زمانی که خریداران مشتاق را پیدا کنید میتوانید مطمئن باشید که به کسب و کار اینترنتی شما علاقه مندند و به خوبی به ایمیل مارکتینگ پاسخ میدهند. با استفاده از نرم افزار بازاریابی ایمیل بررسی کنید که چند بار ایمیلهای ارسالی باز شدهاند یا روی کدام لینکها بیشتر کلیک شده است.
همینطور میتوانید با بررسی اطلاعات خریداران استدلال کنید که چرا آنها علاقهای به دریافت ایمیل از طرف شما ندارند. این اطلاعات به افزایش موفقیت ایمیل مارکتینگتان در آینده کمک زیادی میکند.
20- ارائه سیاستهای سخاوتمندانه استرداد محصول و ضمانت برگشت پول
خرید محصول از فروشگاه اینترنتی که سیاستهای بازگشت کالای محدودی دارد یک ریسک است. مشتریان نمیتوانند محصول را ببینند و فقط باید امیدوار باشند که کالا با توضیحاتش همخوانی داشته باشد. به همین خاطر بیشتر خریداران از فروشگاههایی که امکان برگشت کالا ندارند؛ خریدی انجام نمیدهند.
برای رونق کسب و کار اینترنتی خود خدمات استرداد کالا و ضمانت برگشت پول را در نظر بگیرد تا مشتریان به خرید تحریک شوند. نشان دهید که به مشتریانتان اعتماد دارید و برایتان ارزشمند هستند.
ضمانت برگشت پول هم مهم است. باید راهی برای پاسخگویی به مشتریانی که محصول را دوست ندارند؛ در نظر بگیرید. البته به این معنی نیست که آنها حتما درخواست بازپرداخت خواهند کرد. بیشتر افراد همین که بدانند گزینهای برای پشتیبانی وجود دارد؛ خیالشان آسوده میشود. این سیاست برای جذب افرادی که ریسک پذیری پایینی دارند؛ موثر است.
یک صفحه مشخص برای توصیف سیاستهای فروشگاه اینترنتی خود در نظر بگیرید. همچنین بازههای مشخص و دقیق امکان استرداد کالا یا بازگشت پول را برای مخاطبینتان توضیح دهید.
سخن آخر
برای رونق کسب و کار اینترنتی خود، باید نرخ تبدیل را افزایش دهید. 20 تکنیکی که در این مطلب بیان شد برخی از راهکارهای موثر برای افزایش بازدید از فروشگاه اینترنتی و جذب مشتری هستند. با کمک آنها میتوانید پس از راه اندازی کسب و کار اینترنتی خود، اهداف خرید مشتریان را شناسایی کرده و از آن برای رقابت با کسب و کارهای اینترنتی مشابه بهره ببرید. برای شروع هر کسب و کار اینترنتی، داشتن یه وب سایت جهت ارائه یا فروش محصولات و خدمات از ابتداییترین و اصلیترین نیازهای محیط دیجیتال به شمار می آید.
تیم مشاور حرفه ای پافکو با ارائه راهکارهای مناسب از نرم افزار فروشگاه اینترنتی تا طراحی سایت فروش، شما را راهنمایی خواهند کرد تا با بهترین قیمت و کمترین هزینه، کسب و کار اینترنتی خود را لانچ کنید.
همین حالا تماس بگیرید