مقالات

مهم ترین مهارت های لازم جهت شبکه سازی | پاوینو

شبکه سازی

داشتن مهارت های شبکه سازی مانند برقراری ارتباط، گوش دادن فعال و مهارت های اجتماعی هم در محیط های حرفه ای و هم در روابط شخصی بسیار ارزشمند است، این مهارت ها  به ویژه توسط کارفرمایان مورد توجه قرار می گیرد، زیرا همه‌ی کسب و کارهای موفق بر شبکه سازی متکی هستند. با این وجود، داشتن مهارت های عالی در شبکه سازی کافی نیست. شما همچنین باید بدانید که چگونه آنها را در یک رزومه به بازار عرضه کنید.در این مقاله، ما در مورد مهارت های شبکه سازی بحث می کنیم، نمونه هایی از مهارت های شبکه سازی را به اشتراک می گذاریم و در مورد چگونگی  بهبود آنها به شما مشاوره می دهیم. ما همچنین توصیه هایی را برای چگونگی برجسته سازی این مهارت ها در طی مراحل مصاحبه ارائه می دهیم. با پاوینو تا انتهای این مطلب همراه باشید.

مهارت های شبکه سازی چیست؟

مهارت های شبکه سازی درحقیقت شایستگی هایی است که شما برای حفظ ارتباطات حرفه ای یا اجتماعی نیاز دارید. شبکه سازی مهارت مهمی در فروش، توسعه تجارت و تعدادی از صنایع دیگر است. مهارت های شبکه سازی برای ایجاد و توسعه روابط با مخاطبین جدید و ارتقا چیزی با ارزش ضروری است.

مهارت های شبکه سازی مهم که باید داشته باشید

مهارت های مختلفی وجود دارد که می توانید آنها را تمرین کنید تا در شبکه موثرتر واقع شوید. آنها عبارتند از:

  • ارتباطات
  • گوش دادن فعال
  • مهارتهای اجتماعی
  • مهارت سخنرانی در جمع
  • ارتباط غیر کلامی
  • مهارت های بین فردی
  • یکدلی
  • مثبت بودن
  • شوخ طبعی
  • تمرکز

شبکه سازی

ارتباطات

ارتباطات عمل تبادل اطلاعات از یک شخص به شخص دیگر است. این شامل صحبت کردن و همدردی با دیگران برای دریافت صحیح پیامی است که شخص مقابل ارسال می کند و بر اساس آن پاسخ می دهد. هنگام شبکه سازی، برقراری ارتباط برای توسعه و حفظ روابط با دیگران ضروری است.

گوش دادن فعال

یکی دیگر از مهارت های مهم شبکه سازی، گوش دادن فعال است. برای اینکه مردم از کسب و کار شما و آنچه با آنها به اشتراک می گذارید هیجان زده شوند، باید نیازهای آنها را بشنوید و درک کنید. گوش دادن فعال شامل برقراری تماس چشمی، تکان دادن سر برای نشان دادن درک حرف های آنها و پاسخ مناسب است. گوش دادن فعال همچنین تضمین می کند که می توانید سوالات درستی را برای پیشبرد مکالمه بپرسید.

مهارتهای اجتماعی

مهارت های اجتماعی شامل مهارت های کلامی و غیرکلامی هستند که برای تعامل با دیگران استفاده می کنید. آنها نه تنها کلمات بلکه حرکات، زبان بدن و ظاهر شخصی شما را شامل می شوند. همچنین شامل دوستی است که صداقت و مهربانی را منتقل می کند. این به نوبه خود می تواند اعتماد و تفاهم ایجاد کند، و می تواند پایه و اساس محکمی برای ایجاد یک رابطه جدید هنگام شبکه سازی باشد.

بیشتر بخوانید: مهارت شبکه سازی چیست و چگونه از آن در کسب و کار استفاده نماییم؟

مهارت سخنرانی در جمع

مهارت سخنرانی در جمع می تواند به شما کمک کند تا هنگامی که در جمع گروهی از مردم، مثلا در یک رویداد شبکه ای حضور می یابید، احساس راحتی بیشتری زمان صحبت کردن داشته باشید. حتی هنگامی که شما فقط با یک شخص دیگر صحبت می کنید، مهارتهای گفتگوی عمومی فرد به فرد می تواند به شما کمک کند نحوه بیان خود را بهبود ببخشید، همچنین به شخصی که با او صحبت می کنید، کمک می کند تا شما را بهتر بفهمند و درک نمایند.

ارتباط غیر کلامی

ارتباط غیر کلامی هنگام شبکه سازی بسیار مهم است. این مسئله‌ی مهمی است که از زبان بدن خود و پیامی که به شخصی مقابل که درحال صحبت با او هستید، ارسال می کنید، آگاه باشید. همچنین توانایی خواندن زبان بدن شخصی که با او صحبت می کنید نیز مفید است. اگر می خواهید شیوه بیان پیام خود یا مورد دیگری را در سبک ارتباطی خود تغییر دهید، این می تواند به شما کمک نماید.

مهارت های بین فردی

این مهارت های شبکه سازی اغلب به عنوان "مهارت های مردم" شناخته می شوند و بر نحوه برقراری ارتباط و تعامل شما با دیگران تأثیر می گذارند. این مهارت ها شامل موارد مختلف به ویژه مهارت هایی مانند برقراری ارتباط، نگرش و گوش دادن است.

شبکه سازی

یکدلی

همدلی به توانایی احساس آنچه شخص دیگری احساس می کند، اشاره دارد. مهارت همدلی برای شبکه سازی مهم است، زیرا باعث می شود دیگران احساس کنند شما آنها را درک می کنید و می توانید با احساسات و تجربیاتشان ارتباط برقرار کنید.

مثبت بودن

نگرش مثبت یکی دیگر از مهارت های شبکه سازی مهم است، زیرا دیگران به رفتارهای دوستانه و مثبت، گرایش پیدا می کنند. مثبت بودن می تواند به شما در ایجاد روابط سریع با دیگران کمک کند و به طور کلی به شما کمک می نماید تا دوست داشتنی و به یاد ماندنی شوید.

شوخ طبعی

شوخ طبعی یک ویژگی انسانی است و به مردم کمک می کند تا در نقاط مشترک جمع شوند. هنگامی که به طور مناسب استفاده شود، شوخ طبعی می تواند افراد را به سمت شما بکشاند و تنش را از بین ببرد و سبب شود مردم با شما احساس راحتی نمایند. افراد شوخ طبعی در روابط نزدیکتر و صمیمانه تر احساس می شوند.

تمرکز

تمرکز همچنین از موارد مهم در مهارت های شبکه سازی است، زیرا شما را قادر می سازد به شخصی که با او صحبت می کنید توجه کامل خود را نشان دهید. اینکار به شما کمک می کند شنونده‌ای فعال باشید و این امکان را می دهد تا ارتباط را بهتر برقرار کنید.

بیشتر بخوانید: سیستم سازی چیست؟

چگونه مهارت های شبکه سازی خود را بهبود ببخشیم

در اینجا چند گام برای بهبود مهارت های شبکه سازی آورده شده است:

1. بهبود عادات ارتباطی را تمرین کنید

با انجام عادت های خوب ارتباطی، مهارت های شبکه سازی خود را بهبود ببخشید. هنگامی که با کسی صحبت می کنید تماس چشمی خود را حفظ کنید و سر خود را به نشانه‌ی درک یا توافق تکان دهید. از زبانی ساده و صریح استفاده کنید، سوال  بپرسید و نظرات خود را بازگو کنید. به زبان بدن شخصی که با او صحبت می کنید، توجه داشته باشید تا اطمینان حاصل نمایید که آنها شما را درک یا تایید می کنند و موافق اند یا مخالف شما هستند.

شبکه سازی

2. از دوستان بازخورد سازنده بخواهید

از دوستانتان بخواهید به شما بگویند که در مکالمه چگونه به نظر می آیید. دانستن اینکه در کجا می توانید پیشرفت کنید می تواند به شما در بهبود سبک ارتباطی کمک کند، که می تواند تأثیر زیادی در مهارت های شبکه سازی شما داشته باشد.

3. در رویدادهای شبکه سازی شرکت کنید

یکی از بهترین راه هایی که می توانید مهارت های شبکه خود را ارتقا دهید تمرین منظم آنها است. در رویدادهای شبکه ای شرکت کنید و بر ایجاد ارتباط واقعی انسانی با افرادی که ملاقات می کنید تمرکز نمایید. سوالاتی بپرسید که نشان می دهد شما واقعاً علاقه مند به شناخت فردی که با او صحبت می کنید، می باشید و ضمن حفظ تماس چشمی، از نزدیک به جواب آنها گوش دهید. با پرسیدن سوالات مرتبط نشان دهید که به آنها گوش می دهید. به جای کمیت، بر کیفیت روابط خود تمرکز کنید.

مهارت های شبکه در محل کار

در حالی که مهارت های شبکه سازی بیشتر در خارج از محل کار استفاده می شود، شما همچنین می توانید آنها را در محل کار به‌کار گیرید تا روابط معنی دارتری با همکاران خود برقرار کنید. در اینجا چند روش وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید:

گوش دادن فعال را تمرین کنید: بیشتر از آنکه صحبت کنید، گوش دادن را تمرین کنید. با دقت به صحبت های همکاران یا سرپرست خود گوش دهید، ارتباط چشمی برقرار کرده و کمی به عقب خم شوید تا نشان دهید با آنچه آنها می گویند، درگیر هستید. بعد از اینکه صحبت آنها تمام شد، قبل از پاسخ دادن، پاسخ خود را در ذهن مرور کنید.

سوالات خوبی بپرسید: پرسیدن سوالات صحیح می تواند به شما در ایجاد اعتماد و گشودن خطوط ارتباطی کمک کند. سوالات خود را مثبت و متمرکز بر موضوعی که در مورد آن بحث می کنید، نگه دارید.

خواندن زبان بدن: به زبان بدن افرادی که با آنها صحبت می کنید، بسیار توجه داشته باشید. همچنین پیامی را که ممکن است از طریق زبان بدن خود ارسال کنید، در نظر بگیرید.

چگونه مهارت های شبکه سازی را برجسته کنیم

مهارت های شبکه سازی در هر مرحله از جستجوی کار مفید است و بسته به نوع شغلی که وارد می شوید، می تواند در کار شما ضروری باشد. در اینجا چند روش وجود دارد که می توانید این مهارت ها را در هر مرحله از روند درخواست کار برجسته کنید:

مهارت های شبکه سازی برای رزومه

برای انتقال توانایی خود در ایجاد و حفظ روابط تجاری، به دنبال گزینه های مختلفی برای بیان یک کلمه باشید. به عنوان مثال، ممکن است بخواهید به جای ذکر مهارت های خود با عنوان "مهارت های شبکه سازی"، می توانید عنوان "استراتژی روابط تجاری" یا "توسعه تجارت" را در رزومه خود بویسید. همچنین می توانید مهارت های شبکه سازی خود را در بخش سابقه کار رزومه ‌تان تأکید کنید. به عنوان مثال، می توانید بگویید که مشتری ها و دیگر روابط مهم را به عنوان بخشی از شغل خود مدیریت می کنید.

بیشتر بخوانید: بهترین مشاوره کسب وکار چیست: انواع مشاوره

مهارت های شبکه سازی برای مصاحبه شغلی

شما می توانید مهارت های شبکه سازی خود را به صورت دست اول در طول یک مصاحبه شغلی نشان دهید. دست مصاحبه کننده را محکم تکان دهید و در طول مصاحبه ارتباط چشمی خود را حفظ کنید. سوالات هوشمندانه بپرسید و به آنها نشان دهید که تحقیقات خود را در مورد شرکت از قبل انجام داده اید. گوش دادن فعال را در طول مصاحبه تمرین کنید، از نزدیک گوش دهید تا اطمینان حاصل کنید که سوال را کاملاً درک کرده اید و برای در نظر گرفتن پاسخ خود قبل از پاسخ کمی مکث کنید. در صورت فراهم بودن شرایط، ممکن است بخواهید تجربیاتی را که در ایجاد یا حفظ روابط مشتری داشته اید، نیز بیان کنید.

در آخر اینکه برای شبکه سازی نیاز به مهارت و تمرین و دانستن تکنیک های آن دارید. شما می توانید برای دریافت مشاوره بازاریابی و فروش بیشتر با مشاورین ما در پاوینو در ارتباط باشید.

درخواست مشاوره

نظرات کاربران
شیدا صمدی

با شبکه سازی میتوان بازار هدف تعیین کرد و تعامل بیشتری با آن بازار برقرار کرد.

0 0

سحر عارفی

برای کسب مهارت های شبکه سازی شرکت در دوره های آموزشی میتواند موثر باشد.

0 1

بهاره مرادی

ارتباطات کلامی و غیر کلامی از جمله مهارت های شبکه سازی مهم هستند.

0 1

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید