مقالات

بازاریابی شبکه های اجتماعی چیست؟| پاوینو

بازاریابی شبکه های اجتماعی

بازاریابی شبکه های اجتماعی به هر شکلی از بازاریابی گفته می شود که در سیستم عامل های رسانه های اجتماعی صورت می گیرد. رسانه اجتماعی هر وسیله دیجیتالی است که به کاربران امکان می دهد به سرعت محتوا را ایجاد و با مردم به اشتراک بگذارند. رسانه های اجتماعی طیف گسترده ای از وب سایت ها و برنامه ها را در بر می گیرد. برخی از آنها، مانند توییتر، در به اشتراک گذاری پیوندها و پیام های کوتاه نوشتاری تخصص دارند. موارد دیگر، مانند اینستاگرام و TikTok، برای بهینه سازی به اشتراک گذاری عکس ها و فیلم ها ساخته شده اند. استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی می تواند به طرق مختلف، از مبارزات تبلیغاتی رسمی گرفته تا تعامل غیر رسمی مشتری، انجام شود.در ادامه قصد داریم شما را با اصول بازاریابی شبکه های اجتماعی، نمونه هایی از سیستم عامل های معروف و برخی اشکالات احتمالی را که باید از آنها آگاهی داشته باشید، آگاه کنیم.با پاوینو همراه باشید.

بازاریابی شبکه اجتماعی چیست؟

با توجه به محبوبیت رسانه‌های اجتماعی، بازاریابی شبکه های اجتماعی دسته گسترده ای از بازاریابی است. هر زمان یک تجارت از رسانه های اجتماعی استفاده می کند، می تواند نوعی بازاریابی در شبکه های اجتماعی تلقی شود. این شکل از ارتباطات می تواند در هر پلت فرم رسانه‌های اجتماعی اعم از فیس بوک، توییتر، یوتیوب یا هر رسانه‌ی دیگری انجام شود. بازاریابی شبکه های اجتماعی نیز به دلیل ماهیت متنوع بودن بازاریابی، بسیار متنوع است. دسترسی به بازاریابی می تواند اشکال مختلفی داشته باشد، از تبلیغات کامل گرفته تا روشهای ظریف تر ایجاد ارتباط با مشتریان بالقوه. به همین ترتیب بازاریابی شبکه های اجتماعی می تواند تبلیغاتی برای محصولات یا خدمات یک کسب وکار باشد، یا می تواند وسیله ای باشد برای توسعه‌ی روابط تجاری.

بازاریابی شبکه های اجتماعی چگونه عمل می کند؟

در صورت استفاده صحیح وموفقیت آمیز، بازاریابی شبکه های اجتماعی به مشاغل کمک می کند تا:

  • ارجاعات منجر به فروش را افزایش دهند
  • ایجاد شهرت دهان به دهان
  • فروش محصولات یا خدمات را افزایش دهند
  • وسیله ای برای بازخورد ارائه دهند
  • به عنوان یک متخصص یا رهبر اندیشه شهرت پیدا کنند
  • بازدیدها را به یک وب سایت یا وبلاگ تجاری هدایت نمایند
  • محصولات یا خدمات جدید ایجاد کنند
  • مردم را از رویدادهای خاص، فروش و سایر رویدادهای مهم خبری مطلع سازند
  • خدمات مشتری ارائه دهند

بیشتر بخوانید:: 6 اشتباه رایج بازاریابی در اینستاگرام در سال 2020

محبوب ترین سیستم عامل های رسانه های اجتماعی

رسانه های اجتماعی یک فناوری نسبتاً جدید به حساب می آیند، بنابراین سیستم عامل ها و محبوبیتشان مداوم در جریان و رو به افزایش اند. با این حال، می توان محبوبیت سیستم عامل ها را در هر زمانی ارزیابی کرد. طبق نظرسنجی Pew Research در سال 2019، محبوب ترین پلتفرم YouTube بوده که توسط 73٪ از بزرگسالان ایالات متحده استفاده شده است. آمار این نظرسنجی برای استفاده‌ی بزرگسالان از هشت سیستم عامل دیگر در ادامه موجود است:

  • فیس بوک: 69٪
  • اینستاگرام: 37٪
  • Pinterest: 28٪
  • LinkedIn: 27٪
  • Snapchat: 24٪
  • توییتر: 22٪
  • واتس اپ: 20٪
  • Reddit: 11٪

همه سیستم عامل های رسانه های اجتماعی برای کسب و کار شما مناسب نیستند.اگر تازه کار خود را با بازاریابی شبکه های اجتماعی آغاز کرده اید، نیازی به استفاده همزمان از همه آنها نیست. حتی اگر تجارت شما برای استخدام یک شرکت بازاریابی یا ایجاد یک تیم داخلی در شبکه های اجتماعی جهت جذب مخاطب در آن سیستم عامل ها پول داشته باشد، به دلیل تفاوت کاربران لزوما انجام اینکار ایده خوبی نخواهد بود. بهترین بستر رسانه های اجتماعی برای استفاده‌ی هر کسب و کاری به استراتژی های آن بستگی دارد. برخی از استراتژی ها در سیستم عامل های خاص بهتر عمل می کنند. همچنین تفاوت های جمعیتی بین سیستم عامل ها وجود دارد.

آنچه رسانه های اجتماعی را منحصر به فرد می کند این است که هم گسترده است و هم نسبتاً بدون سانسور. هر کسی که به اینترنت دسترسی دارد می تواند برای یک حساب رسانه اجتماعی ثبت نام کند. آنها می توانند از آن حساب برای به اشتراک گذاشتن هر محتوایی که انتخاب می کنند استفاده کنند و محتوایی که به اشتراک می گذارند به هر کسی که از صفحه یا نمایه وی بازدید می کند می رسد. استفاده از هشتگ در رسانه های اجتماعی محتوای مختلف را با توجه به موضوع گروه بندی می کند و به کاربران امکان می دهد تا با غریبه هایی که محتوای مربوط به یک موضوع مورد علاقه را به اشتراک می گذارند ارتباط برقرار کنند. برای دریافت مشاوره بیشتر با پاوینودر ارتباط باشید.

درخواست مشاوره

جوانب مثبت و منفی بازاریابی در شبکه های اجتماعی

مثبت ها:

ارزان: در مقایسه با سایر اشکال بازاریابی، شبکه های اجتماعی بسیار ارزان هستند. ایجاد حساب و ارسال مطلب در اکثر سیستم عامل ها (نه همه ی آنها) رایگان است. این پست های رایگان توانایی دستیابی به مخاطبی را دارند که می توانند پیام را با سایر اعضای جامعه‌ی رسانه های اجتماعی به اشتراک بگذارند. همچنین گزینه های تبلیغاتی پولی مختلفی وجود دارد تا اطمینان حاصل شود پیام شما به مخاطب می رسد. به عنوان مثال، فیس بوک گزینه های جامعی را برای هدفمند کردن تبلیغات مانند امکان هدف قرار دادن اعضایی که در محدوده‌ی جغرافیایی خاصی زندگی می کنند، ارائه می دهد.

تعامل مستقیم با مشتریان: شبکه های اجتماعی به کسب و کار این امکان را می دهند تا مخاطبان هدف را درگیر کرده و روابط تعاملی ویژه ای با مشتریان برقرار کنند. به جای ارسال پیام و امید اینکه مخاطب آن را ببیند، می توانید مستقیماً با افراد در ارتباط باشید، درباره پست های آنها نظر دهید و مکالمات را شروع کنید.

قادر به کسب اطلاعات بیشتر در مورد مشتریان می باشید: هنگام برقراری ارتباط و تعامل با مشتریان، اطلاعات بیشتری در مورد مشتری خود کسب خواهید کرد. بسیاری از افراد مشخصات شخصی خود را در پروفایل شبکه های اجتماعی خود قرار می دهند، از جمله اطلاعاتی مانند سلیقه و ترجیحات مربوط به مشاغل.

منفی ها:

وقت گیر: مشکل اصلی بازاریابی شبکه های اجتماعی از دیدگاه کسب و کارها این است که می تواند به طرز باورنکردنی‌ای وقت گیر باشد. کمپین های بازاریابی شبکه های اجتماعی اموری یک شبه نیستند. آنها باید به مرور پرورش یابند. در حالی که مشاغل بزرگ از این نوع بازاریابی به طور موثر استفاده کرده اند، منابعی در اختیار دارند که آنها را قادر می سازد تا تعداد زیادی از کارمندان را برای مدیریت کمپین های بازاریابی شبکه های اجتماعی تعیین کنند. بسیاری از مشاغل کوچک فاقد این منابع هستند.

تبلیغات مستقیم تأثیر کمتری دارد: بدیهی است که مشاغل استفاده کننده از شبکه های اجتماعی می خواهند محصولات یا خدمات خود را بفروشند. با این وجود، تبلیغات آشکار در رسانه های اجتماعی بسیار آسان است. تلاشهای آشکار برای فروش به اندازه شکلهای ظریف تبلیغ در رسانه های اجتماعی موثرنخواهد بود. برای استفاده موثر از بازاریابی شبکه های اجتماعی، مشاغل باید به عنوان اعضای جامعه رسانه های اجتماعی درک شوند. محتوای اصلی و درگیر شدن مخاطبان می تواند به این منظور کمک کند.

خطر انتقادات و هک های عمومی را افزایش می دهد: با توجه به عمومی بودن رسانه های اجتماعی، مشاغل باید از خطرات روابط عمومی آگاه باشند. یک صفحه رسانه اجتماعی عمومی می تواند با هجوم کامنت های منفی توسط مشتریان، کارمندان سابق یا رقبا (درست یا نادرست) روبرو شود. هکرها می توانند صفحه شما را برای گسترش اطلاعات غلط یا ایجاد هرج و مرج هدف قرار دهند. هر یک از شرایط می تواند مدیریت شهرت شرکت شما را دشوار کند. حتی یک پست بی خطر نیز می تواند به یک فاجعه در روابط عمومی تبدیل شود. به عنوان مثال، در سال 2012، مک دونالد سعی کرد با ارسال یک توییت تحت هشتگ "#McDStories" با جامعه رسانه های اجتماعی درارتباط باشد. مشتریان با ارسال داستان های ترسناک از تجربیات بد مک دونالد با همان هشتگ، در حقیقت به هدف و محتوای اصلی بازاریابی با جنبه منفی پاسخ دادند.

شما می توانید برای دریافت راهنمایی و مشاوره ی اختصاصی تر با مشاورین ما در پاوینو در ارتباط باشید.

درخواست مشاوره
نظرات کاربران
نیلوفر منوچهری

به نظر من بازاریابی شبکه های اجتماعی برای رشد کسب و کار های کوچک خیلی موثرتره تا کسب و کار های بزرگ.

0 0

مریم سهیلی

به نظر من یکی از بهترین شبکه های اجتماعی برای برقراری ارتباط و ایجاد کانکشن های قوی لینکدین است برای توسعه کسب و کار.

0 0

مجید علی پور

از هر طریقی که به بازاریابی شبکه های اجتماعی اقدام می کنیم باید با اون فضا و الگوریتم اون شبکه به خوبی آشنا باشیم.

0 0

علی ابراهیمی

به نظر من به اشتراک گذاری محتوای شبکه های اجتماعی با یکدیگر نوعی تبلیغات دهان به دهان از نوع مجازی در بازاریابی شبکه های اجتماعی است.

0 0

ریحانه ملکی

فضای لینکدین برای بیزینس بسیار فضای مناسبی هست و من برای توسعه بازاریابی کسب و کارم در لینکدین فعالیت می کنم.

0 0

بهار لطفی

به نکته خوبی اشاره کردید .اگر در ابتدای راه اندازی یک کسب و کار هستیم لزومی ندارد خود را از طریق همه ی راه های ارتباطی معرفی کنیم.بهتر است بازار هدفمان را شناسایی کنیم و از نزدیکترین مسیر مشتریان هدف و مشتریان بالقوه خود را پیدا کنیم.مقاله بسار خوبی بود.

0 0

شیما امیریان

استفاده اصولی از شبکه های اجتماعی راهی آسان و کم هزینه برای افزایش فروش است.

0 0

علی رحمانی

استفاده از شبکه های اجتماعی متناسب با فضای کاریمون بسیار با اهمیت است.

0 0

مریم محبی

اکثر اوقات استارتاپ ها برای شروع کسب و کار ، تبلیغات و بازاریابی ، خودشون رو ملزم می دونن از طریق بیشتر شبکه های اجتماعی فروش آنلاین خودشون رو معرفی کنن که به نظر من درست نیست و لزوماً نباید همه جا باشیم، در حالی که باید ببینیم مشتریان بالقوه و بازار هدف ما بیشتر در کدام رسانه ها حضور دارند و حساب شده در رسانه های هدف فعالیت کنیم.
سپاس از تیم خوب پاوینو بابت اشاره به این نکته

0 0

محمد علی سلیمانی

با توجه به اینکه شبکه های اجتماعی در سراسر دنیا گسترش زیادی پیدا کردند، قطعا بازاریابی از این طریق نیز روش بسیار خوبی برای بازایابی ا، به نکات بسیار خوبی اشاره کردید.

0 0

سارا معظمی

من در مورد بازاریابی شبکه های اجتماعی اطلاعات زیادی داشتم، اما گویا کافی نبود، چون بعد از اینکه این مقاله رو خوندم معلوماتم بیشتر شد. ممنون از مقاله خوبتون.

0 0

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید