مقالات

موتور جستجو چیست؟| پاوینو

سئو

موتور جستجو یک برنامه اینترنتی است که با توجه به درخواست کاربر، محتوا را جمع آوری و سازماندهی می کند. به عنوان مثال، شخصی که موتور جستجوی "رستوران های نزدیک من" را جستجو می کند (در حالت ایده آل) لیستی از وب سایت های متعلق به رستوران های منطقه اش را مشاهده می کند. اگرچه موتورهای جستجو برنامه های بسیار پیچیده ای هستند، اما درک مفاهیم اساسی که آنها را هدایت می کند کار سختی نیست. در ادامه نحوه کار موتورهای جستجو و چند نمونه از محبوب ترین موتورهای جستجو که مردم از آن استفاده می کنند ذکر شده است. با پاوینو در ادامه این مطلب همراه باشید.

نکات کلیدی

  • موتورهای جستجو برنامه هایی هستند که جستجوی مطالب در اینترنت را برای افراد آسان می کنند.
  • سه عملکرد اصلی یک موتور جستجو جمع آوری اطلاعات در مورد صفحات وب، دسته بندی آن صفحات وب و ایجاد الگوریتمی است که یافتن صفحات وب مرتبط را برای افراد آسان می کند.
  • گوگل مشهورترین موتور جستجو است.
  • وقتی یک وب سایت سعی در بهبود عملکرد خود در موتور جستجو دارد، این امر به عنوان بهینه سازی موتور جستجو (SEO) شناخته می شود.

موتور جستجو چیست؟

موتور جستجو سنگ بنای اینترنت است. برای بسیاری، موتور جستجو اولین مکان شروعشان است وقتی که یک مرورگر وب را باز می کنند. اگر آدرس دقیق وب سایتی را که می خواهید بازدید کنید، نمی دانید یا اگر به طور واضح وبسایت خاصی را مدنظر ندارید، از یک موتور جستجو برای یافتن آن استفاده خواهید کرد. اساسا، یک موتور جستجو به سادگی یک برنامه رایانه ای مبتنی بر اینترنت است. سه عملکرد اصلی برای این برنامه وجود دارد: جمع آوری مقادیر گسترده ای از اطلاعات در مورد آنچه که دراینترنت وجود دارد، دسته بندی آن اطلاعات و کمک به کاربران در جستجو کردن میان اطلاعات طبقه بندی شده. اگر شما هم می خواهید از موتور های جستجو در راستای افزایش فروشتنان بهره ببرید با مشاورین پاوینو در ارتباط باشید.

درخواست مشاوره

موتور جستجو چگونه کار می کند؟

برای شروع و درک نحوه ی کار موتورهای جستجو، هر یک از سه عملکرد اصلی آن را جداگانه بررسی می کنیم.
ابتدا، موتورهای جستجو اطلاعات را از طریق فرایندی که به "crawling یا خزیدن" معروف است، جمع آوری می کنند. "خزنده های وب"، نرم افزار طراحی شده توسط موتور جستجو، URL ها را به طور تکنیکی بررسی می کنند. این خزنده ها از صدها میلیارد وب سایت اطلاعات دریافت می کنند و جنبه های یک وب سایت مانند کد backend و نسخه ای را که بازدید کنندگان هنگام ورود به صفحه وب می خوانند را ارزیابی می نمایند. سپس، اطلاعات با توجه به کلمات کلیدی، اینکه مطالب سایت اخیراً انتشار یافته یا نه و سایر عوامل فهرست می شوند.

پس از نمایه سازی اطلاعات، کاربران می توانند با تایپ کردن یک پرس و جو در نوار جستجو، از طریق آن فهرست مطلب مورد نظر را پیدا کنند. این جستجوها الگوریتم های پیچیده ای را راه اندازی می کنند که شاخص گسترده را غربال می کنند تا مرتبط ترین نتایج را پیدا کنند. هنگام ارسال درخواست، الگوریتم به طور همزمان معنای پرسش شما، ارتباط صفحات وب ایندکس شده، کیفیت محتوای آن صفحات وب، عملکرد آن صفحات وب و زمینه جستجوی شما (مکانی که از آن جا جستجو انجام داده اید سابقه جستجوی شما، و غیره) را ارزیابی می کند.  

بیشتر بخوانید: راهنمای سئو در سال 2020

فرایند های پشت موتورهای جستجو

نگاه کردن به فرایند جستجو از سه منظر مختلف ممکن است برایتان مفید باشد..

جستجوگر:

این شخصی است که در وب در جستجوی اطلاعات، محصولات یا خدمات است. آنها می خواهند برخی از کلمات کلیدی را وارد کنند که نشان دهنده آن اطلاعات، محصول یا خدمات است و وب سایت های مربوطه به سرعت ظاهر شوند که به طور موثر نیازهای آنان را برآورده می کنند.

موتور جستجو:

موتورهای جستجو با فروش فضای تبلیغاتی به وب سایت ها، مشاغل و بازاریابان درآمد کسب می کنند. هر چقدر بتوانند ترافیک جستجو بیشتری ایجاد کنند، بیشتر تبلیغات آنها دیده می شود و درآمد بیشتری کسب می کنند. هدف آنها این است که مرتبط ترین سایت ها در بالای نتایج جستجو قرار بگیرند. به این ترتیب، جستجوگران آنچه می خواهند را پیدا می کنند و با موتور جستجو رابطه مثبت برقرار می کنند. و سبب می شود دفعه بعدی که آنها می خواهند یک جستجوی اینترنتی انجام دهند، دوباره به آن موتور جستجو برگردند.

وب سایت یا بازاریاب:

آنها می خواهند این جستجوگران وب سایتشان را هنگام جستجوی کلمات کلیدی مرتبط پیدا کنند تا بتوانند محصولات یا خدمات خود را تبلیغ کنند.

بیشتر بخوانید: نحوه نوشتن پست وبلاگ+آموزش مرحله به مرحله
این همه در مورد محتوای صفحه است که با جستجوگر می خواهد مطابقت داشته باشد، که باعث خوشحالی آنها می شود تا دفعه دیگر به همان موتور جستجو برگردند و این به نوبه ی خود باعث خوشحالی موتور می شود. وقتی یک جستجوگر وب سایتی را که دوست دارد پیدا می کند، آن وب سایت خوشحال می شود زیرا از مشتریان بالقوه بیشتری بازدید بهره مند گشته است.

محبوب ترین موتورهای جستجو

با تمام اندازه گیری ها، Google محبوب ترین موتور جستجو است و نام آن با انجام درخواست های موتور جستجو مترادف شده است ("Googling" / گوگل کردن مطلبی).  با این حال، این تنها موتور جستجو نیست. کاربران اینترنت گزینه های زیادی دارند. در اینجا جزئیات محبوب ترین موتورهای جستجو بر اساس سهم بازار وجود دارد که توسط NetMarketShare در ژولای 2020 ثبت شده است:

  • گوگل: 83.86٪
  • بایدو: 7.01٪
  • بینگ: 6.14٪
  • یاهو !: 1.34٪
  • یاندکس: 0.85٪

در حالی که جستجوگران باید احساس راحتی کنند تا گزینه های خود را کشف کنند، مشاغل و بازاریاب ها باید توجه داشته باشند که کدام یک از موتورهای جستجو محبوب تر هستند. هیچ دلیلی ندارد که کل بودجه تبلیغاتی خود را صرف یک موتور جستجو کنید که به سختی مورد استفاده قرار می گیرد.

بهینه سازی موتور جستجو
بهینه سازی موتور جستجو

بهینه سازی موتور جستجو (SEO) عملی است که سعی در بهبود عملکرد وب سایت در موتور جستجو دارد. برای مشاغلی که می خواهند به طور مؤثر از وب سایت خود برای رونق بخشیدن به فروش استفاده كنند، یك استراتژی جامع برای سئو بسیار مهم است. اگر وب سایت شما در چند صفحه اول نتیجه مربوط به موتور جستجو قرار نداشته باشد، بعید است که مشتری سایت شما را از طریق آن موتور جستجو پیدا کند. به عنوان مثال، اگر در میامی، کاری در زمینه ی املاک و مستغلات انجام می دهید، می بایست تلاش خود را در زمینه ی سئو متمرکز کنید تا اطمینان حاصل شود که هنگام جستجوی "املاک و مستغلات در میامی" در یک موتور جستجو، سایت شما در جستجوهای اول ظاهر می شود. در صورت نیاز به دریافت مشاوره با مشاورین پاوینو در ارتباط باشید.
درخواست مشاوره

نظرات کاربران
امین دارابی

این روز ها سئو سایت از راه های بسیار موثر در بازاریابی و افزایش مشتری شناخته شده و توجه زیادی به آن میشود.اگر به صورت اصولی و به کمک یک کارشناس سئو سایت انجام شود.به خوبی می تواند به افزایش فروش کمک کند.سپاس از مقاله خوبتون

0 0

مهرداد مهیمنی

موتور جستجو رو بخوبی تشریح کردین و به معلومات من اضافه شد. با تشکر از مقاله ارزنده شما.

1 0

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید