فعال نگه داشتن یک کسب و کار کوچک در اوقات دشوار اقتصادی چالش برانگیز است و همه گیری ویروس کرونا قطعاً مسیری را که صاحبان تجارت باید پیش بگیرند، مشکل کرده است. متأسفانه، هیچ کتاب راهنمای مشخصی وجود ندارد که بتوان آن را دنبال کرده تا از طوفان خارج شوید و کشتی را درست حرکت دهید. هر کسب و کار کوچک متفاوت از دیگری است و هر کدام خطرات و مزایای خاص خود را به همراه دارد. این اختلافات باعث می شود که کپی برداری از استراتژی چرخش یک شرکت، برای تجارتی دیگر مناسب نباشد و حتی مشکل را بدتر نماید. اما برخی از استراتژی های کلی وجود دارد که صاحبان مشاغل می توانند به کمک آنها از این طوفان سخت خارج شوند و در مسیر درست حرکت نمایند و تجارتشان را نجات دهند. در ادامه پاوینو به برخی از آنها می پردازد.
نکات کلیدی
- فعال نگه داشتن یک کسب و کار کوچک در زمان های دشوار ممکن است سخت باشد، اما توجه بیشتر به جزئیات می تواند به زنده ماندن یک تجارت کمک کند.
- از آنجا که هر کسب و کار کوچک متفاوت از دیگری است و هر کدام خطرات و مزایت های خاص خود را به همراه دارد، هیچ کتاب راهنمای مشخصی برای بقا وجود ندارد.
- برخی از توصیه های مفیدی که در مورد یک کسب و کار کوچک اعمال می شود شامل نگاه به تصویر کلی تجارت، تعداد پرسنل، اطمینان از دسترسی کسب و کار به پول نقد، توجه به مسائل کوچک تهدید کننده کار و جلوگیری از تنزیل کیفیت است.
1. نگاه وسیعی به مسائل داشته باشید.
مردم تمایل دارند که با قدرت و بدون تردید به بارزترین مشکلات سریعا حمله کنند. این قابل درک است و ممکن است در برخی شرایط تاثیر خوبی داشته باشد. با این حال، توصیه می شود یک قدم به عقب برگردید و به تصویر کلی کسب و کار کوچکتان نگاه کنید تا ببینید چه چیزی هنوز کار می کند و چه مواردی ممکن است نیاز به تغییر داشته باشند. این فرصتی برای درک بهتر اندازه و دامنه مشکلات موجود و درک بیشتر مدل تجاری شرکت شما است، تعیین نقاط قوت و ضعف کمک می کند راهکار مناسب تری بیابید.
به عنوان مثال، تصور کنید که صاحب یک کسب و کار کوچک درمی یابد که دو کارمند مرتباً در موجودی کالا اشتباه می کنند که باعث می شود برخی از مواد اضافی بیش از حد ذخیره یا کم شود. اگرچه واکنش اولیه ممکن است اخراج آن کارمندان باشد، اما بررسی این که آیا مدیر استخدام و نظارت بر آنها به درستی آموزش دیده است، عاقلانه تر است. اگر مدیر مقصر باشد، ممکن است آن شخص اخراج شود، اما این بهترین روش نیست. اگر مدیر مذکور سابقه بازاریابی خوبی در ارتباط با مشتریان داشته باشد و کمک قابل توجهی به افزایش درآمد تجارتتان کرده باشد، احتمالاً شما تمایل دارید تا آن را حفظ کنید. آموزش مجدد ممکن است گزینه بهتری نسبت به خاتمه همکاری با او باشد. با موشکافی دقیق نقاط قوت و ضعف کارمندان، صاحبان کسب و کار به این موضوع از منظر بالا به پایین نگاه می کنند و ضمن اجتناب از تغییری که می تواند بر فروش آینده تأثیر منفی بگذارد، احتمال تکرار مشکلات را کاهش داده یا از بین می برند.
در تجزیه و تحلیل چگونگی انطباق محصول یا خدمات با بازار در هر دوره ی زمانی، چگونگی تأثیر بحران اقتصادی بر مشتریان و تأمین کنندگان و سایر جنبه های اصلی دیگر کسب و کار، نوع مشابه از نگاه وسیع به مسائل را خواهید داشت. شما باید بدانید که مدل کسب و کار کوچکتان چقدر متناسب با فضای فعلی است و سناریوهای جایگزین مختلف آینده را برای آن معنی کنید. در صورت نیاز به مشاوره بیشتر با پاوینو در ارتباط باشید.
درخواست مشاوره2. بر پرسنل خود نظارت داشته باشید.
حقوق پایین می تواند نتیجه مثبتی نداشته باشد، اگر تفاوتی در بهره وری ایجاد نکند.
حقوق و دستمزد غالباً یکی از بالاترین هزینه هایی است که صاحب یک کسب و کار کوچک متحمل می شود، بنابراین اطمینان از اینکه پولتان به درستی خرج می شود بسیار اهمیت دارد. این موضوع ممکن است شامل بازبینی دقیق روند فعالیت پرسنل برای اطمینان از حضور افراد مناسب در هر پست و انجام کارهایشان به طور موثر باشد، چه هنگام بروز مشکل و چه در دوره ی عادی تجارت.
صاحبان مشاغل کوچک و یا شرکت های بزرگ، زمانی که کم هزینه ترین کارگران را استخدام می کنند، در عین خردمندی بسیار بی خرد هستند. بعضی اوقات ممکن است بهره وری آن کارگران کم باشد. استخدام یک کارگر که 20٪ بیشتر از متوسط دستمزد سایر کارگران دریافت می کند اما 40٪ موثرتر کار می کند، خصوصاً در زمان های بحرانی منطقی است. صاحبان مشاغل با جستجوی مداوم رزومه و مصاحبه با افراد جدید می توانند در صورت لزوم تغییراتی در کارمندان ایجاد کنند تا کارایی را افزایش دهند.
بیشتر بخوانید: 4 دلیل شایع برای شکست یک کسب و کار
3. اطمینان از دسترسی به پول نقد
صاحبان یک کسب و کار کوچک باید گام هایی را برای اطمینان از دسترسی شرکت به پول نقد، به ویژه در زمان هایی بحرانی، بردارند. مراجعه به یک بانک معتبر و درک آنچه برای دریافت وام مورد نیاز است اولین قدم خوب در این راستا است، همچنین افتتاح یک خط اعتباری برای تأمین مشکلات احتمالی جریان نقدینگی کوتاه مدت می تواند تاثیر گذار باشد. برقراری ارتباط خوب با یک بانکدار همیشه برای یک کسب و کار کوچک مفید است. به عنوان مثال، صاحبان مشاغلی که چنین روابطی را از قبل ایجاد کرده بودند، در هنگام شیوع COVID-19، دسترسی راحت تری به وام های بانکی داشتند .
صاحبان یک کسب و کار کوچک نیز باید منابع بالقوه دیگری جهت تامین سرمایه را در کنار هم قرار دهند. این ممکن است شامل بهره برداری از پس انداز، تصفیه سهام یا وام گرفتن از اعضای خانواده باشد. صاحب یک کسب و کار کوچک باید به سرمایه دسترسی داشته باشد یا روشی خلاقانه برای بدست آوردن وجوه برای تأمین آن در زمان های بحرانی داشته باشد.
4- برطرف کردن مسائل کوچک را شروع کنید
اگرچه داشتن دیدی وسیع و گسترده نسبت به مسائل مهم است، اما صاحب یک کسب و کار کوچک نباید از موارد کوچکتر که ممکن است تأثیر سوئی بر تجارت داشته باشد، غافل شود. یک درخت بزرگ که مانع از دیده مردم نسبت به سازمان یا تابلوهای تبلیغاتی شرکت می شود، پارکینگ ناکافی، عدم دسترسی به جاده، ترافیک و تبلیغات بی اثر نمونه هایی از مشکلات کوچک است که می تواند تهدید بزرگی در یک تجارت باشد.
در نظر گرفتن و تجزیه و تحلیل عوامل بی شماری که مشتری را به سوی تجارتی جذب می کند، می تواند به شناسایی برخی از مشکلات کمک نماید. بررسی خط به خط هزینه های فصلی نیز می تواند کمک کند. مالکان نباید در اینجا هزینه های یکبار مصرف را چک کنند، زیرا این اقلام به احتمال زیاد هزینه های ضروری بوده اند. در عوض، آنها باید به دنبال چیزهای کوچکی باشند که به نظر بی تاثیر هستند اما در واقع حساب ها را تخلیه می کنند. به عنوان مثال، در صورت سفارش نادرست لوازم اداری، روند از خرج کردن پول به سرعت می تواند از کنترل خارج شود. به همین ترتیب، اگر تامین کننده شما قیمت محصولات را افزایش می دهد، باید به دنبال تهیه کننده ارزان تر بگردید.
بیشتر بخوانید: 5 چالش پیش روی کسب و کارهای کوچک
5. کیفیت را قربانی نکنید
ثابت نگه داشتن هزینه ها در زمان های دشوار بسیار مهم است. صاحب یک کسب و کار کوچک باید با تغییراتی که ایجاد می شود، همراه شود و آمادگی تغییر را داشته باشد و کارمندان را درگیر کند. با این حال، باید توجه داشته باشید که هنگام ایجاد این تغییرات در محصولات، کیفیت را کاهش نداده و قربانی نکند.
صاحبان مشاغل باید به دنبال بهبود حاشیه سود نسبت به ایجاد تغییرات چشمگیر در مؤلفه های اصلی محتاط باشند. به عنوان مثال، اگر یک پیتزا فروشی از دوران بحرانی عبور می کند، مالک آن می تواند با خرید مواد، پنیر یا سس ارزان تر، حاشیه سود را افزایش دهد. توجه داشته باشید که اگر مشتریان از طعم پیتزا ناراضی باشند، این استراتژی می تواند نتیجه معکوس دهد و با کاهش فروش مواجه شود. نکته اصلی کاهش در هزینه هایی است که کیفیت محصول نهایی را به خطر نمی اندازد. شاید راهی برای کاهش قیمت جعبه های محصول یا دستمال کاغذی وجود داشته باشد.
در صورت نیاز به دریافت مشاوره بیشتر با گروه مشاورین پاوینو در ارتباط باشید.
درخواست مشاوره