مقالات

مراحل بازاریابی چیست؟| پاوینو

مراحل بازاریابی
بازاریابی یکی از مراحل اصلی فروش یک محصول یا ارائه خدمات می باشد که اگر به صورت اصولی انجام شود و مراحل آن به درستی رعایت شود، می تواند سبب افزایش فروش در کسب و کار شود. بازاریابی به برقراری ارتباط بهتر و موثر تر با مخاطب کمک می کند. مراحل بازاریابی و روش های آن نسبت به سال های گذشته تغییر کرده است و کسب و کارها امروزه از استراتژی های جدید و به روز برای افزایش بهره وری استفاده می کنند. در ادامه با پاوینو همراه باشید تا درباره مراحل بازاریابی بیشتر بخوانید. 

مراحل بازاریابی

مراحل بازاریابی بسته به نوع هر کسب و کاری ممکن است کمی متفاوت از یکدیگر باشند اما برخی از اصول آن در همه کسب و کارها تقریبا ثابت می باشد. یادگیری این اصول بازاریابی به رشد سریع تر کارتان کمک می کند و می توانید با رعایت تمام آن موارد پیشرفت سریع تری نسبت به رقیبان خود داشته باشید. مراحل بازاریابی را در ادامه با هم بررسی خواهیم کرد تا بتوانیم به پیشرفتتان در تجارت کمک کنیم. در صورت نیاز به مشاوره کسب و کار می توانید با مشاورین ما در ارتباط باشید.

مشاوره بگیرید

مشخص کردن هدف

در اولین مرحله از مراحل بازاریابی و برای شروع بازاریابی در یک کسب و کار لازم است تا هدف نهایی آن شرکت مشخص باشد تا بدانید که قرار است با بازاریابی آن تجارت را به کجا برسانید و در طول مسیر آن را در نظر داشته باشد. اهداف هر کسب و کاری متفاوت از دیگری می باشد و نمی توان یک نوع بازاریابی را برای تمام کسب و کارها انجام داد. مثلا ممکن است هدف سازمانی افزایش فروش و جذب مشتری بیشتر باشد در حالی که کسب و کار دیگری که به تازگی شروع به کار کرده است، خواستار آن باشد که مردم آن را بشناسند و نام تجاری یا برندش بر سر زبان ها بیافتد و کسب سود در این مرحله از کار، هدف آنها نباشد. یا ممکن است شرکتی که سال های زیادی است که در بازار فعالیت می کند، اکنون بخواهد با بازاریابی صحیح یکی از محصولات قدیمی خود را مجدد وارد بازار کند و هدفش فروش زیاد آن محصول باشد. پس اهداف می تواند بسیار متفاوت از یکدیگر باشند و باید بازاریابی و برنامه ریزی بر اساس آن صورت گیرد.
در شروع کار هدف اصلی و همچنین اهداف جزئی را مشخص و یادداشت نمایید. اهداف جزئی به اهدافی اطلاق می شود که برای هر بخش از کسب و کار در نظر گرفته می شود و دستیابی به آن سبب می شود که شرکت به هدف اصلی خود  دست یابد. کارمندان هر بخش موظف اند تا در مدت زمانی که سازمان مشخص می کند به این اهداف جزئی دست یابند. برای مثال ممکن است هدف بخش فروش یک سازمان دستیابی به فروش 3 برابری نسبت به ماه گذشته باشد. در انتهای هر ماه بهتر است جلسه ای با حضور تمامی کارکنان هر بخش صورت پذیرد تا بتوان روند پیشرفت و دستیابی به هدف را بررسی نمود و از نظرات افراد برای بهبود بازاریابی استفاده کرد.

مراحل بازاریابی

اولویت بندی

اولویت بندی اهداف به معنای کنار گذاشتن هدف های کم اهمیت نمی باشد

یکی دیگر از مراحل بازاریابی اولویت بندی می باشد. بعد از مشخص کردن اهداف باید آنها را در لیست خود بر اساس اولویتشان یادداشت نمایید. معمولا بررسی تمام اهداف سازمان و برنامه ریزی برای تک تک آنها برای مدیرانی که مشغله زیادی دارند ممکن نمی باشد، پس اگر شما هم به عنوان یک مدیر فرصت کافی برای انجام اینگونه کار ها را ندارید می توانید از مشاورین بازاریابی کمک بگیرید، تمامی این مسائل را به آنها واگذار کرده و شاهد رشد و پیشرفتتان باشید.
اهدافی که برایتان مهم تر است را جداسازی کنید و در لیست اولویت هایتان قرار دهید و بر روی آنها بیشتر تمرکز کنید. این کار به این معنا نیست که سایر اهداف را کنار بگذارید بلکه باید با برنامه ریزی و تیم سازی در سازمان آنها را نیز همزمان با اولویت ها پیش ببرید.

نیاز بازار

نیاز اصلی بازار را با تحقیقات گسترده کشف نمایید. اگر در این بخش اشتباه کنید یا تاثیر تحقیقات بازاری را نادیده بگیرید علی رغم صرف هزینه و وقت زیاد برای بازاریابی و پیاده سازی تکنیک های آن، به دلیل ورود محصولی که مورد نیاز بازار هدف نمی باشد با شکست مواجه خواهید شد. جالب است بدانید حتی کمپانی های بزرگی همچون اپل نیز قبل از تولیدات خود بازار هدف را بررسی می کنند و برای این کار هزینه های زیادی را می پردازند تا در نهایت محصولی که وارد بازار می شود، فروش خوبی داشته باشد. سعی کنید مراحل بازاریابی را با دقت و جدیت انجام دهید تا به نتیجه مطلوب دست یابید.

مراحل بازاریابی

برای بررسی نیاز بازار به مواردی از جمله وضعیت فعلی بازار، نیاز مشتریان هدف، سرمایه شرکت، رفتار مخاطبان و تاریخچه ی بازار توجه فرمایید. توجه به موارد ذکر شده می تواند نتایج خوبی را برایتان با ارمغان بیاورد. اما فراموش نکنید پس از آنکه به تمام این موارد توجه و محصولی را وارد بازار هدف کردید، بازاریابی اصلی شما آغاز می شود که می بایست متناسب با محصول شما به صورت حضوری، تلفنی و یا آنلاین صورت گیرد. در این مرحله شما به یک تیم بازاریابی قوی نیاز دارید که بتواند محصول را به صورتی تاثیر گذار به مخاطبان معرفی کند، سبب جذب مخاطب و فروش محصول شود. بدین منظور از افرادی که تجربه های خوبی در مشاوره دیجیتال مارکتینگ و اجرای کمپین های تبلیغاتی دارند، استفاده کنید.

تحقیقات بازار بخش اصلی توسعه استراتژی بازار شما است. این کار اطلاعاتی در مورد تفکر، الگوی خرید و مکان حضور مشتریان شما را فراهم می کند. علاوه بر این، تحقیقات بازار می تواند به شما کمک کند تا پیش بینی اولیه فروش را انجام دهید، روند بازار را رصد کنید و مراقب آنچه که رقبای شما انجام می دهند، باشید.

مشخصات بازارهای هدف

تلاش برای تبلیغ محصول یا خدماتتان برای همه‌ی افراد جامعه می تواند هزینه بر و بی نتیجه باشد. گروه بندی یا تقسیم بندی مشتریان بالقوه شما بر اساس ویژگی های خاص به تمرکز تلاش های بازاریابی شما کمک می کند.

به طور کلی تقسیم بندی بر اساس عواملی مانند:

  • جغرافیا: مکان
  • جمعیتی: سن، جنس، سطح تحصیلات، درآمد، شغل
  • رفتار: وفاداری، نگرش، آمادگی برای خرید، میزان استفاده
  • سبک زندگی: طبقه اجتماعی، شخصیت، ارزشهای شخصی.

بازار هدف شما باید به کالای یا خدمات شما نیاز داشته و مایل به پرداخت هزینه برای پیشنهادتان باشد.

پیشنهاد فروش منحصر به فرد خود (USP) را شناسایی کنید

USP دلیل منحصر به فردی است که مشتریان از شما و نه رقبا خریداری می کنند، این همان چیزی است که باعث می شود تجارت شما از سایرین متمایز شود. مهم این است که کاری را که انجام می دهید متفاوت تعریف کنید و بتوانید آن را به مشتریان بالقوه انتقال دهید. معمولاً این نشان دهنده دانش یا مهارت های خاص شماست.

USP شما ممکن است یک پیشنهاد جدید یا منحصر به فرد داشته باشد یا خدمات استثنایی ارائه دهد. با پاسخ به سوالالت زیر شروع به توسعه USP خود کنید:

  • چه چیزی را در مورد محصولات و خدمات خود بیشتر دوست دارید؟
  • چه مهارت یا دانش خاصی دارید؟
  • چه عاملی باعث می شود مشتری ها به جای رقبا به سراغ شما بیایند؟
  • مشتریان شما با خرید محصولات یا خدماتتان چگونه سود می برند؟
  • هنگام توصیف تجارت خود برای افراد غریبه، کدام جنبه ها را برجسته می کنید؟

کانال بازاریابی مناسب

مارکتینگ هزینه های زیادی را در پی دارد و فرقی نمی کند که شما کدام نوع از انواع بازاریابی را برای کسب و کارتان انتخاب می کنید. بازاریابی به شیوه سنتی یا به شیوه مدرن و آنلاین، در هر صورت باید بودجه ای برای آن در نظر گرفت.
کانال بازاریابی مناسب را انتخاب کنید و بودجه خود را برای آن به طور شفاف و واضح مشخص نمایید تا تیم مارکتینگ شما بتواند به طور کارآمد تری عمل نماید. کانال های زیادی برای بازاریابی وجود دارد که انتخاب نادرست آن می تواند سبب شکست در کار شود. فرقی نمی کند که کانال بازاریابی سنتی را انتخاب می نمایید یا کانال های آنلاین و به روز تر را، تنها چیزی که اهمیت دارد انتخاب درست و متناسب با کسب و کارتان می باشد. اگر میخواهید از هر دو نوع مارکتینگ سنتی و مدرن در کنار هم بهره ببرید بهتر است در ابتدا مشخص نمایید که چند درصد از بودجه مارگتینگ را می خواهید به هر کدام اختصاص دهید.
برای درک بهتر به این مثال توجه فرمایید. تصور کنید که شما آموزشگاهی دارید که قصد تولید فیلم های آموزش مجازی را دارد. در این حالت می توانید با استفاده از شبکه های مجازی همچون اینستاگرام و با قرار دادن یک ویدئو تبلیغاتی مخاطبان زیادی را جذب نمایید. اما اگر تولیدات شما آرد برای نانوایی باشد هم می توان انتظار داشت که بازاریابی آنلاین به همان میزان تاثیر گذار باشد؟قطعا امکان پذیر نمی باشد. در حالت دوم می توان با استفاده از بازاریابی به روش ارسال پیامک به نانوایان سطح شهر محصول را تبلیغ و نانوایان را ترغیب به خرید نمود. در بازاریابی پیامکی نوع نوشته شما بسیار حائز اهمیت می باشد و می بایست یک ارزش را چنان بیان کنید که مخاطب قانع شود تا از شما خرید کند.

بودجه مشخص

از دیگر مراحل بازاریابی می توان به مشخص کردن بودجه لازم برای مارکتینگ اشاره کرد. قبل از شروع بازاریابی بودجه خود را مشخص نمایید. هزینه های بازاریابی گاهی بسیار زیاد می باشد اما اگر به درستی از آن استفاده شود، جندین برابر آن به شما باز می گردد. به عنوان مدیر یک سازمان نقش شما نظارت بر بهینه سازی هزینه مارکتینگ می باشد. اگر در این زمینه تخصص کافی ندارید می توانید از مشاورین این زمینه کمک بگیرید. همچنین مشاورین پاوینو آماده همکاری با شما و ارائه راهکار های چندجانبه سودمند می باشند.

درخواست مشاوره

بر روی کار تیم بازاریابی شرکتتان نظارت داشته باشید و از آنها بخواهید که تمام هزینه هایی که صرف بازاریابی می شود را به شما گزارش دهند و نتایج به دست آمده را در پایان هر ماه بررسی نمایید. یکی از مزایایی که مشخص بودن بودجه از ابتدای راه دارد آن است که تیم بازاریابی می تواند با برنامه ریزی مشخص و متناسب با بودجه ای که در دست دارد، پیش رود و در اواسط کار انتظار هزینه ای بیشتر از شما نداشته باشند.

تیم سازی

از مهم ترین مراحل بازاریابی می توان به تیم سازی اشاره کرد. تیم مارکتینگ مناسب خود را بسازید. انتخاب افراد مناسب و با تجربه کار آسانی نمی باشد و ممکن است مجبور به پرداخت هزینه ی زیادی برای آن شوید اما باید بدانید که داشتن یک تیمی که بتوانید به آنها اعتماد کنید و با خیالی آسوده کارها را به آنها واگذار کنید، ارزش پرداخت هزینه بیشتر را دارد.

مراحل بازاریابی
و در آخر مجدد یادآور می شویم که مراحل بازاریابی برای هر تجارتی ممکن ات متفاوت از دیگری باشد و دستیابی به رشد و افزایش فروش یک شبه امکان پذیر نیست و نیازمند صبر و تلاش زیاد می باشد. در ابتدا بازه های زمانی مشخصی را در نظر بگیرید و در این تاریخ ها روند رشد و تاثیر بازاریابی را نسبت به قبل به طور دقیق بررسی نمایید. 

اگر می خواهید از بهترین مشاور کسب و کار پاوینو مشاوره بگیرید، فرم زیر را تکمیل کنید تا تفاوت را در کسب و کارتان تجربه نمایید.

مشاوره بگیرید
نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید