مدیر عامل موفق بودن اگر چه کار آسانی نیست اما دست نیافتنی نیز نمی باشد. امروزه دغدغه اصلی بسیاری از مدیران عامل و مدیان اجرایی این است که چگونه در کار خود رشد داشته باشند و موفق باشند؟ موفقیت یک مدیر عامل به چه عواملی بستگی دارد؟ برترین مدیران جهان چگونه به این موفقیت دست یافتند و چه ویژگی هایی داشته اند؟ مدیر عامل به چه معناست و فردی که در این پست قرار دارد چه وظایفی دارد و از چه ویژگی هایی باید برخوردارد باشد؟ برای دست یافتن به پاسخ این قبیل سوالات تا انتهای مقاله با پاوینو همراه باشید.
مدیر عامل به چه معناست؟
مدیرعامل در حقیقت مدیری است که خود را عامل می داند و اهداف و ارزش ها را می شناسد و تصمیماتی آگاهانه می گیرد.
در ابتدا لازم است تا با معنای این واژه آشنا شویم. این واژه از دو بخش تشکیل شده است که به معنای هر جزء به طور جداگانه می پردازیم.
در جلسات دوره مدیر عامل موفق پاوینو وقتی از افراد خواستیم تا کلمه ی مدیر را معنا کنند به مفاهیمی از جمله راهبر، پیشرو و فردی که دیگران را به سوی هدف مشخص رهبری می کند اشاره کردند. اما اگر بخواهیم در یک جمله کامل تر آن را بررسی کنیم می توانیم از مدیریت به عنوان علم استفاده کردن از دیگران برای انجام کار ها یاد کنیم. گاهی این استفاده کردن را می توان وادار کردن هم دانست اما نه وادار کردن به اجبار. فرد مدیر باید برای کارکنان آنقدر دوست داشتنی و مقبول باشد که افراد با دل و جان برایش کار ها را انجام دهند. در اینصورت شما دیگر یک مدیر معمولی نیستید بلکه یک رهبر در کسب و کارتان هستید. بسیاری از مدیران با نصب دوربین هایی در محل کار تلاش می کنند تا افراد و کارمندان را کنترل کنند. اگرچه با دوربین می توان متوجه حضور فیزیکی افراد بر سر کار شد اما حضور قلب و فکرشان را نمی توان با دوربین چک کرد. پس اینجاست که اهمیت ویژگی های اخلاقی مدیر مشخص می شود. برای دریافت مشاوره و شرکت در روره های مدیر عامل موفق می توانید با پاوینو در ارتباط باشید.
درخواست مشاوره
بخش دوم کلمه عامل بودن می باشد. عامل بودن بدان معناست که فرد صد درصد مسئولیت امور را بپذیرد و اوضاع و شرایط و دیگران را مقصر مشکلات و کمبود ها نداند. بسیاری از مدیران نسبت به کارکنان خود معترض هستند اما اگر بخواهیم دقیق تر بررسی کنیم خود این افراد هستند که کارمندان را استخدام می کنند. مطالعات نشان می دهند که اغلب مدیران آدم هایی مثل خودشان را استخدام می کنند. بنابراین اگر اشکالی در کارمندانتان می بینید اول باید آن را در خودتان اصلاح نمایید. وقتی شما در مدار درستی قرار بگیرید اتفاقات و افراد خوب و مناسبی را جذب خواهید کرد.
بیشتر بخوانید: عامل بودن در مدیریت به چه معناست؟
تفاوت عامل بودن و نبودن را با یک مثال برایتان بازگو می کنم. تصور کنید قیمت دلار افزایش یافته است، در این شرایط ما دو نوع رفتار را مشاهده خواهیم کرد. رفتار اول مختص فرد غیر عامل می باشد که نسبت به شرایط اعتراض می کند و غر میزند و شرایط را مقصر بدبختی هایش می داند. رفتار دوم، رفتار فرد عامل است که سعی می کند شرایط ایجاد شده را بپذیرد، خود را با آن وفق دهد و از خود اینگونه سوال کند که با توجه شرایط به وجود آمده چه کاری می توانم انجام دهم؟ چه بسا اینگونه افراد تهدید را به فرصتی سودمند برای خود و کسب و کارشان تبدیل می کنند.
ویژگی های مدیر عامل موفق
باهوش و زکاوت بودن
بسیاری از مدیران صرفا روی کاغذ باهوش و با معلومات هستند. در حقیقت آنها تحصیلات عالی دارند و بسیاری از تعاریف را می دانند اما روش پیاده سازی آن و به کار بردن آن را در کار خود نمی دانند. مدیری باهوش و ذکاوت است که بداند چگونه می تواند از معلومات و آموخته هایش به طور عملی بهره ببرد.
منافع خود و دیگران
مدیر عامل موفق کسی است که بدانند منافع خودش بر منافع دیگران اولویت ندارد. اینکه مدیران منافع خود را در کارها و تصمیماتشان در نظر بگیرند ایرادی ندارد اما این تصمیمات نباید سبب شود دیگران ضرر کنند و تنها فردی که سود می برد خود آن شخص باشد. در کار سعی کنید متواضع باشید و حتی گاهی لازم است برای موفقیت به منافع دیگران و حتی رقیبتان بیش از منافع خود اهمیت دهید.
بیشتر بخوانید: چطور یک مدیر موفق باشیم؟
صبور بودن
برای اینکه مدیر عاملی موفق در کسب و کارتان شوید، صبور باشید و در صحبت کردن و تصمیم گرفتن عجله نکنید. فرد عامل بین عمل و عکس العملش مکث می کند. بالافاصله بعد از شنیدن پیشنهادات کاری تصمیم نمی گیرد و از طرف مقابلش درخواست زمانی چند روزه برای تصمیم گیری می کند. اینگونه می توانند به درستی و به دور از هیجانات فکر کنید و جوانب را در نظر بگیرد و حتی در صرت نیاز مشورت کند، سپس تصمیم نهایی را بگیرد. در این حالت احتمال اشتباه و خطا کاهش می یابد. از دیگر ویژگی های فرد عامل این است که انتقادات تند و نا به جا او را بهم نمی ریزد و آرامش را از او نمی گیرد.
ریسک پذیری
افراد موفق همیشه افرادی هستند که شجاع اند و گاهی برای رشد ریسک می کنند. جرات انجام کار های بزرگ را داشته باشید و اگر به درستی انتخابتان مطمئن هستید هرگز نگذارید تفکرات دیگران مانع از اجرایی شدن افکارتان گردد.
نگاه واقع بینانه
یکی از اشتباهات رایجی که بسیاری از مدیران انجام می دهند که در نهایت منجر به ورشکستگی آنها می شود، داشتن نگاه ؛یر واقع بینانه و خوش بینانه است. به شرایط، مسائل و مشکلات واقع بینانه نگاه کنید و برای آنها راهکار های مناسب در نظر بگیرید.
انگیزه دادن
مدیر عامل باید بتواند در شرایط سخت ضمن حفظ روحیه خود به کارمندان نیز روحیه و انگیزه دهد تا بتوانند مسیر را به درستی طی کنند.
قدرت رهبری
و در آخر یکی از ویژگی های برتر مدیران عامل موفق، داشتن قدرت رهبری آنهاست. باید بدانید که انسان ها را هرگز نمی توان مدیریت کرد اما با داشتن آزادی انتخاب می توان افراد را رهبری کرد. داشتن توانایی و ویژگی های یک رهبر به مدیران عامل برتری خاصی می دهد.