مقالات

کوچینگ مدیران اجرایی چیست؟| پاوینو

کوچینگ مدیران اجرایی
کوچینگ به رویکردی آگاهانه گفته می شود که فرد را برای رسیدن به اهداف و رشد، چه در زندگی شخصی و چه در کسب و کار توانمند می سازد. در حقیقت هدف آن افزایش کارایی و افزایش مهارت می باشد. کوچینگ به کوچ و فرد مراجعه کننده کمک می کند تا به جایی که در آینده تمایل دارند در آن باشند، برسند. از مزایای کوچینگ می توان به تسهیل در پیشرفت و افزایش آگاهی اشاره کرد. به بیان ساده، کوچینگ فرایندی است که هدف آن بهبود عملکرد است و به جای "گذشته و آینده" بر "اینجا و اکنون" تمرکز دارد. در حالی که مدل های مختلف کوچینگ وجود دارد، در اینجا ما "کوچ را به عنوان متخصص" در نظر نمی گیریم، بلکه در عوض، کوچ را به عنوان تسهیل کننده یادگیری می دانیم.در این مقاله با پاوینو همراه باشید تا بیشتر درباره کوچینگ مدیران اجرایی بخوانید.

تفاوت زیادی بین آموزش دادن به یک نفر و کمک به او برای یادگیری وجود دارد. در کوچینگ، اساساً کوچ به فرد کمک می کند تا عملکرد خود را بهبود بخشد: به عبارت دیگر، به آنها در یادگیری کمک می نماید. کوچ های خوب معتقدند که افراد همیشه پاسخی برای مشکلات خود دارند اما می فهمد که برای یافتن جواب ممکن است به کمک آنها احتیاج داشته باشد.

 کوچینگ فعال کردن توانایی های بالقوه فرد برای به حداکثر رساندن عملکردش می باشد. اینکار به آنها کمک می کند تا یاد بگیرند تا اینکه به آنها آموزش دهند.

جان ویتمور، در کوچینگ برای عملکرد.

بازی داخلی

هیچ بحثی درباره کوچینگ بدون یاد کردن از تیموتی گالوی و بینش او درباره "بازی درونی" کامل نخواهد بود. کتاب گالوی، بازی درونی تنیس، انقلابی در تفکر درباره کوچینگ ایجاد کرد. وی اظهار داشت که بزرگترین موانع موفقیت و دستیابی به پتانسیل، داخلی است نه خارجی. بینش او این بود که مربیان می توانند با جلوگیری از گفتگوی درونی و به ویژه صدای انتقادی، به افراد کمک کنند تا بازی خود را بهبود ببخشند.

با منحرف کردن آن صدای درونی، بدن می تواند قدرت لازمش را بدست آورد. به نظر می رسد که غالباً بدن تصور کاملاً روشنی دارد که هنگام سرکوب گفتگوهای داخلی، چه کاری باید انجام دهد. گالوی از این مثال استفاده کرد که از مردم می خواهد روی بلندی ارتفاع توپ تنیس  زمانی که به آن ضربه می زنند، تمرکز کنند. این فعالیت به خودی خود هیچ ارتباطی به موضوع ندارد، اما عمل ساده تمرکز روی آن باعث از بین رفتن صدای درونی شده و بدن توانمند را قادر می سازد تا قدرت را بدست آورد. فرد آرام گیرد و بازی تنیس او بلافاصله بهبود یافت. بینش واقعی گالوی این بود که این فقط در مورد تنیس صدق نمی کند، بلکه افراد معمولاً پاسخ مشکلات خود را در درون خود دارند.

بنابراین، بخش اساسی کوچینگ این است که به مردم کمک کنیم، یاد بگیرند که آن صدای درونی را ساکت کنند و اجازه دهند غریزه ها یا ضمیر ناخودآگاه آنها، قدرت را بدست بگیرند. گاهی اوقات این به معنای منحرف کردن آن است و گاهی اوقات در مورد بررسی "بدترین حالت" و از بین بردن ترس است. 

کوچ و وظایفش

 کوچ ها مراجعین خود را افرادی می دانند که می توانند بهترین در در حرفه و کسب و کار و در زندگی خود باشند. وظیفه کوچ در قدم اول کشف آن چیزی است که مراجعه کننده می خواهد به آن دست یابد و بعد ترغیب و تشویق او برای رسیدن به آن ها همراه با ارائه راه های رسیدن و استراتژی هاست. همچنین لازم است تا مراجعه کننده را به فردی مسئولیت پذیر تبدیل کند.
کوچ وظیفه انتخاب هدف مراجعه کننده را ندارد و تنها کاری که انجام می دهد راهنمایی و تمرکز بر دستور کار می باشد و مراجعه کننده خودش به تنهایی هدف یا مشکلی را که می خواهد حل کند انتخاب می کند. همچنین کوچ وظیفه آموزش دادن ندارد و تنها با پرسیدن سوال از مراجعه کننده سعی در شفاف سازی مسئله برای او دارد. کوچ حامی تغییر و رشد مراجعه کننده می باشد.

بیشتر بخوانید: مهارت شبکه سازی چیست و چگونه از آن در کسب و کار استفاده نماییم؟

کوچ مدیران اجرایی

کوچ مدیران اجرایی اغلب افرادی آگاه و با تجربه می باشند که به مدیران و یا افرادی که تمایل دارند در پست های مدیریتی مشغول به کار شوند کمک می کند تا اهداف خود را شناسایی کنند و با توانایی های خود و تمرکز و برنامه ریزی پشرفت کنند و به جایگاه مهمی در کار خود برسند. همانطور که قبل تر گفته شد آنها همانند مشاورانی نیستن که راه حل ارئه می دهند بلکه تنها با گوش کردن به صحبت های مراجعین و پرسیدن سوالات هدفمند سعی در شفاف سازی برای مراجعه کننده دارند و در نهایت این خود مدیران و افراد هستند که راه حل مسائلشان را پیدا می کنند و در راستای رسیدن به هدف گام بر می دارند. از وظایف کوچینگ مدیران اجرایی می توان به برگزاری جلسات محرمانه اشاره کرد. طی این جلسات خصوصی و محرمانه آنها با پرسیدن سوالات مختلف مسئله را به چالش می کشند و سعی در شفاف سازی دارند و در نهایت با حمایت کردن فرد او را در رسیدن به پاسخ های احتمالی کمک می کنند. اگر خود مراجعین تمایل داشته باشند و از او بخواهند ممکن است بر اساس تجربه چند توصیه نیز به او بکنند.
کوچینگ مدیران اجرایی هرگز وظیفه روان درمانی، ارائه راهکار، مشاوه و اصلاح اشتباهات و رفتار افراد به طور مستقیم را ندارند.

درخواست مشاوره

مزایای کوچینگ 

از مزایای کوچینگ مدیران اجرایی می توان به مواردی از قبیل افزایش کارایی، بهبود و رشد شخصیت و اخلاق افراد، شفاف سازی اهداف، کشف و شناخت استعداد های افراد، افزایش اعتماد به نفس مراجعین و افزایش مسِولیت پذیری و روحیه پاسخگو بودن اشاره کرد.

روند کوچینگ 

معمولا مدت زمان کوچینگ مدیران اجرایی بسته به اهداف و یا مسائلی که با آن رو به رو هستند متفاوت و بین 3 تا 12 ماه می باشد. در این مدت کوچ ها به به افرادی که می خواهند به مدیریت ارتقاء شغلی پیدا کنند، افرادی که به تازگی در پست مدیریتی قرار گرفته اند و نیاز به کسب مهارت و سازگاری با آن را دارند، مدیران شرکت هایی که با سایر مدیران به مشکلاتی برخورده اند، افرادی که به تازگی در شرکتی و در پستی مشغول به کار شده اند و نیاز دارند تا با سایر کارکنان به درستی ارتباط برقرار کنند، مدیران بالا رتبه ای که می بایس برای اهداف و رشد و پیشرفت کار با هم در جلساتی شرکت کنند و همچنین مدیرانی که در کار خود موفق اند و اما مسائل و مشکلاتی در کارشان به وجود آمده است، جلساتی برگذار می کنند. در این جلسات کوچ ها شرایط را به طور کامل بررسی می کنند و با برگزاری جلسات هدف گذاری هایی انجام می شود و در طی جلسات بعدی نتایج جلسات بررسی می شود. از مهم ترین ویژگی این گونه جلسات کوچینگ محرمانه بودن آن هاست.

بیشتر بخوانید: سیستم سازی چیست؟

استخدام کوچ ها

اغلب شرکت هایی که می خواهند مسائلی را در ارتباط با مدیران خود بهبود ببخشند یا به دنبال سرمایه گذاری بر روی مدیران برای آینده و شناسایی مدیران توانمند هستند به استخدام کوچ برای مدیران اجرایی اقدام می کنند. امروزه در بسیاری از شرکت ها استفاده از کوچینگ مدیران اجرایی بسیار مرسوم شده است و دیگر امری محرمانه نمی باشد و نشانگر آینده نگری آن شرکت است.

کوچینگ مدیران اجرایی
اگرچه استخدام کوچ برای مدیران بسیار مفید است و پیشنهاد می شود اما در مواردی از جمله زمانی که افراد به مفید بودن کوچ اعتقاد ندارند و آن را لازم نمی دانند و یا تحت شرایطی که شرکت به مشاوره و توصیه های مستقیم نیاز دارد استفاده از کوچ توصیه نمی شود. گاهی اوقات شرکت در موقعیتی نیست که بتواند از پس هزینه های استخدام کوچ برآید. 
بهترین مکانی که می توان از طریق آن کوچ مناسب و کاربلد را استخدام کرد فدراسیون بین المللی کوچینگ و یا به اختصار(ICF) می باشد. این سازمان افراد در طی فرایندی سخت گیرانه آموزش میبینند و دوره های مختلف را می گذرانند و اعتبار سنجی می شوند.

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید