افزایش فروش برای هر کسب و کاری در وهله اول نیازمند دانستن روش های آن و بعد تلاش و صبر می باشد تا نتیجه بخش شود. در هر کسب و کاری اولین کاری که لازم است تا صورت گیرد شناخت دقیق آن تجارت، مشتری های احتمالی، نیاز ها و خواست های مشتری، رقبای اصلی و علت پیشرفت برند های معتبر می باشد. بعد از آن که درباره همه این مسائل اطلاعات کسب کردید حالا زمان آن است که روش های افزایش فروش را بیاموزید و با به کارگیری آن فروش خود را بهبود ببخشید.
شناخت دقیق موقعیت ها
همان طور که پیش تر گفته شد اولین کاری که لازم است انجام دهید شناخت کسب و کارتان می باشد. با شناخت مشتری های هدف خود می توانید در موقعیت های خاص از بازاریابی موقعیتی بهره ببرید. مثلا ممکن است محصولات شما پوشاک برای آقایان باشد که در اینصورت با گذاشتن تخفیف یا طرح های ویژه برای روز پدر یا مناسبت های خاص مثلا روز پزشک و غیره مشتری را ترغیب به خرید کنید. این طرح ها از آن جایی که برای مدت زمان کوتاهی هستند در روند افزایش فروش بسیار موثرند. اگر در بین محصولاتتان مواردی هستند که فروش کمتری نسبت به سایرین دارند می توانید در این موقعیت ها طرح هایی ویژه برای فروش آن ها در نظر بگیرید یا حتی می توانید در ازای خرید محصولات دیگر برای مشتری روی این گونه محصولات کم فروش تخفیفی ویژه قائل شوید. بازاریابی موقعیتی سبب می شود شما در روزها و مناسب های خاص فروش چشمگیری داشته باشید. پس از این گونه موقعیت ها چشم پوشی نکنید و از چند ماه قبل برایش برنامه ریزی کنید و در صفحات اجتماعی و یا سایت خود به اطلاع مخاطب برسانید.
محتوای صفحه و سایت
محتوای صفحه و سایت شما در روند فروش شما و جذب مخاطب تاثیر زیادی دارد.می توانید از فیلم و یا مقاله استفاده نمایید اما توجه داشته باشید که این محتوای تولیدی علاوه بر جلب توجه مخاطب باید بتواند او را به سمت شما بکشد. همچنین مطالب شما باید به گونه ای باشد که به مخاطب در انتخاب محصول کمک کند. مثلا اگر فروشنده پوشاک می باشید به مشتری در ترکیب رنگ ها و شناخت جنس های خوب و مرغوب از جنس های بی کیفیت و غیره کمک کنید. برای اینکه مشتری را به سمت فروشگاه خود جذب نمایید می توانید نمونه ای از ترکیب رنگ لباس هایتان را به اشتراک گذارید. محتوای شما می تواند فرد را در انتخاب لباس اداری و یا مجلسی راهنمایی کند و یا نکاتی را که افراد در هر سنی باید نسبت به آن توجه نمایند را بازگو نماید. تولید محتوا در سایت و صفحات مجازی با توجه به نوع تجارت شما می تواند بسیار متفاوت باشد.
حفظ مشتریان قدیم
اغلب کسب و کار ها توجه و تمرکزشان را بر روی جذب مشتری جدید می گذارند. اما باید بدانید یکی از روش های افزایش فروش حفظ مشتری های قدیم می باشد چرا که این کار هزینه کمتری را برایتان دارد و آسان تر می باشد. برای اینکه بتوانید فرد جدیدی را جذب کنید باید هزینه زیادی را به تبلیغات اختصاص دهید تا در ابتدا شما را بشناسند. سپس نیاز به صرف زمانی طولانی برای جلب نظر و اعتماد مشتری می باشد تا محصولتان را بخرند. درحالی که مشتری های قدیم برند شما را می شناسند و از محصولاتتان استفاده کرده اند، فقط کافی است به آنها مجدد محصولاتتان را یادآوری کنید. برای این افراد تخفیف یا هدیه ای در ازای خرید در نظر بگیرید و بدین وسیله آنها را ترغیب به خرید کنید. این افراد اگر از محصولاتتان رضایت داشته باشند شما را به دوستان و اطرافیان خود معرفی می کنند و این یک تبلیغ رایگان و تاثیر گذار برایتان خواهد بود که به افزایش فروش شما کمک می کند.
هدف گذاری دقیق
از دیگر روش های افزایش فروش هدف گذاری دقیق می باشد. بسیاری از کسب و کار ها هدف های دقیقی برای بازه های زمانی مشخص ندارند. در حقیقت این افراد هزینه و زمان و انرژی خود را صرف می کنند در حالی که هیچ پیشرفت چشمگیری نداشته اند. سیستم سازی در کسب و کار می تواند به کمکتان بیاید. برای تجارت خود هدف گذاری کنید و وظایف را در بین افراد متخصص تقسیم کنید. هدف های ماهانه و سالانه داشته باشید. از کارکنان خود بخواهید که در انتهای هر ماه گزارشی کامل به شما ارائه دهند.اگر به هدف ماهانه خود نرسیده اید می توانید متوجه شوید کجای کارتان در یک ماه گذشته ایراد داشته است. اگر لازم است روش خود را تغییر دهید و همین کار را برای اهداف سالانه خود انجام دهید. در هدف گذاری دقت کنید، اهداف شما نباید بیش از حد غیر معقول و بلند پروازانه باشد زیرا در اینصورت شما را با شکست های پی در پی مواجه می کند و انگیزه شما و تیمتان را کاهش می دهد.
بیشتر بخوانید:سیستم سازی در کسب و کار
قیمت محصول
تعدادی از روش های افزایش فروش را با هم بررسی کردیم. در آخر نکته ای که قابل توجه می باشد قیمت محصول است. برای قیمت گذاری باید مشتری هدف خود را بشناسید و همچنین قیمت های رقبای خود را بررسی کنید. اگر قیمت شما بیش از حد انتظار بازار هدفتان باشد آنها رقیبان شناخته شده را به شما ترجیح می دهند. گاهی اوقات پایین بودن بیش از حد قیمت هم نسبت به سایر برند ها خوب نیست و دردسر هایی را برایتان به ارمغان می آورد. از ترفند هایی که برای قیمت گذاری بسیار استفاده می شود، استفاده از اعدا غیر رند و کمتر گذاشتن صفر جلوی عدد می باشد. مثلا عدد 98 در نظر مشتری خیلی کمتر از 100 جلوه می کند در حالی که برای شما تنها 2تومان تفاوت دارد اما همین اعداد می توانند فردی را به سمت خرید سوق دهند و یا از آن دور کنند. به جای نوشتن 1000000 ریال یا 100000تومان بنویسید 100 تومان و یا حتی می توانید بنویسید صد تومان. قطعا در نگاه اول عدد اول و دوم بسیار بزرگ تر به نظر می رسند.
بیشتر بخوانید:کاهش هزینه ها در کسب و کار