مقالات

کاهش هزینه ها در کسب و کار| پاوینو

کاهش هزینه ها

کاهش هزینه ها در کسب و کار یکی از موارد بسیار مهم و حیاتی می باشد که مدیران و صاحبان کسب و کار باید آگاهی های لازم را نسبت به آن کسب نمایند. هر تجارتی هزینه هایی دارد از جمله هزینه آب و برق و گاز ساختمان، حقوق کارکنان، هزینه دستگاه ها و استهلاک آن ها، تلفن؛ کاغذ و سایر مایحتاج شرکت، اینها همگی مواردی هستند که یک تجارت باید برایش هزینه نماید. اگر جمع کل این هزینه ها از درآمد کل شرکت بیشتر شود، آن شرکت متحمل زیان خواهد شد و لازم است جهت رسیدن به سود بیشتر و رشد کسب و کار نسبت به کاهش این هزینه ها اقدام نماید. بسیاری از شرکت ها در مواقعی که سود دهی ندارند برای کاهش هزینه ها تعدادی از کارمندان را اخراج می کنند اما با دانستن راه کار هایی می توان بدون اخراج کارکنان در راستای کاهش هزینه ها در کسب و کار پیش رفت. در این مقاله با پاوینو همراه باشید تا با این راه کار ها بیشتر آشنا شوید.

بررسی ابعاد مشکل

ابتدا لازم است تا ابعاد مشکل مالی به درستی و به طور کامل بررسی شود. در وهله اول بسنجید نقدینگی شما چه میزان است؟همچنین لازم است که بدانید چند درصد کمبود بودجه دارید و این کمبود بودجه و بحران مالی تا چه مدت ممکن است به طول بینجامد. آیا مشکل کوتاه مدت است یا بلند مدت؟ بعد از برسی ابعاد بحران نوبت آن رسیده تا تیمی برای مدیریت کسب و کار و بحران تشکیل دهید تا به کمک آنها بهترین و موثر ترین راه حل را بیابید. این تیم بهتر است متشکل از اعضایی چون مدیران، کارکنان و حسابداران باشد. نظرات همه را بخواهید و آنها را بررسی نمایید. معمولا در این گونه شرایط مدیران به سراغ راهکار های کوتاه مدت می روند اما این اشتباهی بزرگ می باشد چرا که ممکن است مشکل مدت بیشتری به طول بیانجامد و در این میان نه تنها شما انرژی خود را از دست داده اید، که هیچ سودی نیز نبرده اید و مشکل مالی همچنان پابرجاست. پس لازم است برنامه ای برای بهترین شرایط و بدترین شرایط داشته باشید.

فراموش نکنید که داشتن یک مشاور کسب و کار حرفه ای در اینگونه زمان های بحرانی، کمک شایانی به شما خواهد کرد. برای درافت مشاوره کسب و کار پاوینو کافی است فرم درخواست زیر را تکمل نمایید.

مشاوره بگیرید

مشارکت با سایر شرکت ها

با تیم مدیریت بحران خود مشورت کنید و لیستی از کارهایی را که می توان با سایر کسب و کارها به صورت مشارکتی انجام داد، تهیه کنید. مثلا در قبال انجام فعالیتی برای آنها به طور رایگان، از آنان بخواهید خدماتی را به شما ارئه دهند.
حتی می توانید نیروی انسانی و کارمندانتان را با شرکت های کوچک و توسعه نیافته به اشتراک بگذارید. در شرایطی که مشکلات مالی شما همچنان پابرجاست به جای اخراج کارکنانتان می توانید بدین صورت آنها را با سایر شرکت های کوچک و تازه تاسیس که به نیروهای شما نیاز دارند، به اشتراک بگذارید. مثلا می توانید از نیروهای فروش، حسابداران یا نیروهای خدماتی شرکتتان استفاده نمایید و در این بحران مالی حداکثر استفاده را از نیروی انسانی خود ببرید. این گونه به اشتراک گذاری هم برای شما و کارمندانتان و هم برای آن کسب و کار تازه سودمند می باشد. در این میان از مزایای مدیریت دانش غافل نشوید.
بیشتر بخوانید: هفت قدم تا سیستم سازی کسب و کار

چند اقدام در رابطه با کارکنان

برای کاهش هزینه ها اولین کاری که بسیاری از مدیران انجام می دهند اخراج تعدادی از کارکنان است. این موضوع اگرچه می تواند در کاهش هزینه موثر باشد اما موجب نگرانی و اضطراب سایرین درباره ‌ی موقعیت شغلیشان می شود و بازدهی را کاهش می دهد. بهترین کار این است که با آنها صحبت کنید و برای مدتی حقوق ها را کاهش دهید. بسیاری از افراد ترجیح می دهند در این شرایط همچنان به همکاری خود ادامه دهند. در موقعیت کاری افراد بازنگری کنید. ممکن است لازم باشد تا بهبود شرایط موقعیت های شغلی افراد را کمی تغییر دهید. سیستم سازی در کسب و کار در چنین شرایطی کمک زیادی به شما خواهد کرد. برخی از مزایا از جمله وام های مالی یا کمک هزینه هایی را که قبلا به افراد تعلق می گرفت را حذف کنید. 

حذف هزینه های غیر ضروری

سفرهای غیر ضروری مدیران و هیئت مدیره را حذف کنید و تا جای ممکن مسائل را با دور کاری و از طریق تلفن و ایمیل پیش ببرید. در صورت ضرورت سفر کردن حتما به همراهان خود محدودیت خرج کردن را متذکر شوید. اگر مدیران اجازه خرج کردن  را دارند با تعیین حدود و خط قرمز هایی آنها را محدود نمایید. بسیاری از شرکت ها برای مراجعین یا مشتری ها و مهمان ها و یا برای مراجعه کنندگان جهت همکاری ها، ضیافت های بزرگ و پرهزینه ای برپا می کنند. حتی ممکن است برخی جلسات را در هتل های بسیار لوکس و گران قیمت برگزار نمایند. در اینگونه هزینه ها تجدید نظر کنید و با بهترین و کم هزینه ترین صورت ممکن آن ها را برگزار نمایید. قطعا مخاطبان شما شرایط را درک می کنند.

کاهش هزینه ها

از دورکاری غافل نشوید

دور کاری برای شما و کارمندتان سودمند است. اگر شرایط کسب و کارتان امکان دور کاری را دارد حتما از آن استفاده کنید. بدین طریق هم در هزینه های شما صرفه جویی می شود و هم در هزینه های رفت و آمد کارمندتان؛ و از آنجایی که مجبور به کاهش حقوق ها هستید این دورکاری بسیار برای کارکنانتان مفید و به صرفه خواهد بود. دور کاری در وقتشان نیز صرفه جویی می کند و حتی این امکان را به آنها می دهد تا در کار دیگری نیز به صورت پاره وقت مشغول شوند و کسب درآمد نمایند. نیازی نیست همه کارمندان را به دور کاری مجبور کنید. از کارمندانی که دورکاری می کنند، بخواهید که هفته ای یک یا دو بار به شرکت بیایند تا علاوه بر دادن گزارش کار از فضای کاری نیز فاصله نگیرند. بدین طریق حتی می توانید دفتر کار را با یک جای کوچکتر تعویض کرده و هزینه های پرداختی را کاهش دهید. این هزینه ها شامل هزینه های ساختمان و همچنین هزینه های بیمه کارمندان و موارد مصرفی و مورد نیاز در دفتر کار نیز می شود.

بیشتر بخوانید: سیستم سازی کسب وکار

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید