مقالات

بازاریابی تلفنی چیست؟+ راهکارهای بازاریابی تلفنی | پاوینو

بازاریابی تلفنی
درباره بازاریابی و انواع آن در مقالات پیشین مفصل صحبت شد. در این مقاله قصد داریم تا شما را با بازاریابی تلفنی و روش های آن آشنا کنیم. بازاریابی تلفنی نوعی بازاریابی مستقیم می باشد که از زمان های بسیار قدیم رواج داشته و با پیشرفت اطلاعات و تکنولوژِی نه تنها از محبوبیت و تاثیر آن کم نشده که روزانه بسیاری از کسب و کار ها از آن بهره می برند. در حقیقت تلفن همچنان یکی از ابزار های ارتباطی برای بسیاری از کسب و کار هاست و ابزار های دیجیتالی جدید نتوانسته اند جایگزین آن شوند  و تنها مکملی برای تلفن می باشند. برای آشنایی بیشتر با بازاریابی تلفنی با پاوینو همراه باشید.

بازاریابی تلفنی چیست؟

بسیاری از منابع بازاریابی تلفنی را با فروش تلفنی هم معنا می دانند. این در حالی است که بسیاری دیگر برای این دو تعریف جداگانه ای در نظر می گیرند. گروهی که این دو را مجزا از هم میدانند، فروش تلفنی را اینگونه تعریف می کنند: فروش تلفنی به معنای تماس با فردی است که شناختی از شما و کسب و کارتان ندارد اما ممکن است بعد از تماس تلفنی و آشنایی بخواهد از محصولات و خدماتتان استفاده نماید و در آینده مشتری شما شود.
در حقیقت در فروش تلفنی شما با تماس به مشتری بالقوه وی را ترغیب به خرید می کنید.
همچنین این گروه بازاریابی تلفنی را به معنای نظرسنجی از مخاطبان به وسیله تماس تلفنی برای شناخت کمبود ها و نیاز های بازار و برطرف نمودن این نیاز ها می دانند.
گروه دیگر که این دو واژه را به یک معنا می دانند معتقدند که بازاریابی تلفنی به منظور شناخت نیاز های بازار و نزدیک کردن کسب و کار به آن نیاز نیست بلکه به معنای یافتن بازاری برای فروش محصول یک کسب و کار به واسطه مارکتینگ می باشد.

بازاریابی تلفنی برای مبتدیان می تواند بسیار دلهره آور باشد. غالباً این انتظار وجود دارد که مخاطبان رفتار بی ادبانه‌ای داشته باشند و یا در هر فرصتی تلفن را قطع کنند. این ترس وجود دارد که گیر بیفتید، زیرا نمی دانید در یک لحظه مهم در مکالمه چه باید بگویید یا در مهم ترین بخش مکالمه زبانتان بگیرن و نتوانید ادامه دهید. و همچنین این تهدید وجود دارد که شما نمی دانید چگونه با سوالات سخت کنار بیایید.

بازاریابی تلفنی حرفه ای b2b یک روش بسیار موثر برای ایجاد فرصت های فروش و درآمدزایی است. بنابراین تماس گیرنده های خوب، ارزشی چون طلا دارند. اما، بهترین بازاریابان تلفنی هم احتمالاً در ابتدا از موفقیت بالایی برخوردار نبودند. آنها نیز اولین تماس خود را به همان روشی که تازه کارها در هر نقشی شروع می کنند، برقرار کرده اند. مطمئناً، آنها نگرش مثبت و سطح انرژی بالایی داشتند (پیش نیازهای موفقیت). بنابراین، سوال اصلی این است که بهترین روش برای انجام این کار و برقراری یک تماس واقعی چیست؟

بیشتر بخوانید: فنون بازاریابی

راهکار های بازاریابی تلفنی

در بازاریابی تلفنی نکته ای که بیشترین اهمیت را دارد شروع مکالمه شما با مخاطب می باشد. شروع بد یکی از دلایل عدم موفقیت بازاریابان تلفنی می باشد. همه ی افراد در طول روز دغدغه ها و مسائل و کارهایی دارند که باید برای آن ها وقت بگذارند و انجام دهند. باید همیشه به خاطر داشته باشید که وقتی شما با فردی تماس میگیرید در حقیقت زمان برگشت ناپذیر و با ارزش وی را از او می گیرید. بسیاری از افراد در این مواقع از آنجایی که انتظار تماس از سوی شما را نداشته اند تمایل دارند هر چه سریع تر مکالمه را پایان دهند، پس شروع مکالمه شما بسیار مهم است چرا که باید آغاز سخنتان چنان هدفمند و جذاب باشد تا مخاطب وقت خود را در اختیارتان قرار دهد و برای مدتی از کارش دست بکشد.
حتی اگر شروع خوبی داشته باشید در بیشتر مواقع مخاطب زمان بسیار کمی را در اختیارتان قرار می دهد بنابراین باید به نکات مهم بپردازید و به تکنیک های فروش تلفنی کاملا مسلط باشید. یکی از مواردی که باید بدان تسلط داشته باشید فن بیان می باشد. صدای شما باید کاملا واضح و با اعتماد به نفس باشد. نفس هایتان منظم و به دور از اضطراب و سرعت سخن گفتنتان متناسب باشد یعنی نه آنقدر آرام باشد که فرصت چند ثانیه ایتان را از دست دهید و نه آنقدر تند باشد که مخاطب کلمات را به وضوح نشنود.

شروع مکالمه

1. در ابتدا خود را معرفی نمایید و بگویید که از طرف چه شرکتی تماس می گیرید و بعد حالشان را بپرسید. در این مورد افراد به دو صورت ممکن است با شما برخورد کنند، 60 تا 70 درصد افراد به صورت متقابل همین سوال را از شما می کنند و باقی فقط به جواب کوتاه دادن به سوالتان اکتفا می کنند.
2. با گفتن اینکه می دانید زمان او چقدر برایش با ارزش است به سراغ اصل مطلب بروید.
3. در این مرحله اغلب افراد سعی می کنند به نوعی مکالمه را پایان دهند و اینجا دقیقا جایی است که مهارت و خلاقیت و جمله کلیدی شما باید به کمکتان بیاید. مهم ترین نکته را در ارتباط با کسب و کارتان به گونه ای بیان کنید که مخاطب کنجکاو شود به شنیدن ادامه آن و نتواند مکالمه را پایان دهد. می توانید به سود و یا مزیت محصولتان اشاره کنید.
4. حال وقت آن است که با پرسیدن سوالی هدفمند پاسخ مناسبی را که انتظار دارید از مخاطب بگیرید. اگر به آغاز مکالمه دقت کرده باشید و شروع خوبی را داشته باشید در این مرحله بعد از پرسیدن سوال و سکوت کردن برای مخاطب پاسخ درخور را دریافت خواهید کرد در غیر این صورت با مشکل رو به رو خواهید شد. سوالی که می پرسید بسیار اهمیت دارد پس برای انتخاب سوالتان وقت بگذارید تا بلافاصله بعد از پرسیدن سوال با یک ( نه) محکم رو به رو نشوید.
و در آخر اینکه بازاریابی تلفنی می تواند برای کسب و کارتان مفید و سودمند باشد اگر بتوانید به نکات ذکر شده به درستی عمل نمایید.

بیشتر بخوانید: اصول مدیریت بازاریابی

برای دریافت مشاوره اختصاصی، فرم درخواست مشاوره پاوینو را تکمیل نمایید.

درخواست مشاوره
نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید