مقالات

رشد فروش | پاوینو

رشد فروش
رشد فروش یکی از پارامتر های اساسی برای کسب و کار ها است که به بررسی میزان افزایش فروش و بررسی تاثیر تیم فروش در روند افزایش فروش در بازه ای مشخص می پردازد. شاخص های فروش به سه دسته شاخص های فردی، مدیریت فروش و کلان تقسیم می شوند که این شاخص رشد فروش در دسته سوم یعنی شاخص های کلان قرار دارد. از شاخص های کلان اکثرا برای برنامه های بلند مدت استفاده می شود هر چند می توان از آنها را برای دوره های کوتاه مدت هم بهره برد. در این مقاله با پاوینو همراه باشید تا بیشتر با شاخص رشد فروش آشنا شوید.

بررسی شاخص رشد فروش

هرگاه مبلغ فروش جدید را ازمبلغ فروش قبلی کم کنیم و حاصل را تقسیم بر مبلغ فروش قبل ضرب در صد کنیم شاخص رشد فروش را به دست آورده ایم. بهترین زمان برای استفاده از این شاخص زمانی می باشد که برنامه ویژه ای برای افزایش فروش داشته باشیم، بخواهیم رشد فروش را بعد از یک سری تبلیغات دوره ای بسنجیم و یا اینکه بخواهیم بسنجیم که بعد از برنامه های اجرا شده برای وفادار کردن مشتریان چه تعداد از آنها مجدد خرید کرده اند.

برای دریافت یک جلسه مشاوره تحلیل کسب و کار رایگان از بهترین مشاور کسب و کار پاوینو، فرم زیر را تکمیل نمایید.
مشاوره بگیرید

این شاخص برای سازمان ها اهمیت بسیار زیادی دارد. مثلا به واسطه آن می توان رشد فروش سالانه را بر مبنای هدف گذاری بررسی کرد و یا بازاریابان شرکت ها می توانند به واسطه آن در پایان سال به مدیران خود نشان دهند که به توجه به بودجه اختصاص یافته چقدر توانسته اند باعث رشد و افزایش درآمد شرکت شوند و چه میزان تصمیمات آنها برای شرکت ثمربخش بوده است.
بنابر آنچه که پیش تر گفتیم این شاخص نوعی شاخص کلان است و معمولا توسط آن میزان افزایش فروش و یا کاهش آن  در طی یکسال را بررسی می کنند. به همین جهت نمی توان به تفکیک متوجه شد که چند درصد از این افزایش برای تبلیغات بوده و چند درصد از آن به واسطه آموزش به بازاریابان رخ داده است. در حقیقت این شاخص برای بررسی جزء به جزء مناسب نمی باشد.

بیشتر بخوانید: افزایش فروش اینترنتی

افزایش رشد فروش

برای افزایش شاخص رشد راه های زیادی وجود دارد. شرکت ها می توانند با افزایش حقوق بازاریابان و پیشنهاد ارتقای شغلی آنها را بیشتر به این کار تشویق نمایند. همچنین با آموزش صحیح به ویزیتور های خود باعث تقویت مهارت های بازاریابی و فنون کلامی و مذاکره ای آنها شوند. یکی دیگر از راهکارها کاهش قیمت ها و گذاشتن طرح های تشویقی و تخفیفی برای مخاطبین می باشد. در کنار تمام موارد ذکر شده آنچه بیشتر از سایرین اثرگذار می باشد افزایش کیفیت محصول است. برخی از راهکارها شاید بسیار ساده و بی تاثیر به نظر آیند اما در دراز مدت تاثیرات بسیار چشم گیری خواهند گذاشت.

رشد مثبت

هرگاه سود سال جاری از سود سال پیشین خود بیشتر باشد، شرکت مورد نظر رشد مثبت داشته است. رشد مثبت نشانگر آن است که شرکت به درستی در جهت اهداف خود به پیش می رود و برنامه ریزی های انجام شده کارآمد بوده است. رشد مثبت مساوی با سود بیشتر است پس لازم است تا برنامه ها و راهکار ها را حفظ کرد. اغلب حفظ این رشد در طی سال ها از رسیدن به آن بسیار سخت تراست و نیازمند برنامه ای راهبردی و تیمی فعال و کوشا می باشد.

بیشتر بخوانید:عوامل موفقیت در فروش

 رشد منفی

رشد منفی دقیقا برخلاف آن چیزی است که برای رشد فروش مثبت گفته شد. هرگاه فروش سال جاری کمتر از سال پیشین آن باشد به آن رشد منفی گفته می شود. این رشد منفی بدان معناست که یکی از عملکرد ها در طول سال نتیجه معکوسی به ارمغان آورده و اگر جلوی رشد منفی گرفته نشود می تواند شرکت را در وضعیت بحرانی قرار دهد. این رشد زنگ خطری برای آن کسب و کار می باشد و باید فورا به فعالیت های قبلی ایست داد و در آنها تجدید نظر کرد. همانطور که گفته شد از آنجایی که این شاخص یک شاخص کلان می باشد نمی توان به درستی تشخیص داد که این رشد منفی به علت مشکل در کدام بخش شکل گرفته است.
رشد منفی می تواند به دلیل افزایش رقابت در طی سال باشد. همچنین سیاست های دولت، قیمت زیاد و یا نا مناسب محصول و عملکرد ضعیف تیم بازاریابی هم می تواند از دلایل رشد منفی باشد.
در آخر اینکه استفاده از این شاخص ها به بهبود عملکرد شرکت ها بسیار کمک می کند و سبب می شود برنامه ریزی دقیق و صحیح تری برای آینده و سیستم کسب و کار داشته باشید.

چرا شاخص رشد فروش مهم است؟

معیارهای کمی، قدرت رشد فروش را دارند. تمام نگاه ها معطوف به فروش و دستیابی به رشد ماهانه، سه ماهه و سالانه است. آنچه در مورد معیار رشد فروش جذاب است این است که می تواند به عنوان یک فراخوان برای کل تیم شما عمل کند.

چرا تجارت شما باید به رشد فروش اهمیت دهد؟

محاسبه و تجزیه و تحلیل رشد فروش می تواند شما را درباره موارد زیر آگاه کند:

  • عملکرد مالی دوره ای. شما خواهید فهمید که آیا فروش بین دو دوره افزایش یافته است و اگر چنین است، تا چه میزان. اگر متوجه شدید که فروش به مرور زمان راکد است، می توانید استراتژی فروش و برنامه کسب و کار آینده خود را مجدد تنظیم کنید.
  • سودآوری کسب و کار شما. عملکرد مالی دوره ای شما می تواند بیانگر سودآوری کلی تجارت شما باشد. افزایش سود ممکن است باعث افزایش سود سهامداران شود. به نوبه خود، این ممکن است باعث افزایش قیمت سهام شما شود.
  • عملکرد شما نسبت به رقبا. دانستن چگونگی محاسبه رشد فروش می تواند به شما بگوید که آیا عملکرد شما نسبت به رقبایتان بهتر است یا خیر.

جهت دریافت مشاوره رایگان از مشاور کسب و کار پاوینو، فرم زیر را تکمیل نمایید.

مشاوره بگیرید
نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید