بازاریابی چریکی در کسب و کار ها
همانطور که پیش تر گفته شد از این نوع بازاریابی بیشتر کسب و کار های کوچک استفاده می کنند چرا که هزینه کمی دارد و باعث جذاب به نظر رسیدن محصول و تبلیغ می شود و در ذهن مخاطب می ماند. برای موفقیت در استفاده از این نوع بازاریابی کافی است بدانید با چه تیپ مخاطبانی در ارتباط هستید و با استفاده از بازاریابی چریکی آنها را شگفت زده کنید. دقت کنید در این نوع بازاریابی اهانتی به قشر خاصی صورت نگیرد.
با وجود مطالب گفته شده هنوز هم کسب و کار ها و کمپانی های بزرگی وجود دارند که از بازاریابی چریکی جهت جذاب تر شدن تبلیغات خود بهره می برند. در حقیقت این کمپانی ها بازاریابی پارتیزانی واقعی انجام نمی دهند چرا که به اندازه کافی شهرت و سرمایه دارند و نیاز به شناخته شدن از این راه را ندارند. انجام بازاریابی چریکی برای اینگونه کسب و کار ها بسیار پر ریسک می باشد و ممکن است نتیجه معکوس بدهد و باعث شکستشان شود.
یکی از بازاریابی های پارتیزانی که توسط شرکت های بزرگ صورت گرفته کمپین تبلیغاتی شرکت کوکاکولا بود. شاید شما هم فیلم های آن را در شبکه های مجازی دیده باشید. شرکت کوکاکولا با ماشین های خود در بین مردم به پخش کردن ساندویچ و کیک وسایر محصولات غیر مرتبط پرداخت و فیلم های آن به سرعت در بین مردم پخش شد. برای شرکتی که مردم آن را با نوشابه هایش می شناسند پخش محصولاتی دیگر در کمپین شادی سازش دور از انتظار و غافلگیرانه بود. پس می توان به این نتیجه رسید که بازاریابی پارتیزانی و یا گوریلا مارکتینگ هم می تواند به جذب مخاطب و افزایش فروش کمک کند اگر به درستی از آن استفاده شود.
بیشتر بخوانید:انواع روش های بازاریابی و فروش
انوع بازاریابی چریکی
برخلاف تصور عموم در بازاریابی چریکی بیشتر وقت صرف مشتریان فعلی می شود نه مشتریان جدید. بازاریابی چریکی این فرصت را به مشتریان می دهد تا به اهدافشان دست یابند. مهم ترین نکته ای که افراد را به سمت این نوع بازاریابی می کشاند کم هزینه بودن آن است، تنها چیزی که نیاز دارید هوش و خلاقیت است و نیازی به صرف هزینه های کلان نیست.
1.بازاریابی پارتیزانی خارجی: در این نوع سعی می شود از منابع طبیعی و سایر چیزهایی که در خیابان ها و سطح شهر وجود دارد استفاده شود و با کمی تغییر خلاقیت ایجاد کرد. مثل چمن های موجود در فضای سبز، پله های موجود در خیابان ها، پیاده رو ها و غیره.
2.گوریلا مارکتینگ داخلی : در این نوع با ایجاد خلاقیت در مکان های داخلی از جمله پاساژ ها، ساختمان های مهم، مترو وغیره سبب جلب توجه مخاطب شوید.
3.بازاریابی چریکی در رویداد ها: از این نوع در رویداد های عمومی و پر جمعیت مثل کنسرت ها و یا محل برگذاری مسابقات ورزشی و فوتبال و غیره استفاده می شود.
4.بازاریابی پارتیزانی تجربی: در این نوع از بازاریابی کمپانی با مخاطب در ارتباط مستقیم قرار می گیرد و با هم در تعامل هستند.
بیشتر بخوانید: بازاریابی ویروسی
و در آخر اینکه مهم نیست کسب و کارتان کوچک است یا بزرگ و اینکه تا چه اندازه در میان مردم شناخته شده است، اگر به درستی از گوریلا مارکتینگ و یا بازاریابی چریکی یا پارتیزانی استفاده کنید می تواند به موفقیت و رشد شما کمک کند و توجه زیادی را به خود جلب نماید. برای مثال برنامه ی تلوزیونی در نیویورک با استفاده از تاکسی هایی که یک دست از صندوق آن ها بیرون زده بود باعث جلب توجه مردم شد تا برنامه اش را تا آخرین قسمت دنبال کنند.