مقالات

چطور یک مدیر موفق باشیم؟| پاوینو

 مدیر موفق

مدیر موفق بودن یک شبه اتفاق نمی افتد. اگر می خواهید یک مدیر موفق باشید، باید روی آن کار کنید. ارتقا یافتن به یک نقش مدیریتی، موفقیت را تضمین نمی کند. مدیران موفق موثر و مثمر ثمر هستند. آنها می توانند دیگران را راهنمایی کنند و به آنها  انگیزه و الهام دهند تا به بهترین نتیجه برسند. برای تبدیل شدن به یک مدیر موفق، باید عادت های کلیدی را بپذیرید که به شما امکان می دهد اهداف خود را انجام دهید و بهترین ها را در دیگران به نمایش بگذارید. اگر میخواهید به یک مدیر موفق تبدیل شوید نیاز به داشتن 3 مهارت ابتدایی و مهم مدیریتی دارید که پاوینو در ادامه به آن می پردازد.

مهارت رهبری تیم به صورت حرفه ای

باید بدانید که هیچ کسی دارای مهارت های ذاتی مدیریت و رهبری نیست. مدیران میبایست این مهارت ها و تکنیک های مدیریتی را در مراحل و سطوح مختلفی آموزش ببینند. بعنوان یک مدیر موفق باید توانایی تاثیر گذاری بر اطرافیان خود را داشته باشید. در اینصورت می توانید در شبکه سازی در کسب و کار نیز موفق تر عمل نمایید.

مهارت های ممتاز شخصیتی

مدیران پیوسته در ارتباط با افراد مختلف هستند. یک مدیر موفق همیشه در حال استخدام افراد جدید، حل مشکلات و چالش های کلی تیم و کسب و کار و یا ایجاد وحدت و همبستگی بین افراد و سازمان خود است. از اینظر، هرچقدر یک مدیر بتواند توانایی های شخصیتی و ارتباطی خود را تقویت کند، میتواند موفق تر در کسب و کار خود عمل نماید.

تکنیک های زبان بدن

یکی  از مهمترین تکنیک های غیر گفتاری مدیر موفق،داشتن مهارت های زبان بدن است. علاوه بر داشتن این توانایی، مدیران موفق میتوانند از روی حرکت های دست و چهره دیگران، به شخصیت آنها و نحوه رفتار و صحبت با آنها پی ببرند. این مهارت به مدیران کمک میکند علاوه بر تقویت گفتار خود و اثرگذاری بیشتر آن، با رمزگشایی و تحلیل رفکار طرف مقابل از روی رفتارش، در مذاکرات حرفه ای خود موفق تر عمل کنند.

>> نیاز به آموزش های شخصیتی و مشاوره مدیریت دارید؟! فرم مشاوره پاوینو را تکمیل کنید تا از یک جلسه مشاوره رایگان بهره مند شوید!

مشاوره بگیرید

این سه مهارت مهم مدیریتی در همه مدیران موفق بصورت مشترک وجود دارد.اما به تنهایی کافی نیست. یک مدیر موفق باور دارد که میتواند در جهان تغییر ایجاد کند و یا این توانایی را در دیگران فعال کند.

با پاوینو همراه باشید تا با 3 ویژگی منحصربفرد یک مدیر موفق آشنا شوید!

1- مدیر موفق در جلسات حرفه ای رفتار میکند!

مدیران همواره در جلسات بسیاری شرکت میکنند.برای موفق ظاهر شدن در جلسات و موثر سازی آنها ، یک مدیر موفق میبایست به چند نکته مهم در زمان حضور در جلسات توجه کند:

  •  دسته بندی جلسه

برای یک مدیر موفق جلسات در دسته بندی های مختلف و جداگانه ای قرار داده میشوند: آیا این جلسه آموزشی ست یا خلاقیت زا؟ آیا هدف از آن ارتباط سازی ست یا نتیجه گیری از مسئله ای؟ مدیران با جداسازی این موضوعات از یکدیگر، هدف، روند و استراتژی های مختلفی را برای گرفتن بازده از جلسه در پیش میگیرند تا بتوانند سیستم کسب و کار خود را رشد دهند.

  • بکارگیری تکنیک های آغاز جلسات

ورزشکاران و نوازندگان هر کدام به شیوه های خاص خود ،آغاز اجرایشان را برنامه ریزی میکنند، چرا مدیران اینکار را نکنند؟ یک مدیر موفق علاوه بر برنامه ریزی مراحل و بخش های مختلف جلسات، برای شروع آن هم  استراتژی خاصی در نظر میگیرد. برای این کار نیاز به تقویت شیوه بیان ، اجرا و روانشناسی مخاطبان دارید!

  • برنامه جلسات

علاوه بر زمانبندی بخش های مختلف، پیش از شروع جلسه، این برنامه را در اختیار شرکت کنندگان قرار دهید. مدیران موفق با این تکنیک علاوه بر از پیش آماده سازی ذهن مخاطبان با موضوع مورد بحث، میتوانند در مدیریت زمان هم موفق تر عمل کنند.

  • پیگیری های پس از برگزاری جلسه

یکی از نکات مهمی که بسیاری از مدیران به آن بی توجه هستند، ارزیابی و پیگیری مباحث مطرح شده پس از برگزاری جلسات است. علاوه بر این ارزیابی ها، یک مدیر موفق با ارسال حتی یک پیام ساده از شرکت کنندگان تشکر میکند. خصوصا اگر این شرکت کنندگان همکاران یا مدیرانی مانند خودشان باشند که با گرفتن این بازخورد مثبت، همیشه زمان خود را برای شرکت در جلسات شما آزاد میگذارند. توصیه می کنیم مقاله "مدیریت دانش چیست" را مطالعه نمایید.

2- مدیریت کارمندان بدقلق

یکی از سخت ترین چالش های مدیران، موفقیت در برخورد و رفتار با کارمندان بدقلق است. یک مدیر موفق در برخورد با چنین کارمندانی، چند استراتژی مهم در پیش میگیرد :

  • انتظارات از محیط

به عنوان یک مدیر موفق، باید تعیین کنید که چه نوع محیطی برای کسب و کار خود متصور هستید؟چه نوع فرهنگ ارتباطی و کاری را برای تیم خود مد نظر دارید؟چطور میتوایند بهترین ارتباطات را بوجود آورید؟! اگر بتوانید تمام انتظاراتی را که بعنوان یک مدیر موفق از محیط  و تیم کاریتان برای خود مشخص و شفاف نمایید، تعیین کننده نحوه عملکرد و رفتار کارمندان شما در آن محیط است. این مسئله در زمان استخدام نیروها یا چرخش وظایف اهمیت ویژه ای دارد.

  • حدود افراد را سریعا مشخص کنید.

یک مدیر موفق قبل از هر نوع درگیری یا دلخوری در میان کارمندان، آسیب ها و چالش ها را شناسایی میکند و قبل از بروز آنها، اقدام به حل آنها مینماید. یکی از تکنیک های مهم مدیریتی، شفاف سازی حدود مسئولیت افراد و انتظارات از هر کارمند نسبت به وطایف تعریف شده آنهاست. با اینکار در عین حفظ تلفیقات و همپوشانی هایی که کلیت وظایف کارمندان وجود دارد، تصمیمات و عملکرد آنها در مقابل یکدیگر قرار نمیگیرد و اصطحکاک ها به حداقل میرسد.

  • کانال های مدیریتی را مشخص کنید.

مدیران موفق نحوه در ارتباط با کارمندان و تیم ها ، کانال های ارتباطی مختلفی را در نظر میگیرند. مانند ارتباطات ایمیلی ، ارتباط از طریق مدیران و سرپرستان پایین تر، یا چت با کارمندان؟! یک مدیر موفق و حرفه ای ، میزان و نحوه ارتباطات با کارمندان خود را براساس اهمیت ، اولویت ها و دریافت بهترین نتیجه از هر نوع شخصیت تنظیم میکند.ممکن است بسیاری از کارمندان بدقلق در بیان مشکلات یا چالشهای حرفه ای خود در جلسات حضوری ، احساس ناراحتی داشته باشند، و شاید از طریق ارسال یک ایمیل به مدیر خود ، راحت تر از دغدغه های کاریشان صحبت کنند.

  • تنظیم جلسات برای هر تیم در شرکت

در کنار جلسات عمومی سازمانی، تلاش کنید برای هر یک از واحد ها یا تیم های کاری، جلسات  یک ساعته جداگانه  تنظیم نمایید. یک مدیر موفق با برگزاری این جلسات  بیشتر و دقیق تر با شخصیت نیروهای خود و چالش های آنها آشنا میشود و میتواند برای رفع مشکلات آنها تصمیم گیری بهتری اتخاذ نماید.

3- رئیس خود را مدیریت کنید

یک مدیر موفق برای رفتار و ارتباط با مدیر مافوق یا رئیس خود هم استراتژی ها و تکنیک های خاصی بکار میبرد. یکی از مهمترین نکات مدیریتی، داشتن ارتباط قوی و محکم با مدیر بالاتر است. یک مدیر موفق و حرفه ای، شخصیت و رفتارهای مدیران بالاتر را شناسایی و ارزیابی میکند.

دانش مدیریت بمعنای توانایی کنترل ارتباطات و شناساندن خود در محیط  کار است. تکنیک هایی که در بالا آمده اولین گام ها جهت کسب مهارت های مدیریتی است. اگر میخواهید به یک مدیر موفق و حرفه ای تبدیل شوید، نیاز به مطالعه، آموزش مهارت های شخصیتی و مدیریتی دارید. مشاوران پاوینو در این مسیر در کنار شما هستند.

جهت دریافت مشاوره مدیریت کسب و کار، تنها کافی است فرم مشاوره پاوینو را تکمیل فرمایید تا از یک جلسه مشاوره رایگان بهره مند شوید.

مشاوره بگیرید

یک مدیر موفق به بسیاری از جنبه های مدیریت، رهبری و یادگیری در یک سازمان توجه دارد.  مهارتهای مدیریتی‌ای وجود دارند که بدون آنها شما یک مدیر موفق نخواهید شد. اینها مهارت های کلیدی و مهم هستند که به شما کمک می کنند، تیم خود را هدایت کنید و کارکنان را ترغیب می کنید که شما را دنبال کنند. در حقیقت وقتی کارمندان شما را دنبال کنند، شما یک مولفه اصلی مدیریت کارمندان را به دست آورده اید. مدیر موفق می داند که کارمندان از او چه چیزی می خواهند و در چه زمینه هایی به او نیاز ندارند. مدیر موفق می داند که کارمندان برای کار موثر، تولید بیشتر، جذب مشتری مشتری و کمک به ایجاد یک محیط کار هماهنگ، به چه چیزهایی نیاز دارند. چنین مدیری می داند که لازم است به کارکنانش بیاموزد که مشارکت آنها چگونه بر تحقق اهداف سازمان تأثیر می گذارد.

سازمان گالوپ، مهارت هایی را که یک مدیر موفق باید داشته باشد، اینگونه بیان می کند:

  • هدف را به فعالیت های فردی و تیمی متصل کنید.
  • به عقاید دیگران نور ببخشید و آنها را به حساب آورید.
  • تیم خود را به روشی آموزش دهید که صراحت واقعی را فراهم کند.
  • هفته ای یکبار با هر یک از اعضای تیم به یک مکالمه هدفمند و معنی دار بپردازید.
  • با اتصال کار به گرایش های ذاتی فرد، انگیزه انسان را باز کنید.
  • برتری را تشخیص دهید و به آن پاداش دهید.
  • به کارمندان خود به عنوان افراد واقعی اهمیت دهید.

مدیرانی که می خواهند به موفقیت برسند باید بدانند که آنها مهمترین عامل در ایجاد انگیزه کارکنان برای تمایل به حضور در محل کار هستند. مدیران در هر چهار اهرم اصلی که انگیزه کارکنان و مشارکت در محل کارشان را بر عهده دارند (سیستم پاداش، فرهنگ ، طراحی شغل و مدیریت عملکرد و تخصیص منابع) نقش اساسی دارند. معمولاً یک مدیر بد اصلی ترین دلیلی است که باعث می شود کارمندان شغل خود را ترک کنند.

دکتر علیرضا علیمردانی، مشاور کسب و کار پاوینو، بر اساس تجربه 21 ساله خود از ارائه مشاوره به کسب و کار های متفاوت، از جمله کیاموتورز کره جنوبی در ایران می فرمایند: تفاوتی که یک مدیر عالی می تواند در زندگی کاری کارمندان ایجاد کند، قابل ارزیابی نیست. کمک به کارکنان در ایجاد حس ارزشمندی، شناخته شدن و تشکر از اهمیت اساسی عملکرد موثرشان از وظایف یک مدیر است.

هر اقدامی که در طول فعالیت شغلی خود در یک سازمان انجام می دهید به تعیین اینکه آیا ممکن است مردم روزی شما را دنبال کنند، کمک می کند. بدون پیروان، نمی توانید رهبری و مدیریت کنید. بنابراین، از این نکتات استفاده کنید تا مدیر موفقی باشید که آرزو دارید به آن تبدیل شوید.

برای بهره مندی از فرصت محدود دریافت یک جلسه مشاوره رایگان از مشاورین مجرب پاوینو، همین حالا فرم زیر را تکمیل نمایید.

مشاوره بگیرید
نظرات کاربران
سمیرا سلیمی

به نکات بسیار مهمی اشاره کردید و بنده استفاده نمودم

0 0

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید