در این مقاله قصد داریم به چندین راهکار عملی افزایش فروش بپردازیم.
اگر صاحب یک کسب و کار، مدیر یک مجموعه بزرگ یا کوچک، فروشنده یک مغازه لباس فروشی، قنادی و یا یک شرکت بین المللی و یا یک کارآفرین هستید این مطلب را از دست ندهید!
چند راهکار عملی افزایش فروش
1- بر مشتریان خود بیفزایید
در تمامی ایام اقتصادی چه در بحران و چه در غیر آن حفظ مشتری های قدیمی و ایجاد مشتری جدید نکته حائز اهمیتی است. برای افزایش مشتری باید دقت داشته باشید که وقتی آنها به فکر خرید می افتند چه نکاتی بیشتر از همه برایشان مهم است یا به نوعی چه نکاتی آنها را به انتخاب نزدیک می کند.
با آشنا شدن با روشهای مختلف فروش و شناخت مشتری به راحتی می توانید با آنها ارتباط برقرار کرده و رابطه ای دو طرفه را ایجاد کنید به طوری که وقتی تصمیم به خرید می گیرند اولین انتخاب، شرکت یا کالای شما باشد.
شرط افزایش فروش دیده شدن و احساس رضایت بخشی در مشتریان است. یعنی هم باید بیشتر دیده شوید وهم باید به خوبی شناخته شوید که به مجموع این دو تاکتیک برندینگ یا برندسازی گفته می شود.
از آنجا که برندسازی غیر اینترنتی سرمایه های بسیار کلان و بالایی را می طلبد و بازخورد بسیار کمی هم دارد، به سمت تجارت الکترونیک و برندسازی اینترنتی می رویم.
کدام راهکار جدید میتواند مشتریان بیشتری را جذب کارتان کند؟
شما چه تجربههایی برای افزایش فروش دارید؟
2- به مشتریان موجود بیشتر و با تکرار فزونتر بفروشید
علاوه بر زیاد کردن شمار مشتریان، میتوانید به مشتریان فعلی خود، بیشتر بفروشید. هزینههای جلب مشتری میتواند بسیار سنگین باشد. وقتی مشتری بهخصوصی را جلب میکنید، دنبال راههایی باشید که او از شما بیشتر خرید کند. علاوه بر افزایش فروش، این فروش سودمندی بیشتری هم نصیب شما میکند. نحوه ی برقراری ارتباط با مشتری باید به گونه ای باشد که موج جلب نظر وی شود، به طوری که در نهایت مشتری وفاداری برای محصولاتتان به حساب بیاید. برای جلب رضایت مشتری در گام اول باید کیفیت خدمات و محصولات خود را در سطح مطلوب نگه دارید؛ به طوری که مشتری از هزینه ای که می پردازد رضایت خاطر داشته باشد، همچنین می توانید برای مشتریان ثابت خود تخفیف و یا هدایای کوچکی در نظر بگیرید که نوعی تشکر به حساب بیاید.
محبوبیت یعنی مردم تا چه حدی به شما علاقه دارند و نفوذ یعنی مردم تا چه حدی به سخنان شما گوش می دهند.
3- فروش یک کالا یا خدمت دیگر
علاوه بر اضافه کردن به تعداد دفعاتی که یک خریدار از شما خرید میکند، میتوانید به مشتریان خود کالاهای جدید نیز بفروشید. افزایش درآمد ناشی از مشتری موجود، روش دیگری برای رسیدن به فروش بیشتر است.
از خود بپرسید: «این مشتری فعلی من چه کالا یا کدام خدمات دیگر را میتواند از من خریداری کند؟» مثلا کسی که اتومبیلش را به کارواش میبرد ممکن است به خرید روکش صندلی و یا خوشبوکنندهها نیز علاقهمند باشد. یا مثلا کسی که کفش میخرد، ممکن است بخواهد کیف جدیدی هم خریداری کند و…
آیا شما این روش را در کسبوکار خود پیاده کردهاید؟ چه نتایجی داشتهاید؟
۴- بر حجم فروشها بیفزایید
راه دیگری برای افزودن به فروش خود از هر مشتری، این است که بر میزان خرید او بیفزایید. به مشتریان اجازه تعامل با محصول را بدهید، مشتریان دوست دارند، محصول را لمس کنند، آن را از نزدیک ببینند و بعد بخرند، اجازه دهید تا آنجا که ممکن است به محصول نزدیک شوند تا تصویری را که از محصول می خواهند بخرند داشته باشند و با اطمینان بیشتری خرید کنند.
با مشتری صمیمی شوید، حتی با آنها چای بنوشید و پیرامون خرید و مشخصات محصولات خود در حین نوشیدن صحبت کنید و به این ترتیب ضمن ایجاد فضای دوستانه، شانس بیشتری برای فروش محصول خواهید داشت. و اینکه خوب بودن محصول را اثبات کنید، به گفتن جملهی "این محصول فوق العاده است" اکتفا نکنید! سعی کنید به روش و شیوه ای کیفیت آن را به مشتری اثبات کنید.
شما چگونه میتوانید بر حجم فروش خود به یک مشتری بیفزایید؟
۵- قیمت کالاها و خدمات خود را افزایش دهید
شاید سادهترین راه کسب درآمد بیشتر، بالابردن قیمت محصولات و خدماتی است که تولید میکنید. باید کاری کنید که مشتری ارزش بیشتری برای کالای شما قائل شود. توجه داشته باشید که رقابت، قیمتهای شما را دیکته میکند. باید کاری کنید که میان کالاها و خدمات تولیدی شما و کالاها و خدمات تولیدی دیگران، تفاوتهایی در نزد مشتری ایجاد شود. برای رسیدن به این مهم، میتوانید بستهبندی خود را بهتر کنید و یا بر کنترل کیفی کالاهای خود بیفزایید. می توانید محصولات خود را سفارشی کنید و نسبت به آن قیمت بالاتری ارائه دهید، تا جاییکه می توانید دقیقاً همان چیزی را به مشتری بدهید که او می خواهد؛ هر چند انجام این کار مشکل باشد، اما هر چه بیشتر در این جهت حرکت کنید، فروش شما را بیشتر خواهد شد.
۶- بر سودمندی فروشهای خود بیفزایید
نکته مهم برای هر تجارت در هر موسسه اقتصادی، جریان نقدینگی آن موسسه است. هر موسسهای باید تلاش کند که بر سود خود بیفزاید. علاوه بر افزایش فروش ناخالص، میتوایند بر حاشیۀ سود خود هم بیفزایید، برای رسیدن به این منظور، باید بر فروش خالص خود اضافه نمایید. سودمندی هر یک از مشتریان خود را بررسی کرده و ممکن است به این نتیجه برسید که؛هر مشتری به اندازهی متفاوتی از بقیه به شما سود میرساند، بعضی از مشتریان خواهان خدمات پس از فروش بیشتری هستند، بعضی دیگر با توجه به سابقهشان امکان پس دادن محصول خریداریشده را دارند، حجم متوسط خرید، مشتریان را تفاوت میکند، به همین شکل، بعضی از مشتریان کالاهای گرانقیمتتری خریداری میکنند، هر یک از این تغییرها روی سوددهی هر فروش تاثیر میگذارند. شاید با توجه به قیمتهای جاری، حاشیهی سود آنها بیشتر است، اگر به کالاهایی که بیشترین سودمندی را برای شما دارند توجه کنید و روی آنها فعالتر شوید، بر میزان سود خود میفزایید.
۷- هزینههای فروش را کاهش دهید
برای رسیدن به سلامتی بیشتر در فعالیتهای اقتصادی، باید کاری کنید که مشتریان خود را با هزینهی کمتری دستوپا کنید.
آیا مشتریان خود را میشناسید؟
آیا میدانید چگونه میتوانید آنها را با هزینههای کمتری جلب خود کنید؟
فرآیندهای فروش خود را بررسی کنید.
آیا مستقیما فروش میکنید یا از طریق توزیعکنندگان این کار را انجام میدهید؟
اگر کمیسیون میپردازید، آیا رقم آن مطلوب است؟ به عبارت دیگر، آیا حق العملی که میپردازید به اندازۀ کافی بالا هست که فروشندگان خوبی را جذب شما کند؟
آیا هزینههای حقالعمل شما به اندازه کافی کم هست که بتوانید بر اساس آن عمل کنید؟
آیا روشی برای اندازه گیری هزینههای فروش خود دارید؟
میتوانید در این خصوص اقدامات لازم را به عمل آورید و هزینههای فروش خود را بهینه کنید.