مقالات نرم افزار آموزش مجازی

6 تکنولوژی آموزشی برتر در دنیای کنونی

6 تکنولوژی آموزشی برتر
تکنولوژی آموزشی چیست و چه تاثیرهایی روی صنعت آموزش می گذارد؟ جدید ترین فناوری های آموزشی مورد استفاده در دنیا کدامند؟ تکنولوژی آموزشی در مدارس چیست؟ بهترین های تکنولوژی آموزشی کدام ها هستند؟

تکنولوژی باعث ایجاد تغییرات گسترده در همه بخش های اقتصاد شده است. این تغییرات در بخش سلامت، دنیای مالی، سرگرمی و حتی دولت احساس شده است. خبر خوب این است که این تغییرات جهان را به جای بهتری تبدیل می کند! یکی از بخشهای کلیدی که تحت تأثیر تکنولوژی قرار گرفته است، آموزش می باشد. این نوآوری ها ظاهر جدیدی به کلاس های درس می بخشد و دنیای آموزش را تغییر داده است. در ادامه شش نوآوری برتر در زمینه فناوری ذکر شده است که باعث ایجاد تغییرات عمده در آموزش و پرورش می شود.

در ادامه با پافکو همراه باشید.
ادوبی کانکت
همراه با تست رایگان


پافکو به عنوان پیشرو در ارائه نرم افزارهای آموزش مجازی، از جمله نرم افزار آموزش مجازی LMS و ادوبی کانکت، در این مقاله در مورد 6 مورد از بهترین های دنیای تکنولوژی آموزشی را با شما در میان خواهد گذاشت. با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

یک - تجربه های یادگیری سفارشی

دو – محاسبات ابری

سه – ابزارهای تبدیل گفتار به متن

چهار – تجربه های یادگیری مبتنی بر واقعیت مجازی و واقعیت افزوده

پنج – پرینتر سه بعدی

شش – یادگیری آنالیتیکس


آموزش یکی از صنایعی است که با سرعت سرسام آوری در حال رشد است. انقلاب در حوزه تکنولوژی آموزشی و گسترش برنامه های تلفن همراه، آن ها را به یکی از مهم ترین کانال های ارتباطی بین دانش آموزان و موسسات آموزشی تبدیل کرده است. استفاده روزافزون از فناوری های نوآورانه رسانه ای به عنوان روشی برای یادگیری و آموزش، راه های جدیدی را برای پیشرفت های فناوری گشوده است.

امروزه فناوری به معلم ها کمک می کند تا آموزش خود را فراتر از آموزش و یادگیری سنتی تقویت کنید و دانش آموزان را با شیوه های عملی یادگیری درگیر کنید در این مقاله خواهید دید که با تکنولوژی آموزشی در آینده مدارس چه اتفاق هایی خواهد افتاد و در آموزش مدرن برای پیشرفت دانش آموزان از چه فناوری هایی برای آموزش استفاده خواهد شد.

تکنولوژی آموزشی

آموزش به طور فزاینده ای در حال تبدیل شده به یک تکنولوژی پیشرفته است. تمام اتفاقاتی که در دنیای تکنولوژی آموزشی رخ می دهد، مستقیما روی سیستم های آموزش و یادگیری تاثیر می گذارد. این اتفاق چگونه می افتد؟ استفاده از تکنولوژی در آموزش تا چه میزان اهمیت دارد؟ اینکه چگونه معلم ها، دانش پذیر ها و سیستم های آموزش و پرورش با این فناوری ها همگام می شوند، یک نگرانی بزرگ است. در اینجا می خواهیم 6 تکنولوژی برتر در صنعت آموزش را معرفی کنیم.


یک - تجربه های یادگیری سفارشی

روش ها و تجارب یادگیری هرگز نباید برای همه یکسان باشد، اما سیستم های آموزش سنتی بستر و شرایط اجرای تجربه یادگیری سفارشی را ندارند، چرا که محدودیت های زیادی دارند. به لطف فناوری آموزش مدرن، قادر خواهیم بود روش ها و تجربیات آموزش با قابلیت سفارشی سازی را در زیرساخت های خود آغاز کنیم. با وجود ابزارهای تکنولوژیکی و رابط های مدرن، اکنون می توان بر اساس نیاز، اولویت و در دسترس بودن آن ها، به سراغ طراحی دوره های آموزشی مدرن رفت.

به جای یک رویکرد یکسان که برای همه افراد یک کلاس استفاده شود، توسعه اپلیکیشن ها و تکنولوژی آموزشی موبایلی راه جدیدی برای یادگیریِ نیاز-محور می باشد. به عنوان مثال، یک جراح جوان اکنون می تواند در طول عمل از طریق یک اپلیکیشن موبایلی به دنبال یک روش مهم بگردد.

برای دانلود برنامه ادوبی کانکت کلیک بفرمایید

دو – محاسبات ابری

محاسبات ابری بیش از هر تکنولوژی دیگری، درهای جدیدی را به روی تکنولوژی آموزشی باز کرده است. ایجاد امکان دسترسی از هر مکان و هر زمانی به اطلاعاتی که روی سرورهای ابری ذخیره شده اند، دسترسی به برنامه های درسی و آموزش آنلاین را از هر دستگاه و هرجایی و آموزش از راه دور را فراهم کرده است. دانش آموزان شما می توانند به صورت آنلاین کتاب ها را بخوانند و تنها از طریق یک ابزار ارتباطی تکنولوزی آموزشی مانند گوشی تلفن خودتان در مورد تکالیف خود با سایر دانش آموزان و معلم ها و در هر زمانی بحث و همکاری کنند. برنامه های آموزش مجازی مبتنی بر ابر علاوه بر سهولت دسترسی و همکاری، مشکل ذخیره اطلاعات را نیز حل می کند.

به لطف فناوری و تکنولوژی آموزشی cloud computing از هر نقطه ای از جهان می توان به منابع آموزشی دسترسی پیدا کرد. منابع حیاتی مانند درسهای نوشتاری، درسهای صوتی، فیلمها و تکالیف ویدئویی را می توان در ترمینال ابری مدرسه ذخیره کرد. دانش آموزان می توانند از خانه های خود به این منابع دسترسی داشته باشند و تکالیف را تکمیل کرده و به معلمان خود ارائه دهند. بهانه های نامناسب که دانش آموزان برای انجام ندادن تکالیف ارائه می دهند، مربوط به گذشته است. cloud computing زحمت حمل هزاران کتاب یا عملاً زندگی کردن در کتابخانه محل را از بین می برد. همچنین این تکنولوژی آموزشی به دانش آموزان اجازه می دهد تا با معلم خود به صورت زنده چت کنند.


سه – ابزارهای تبدیل گفتار به متن در تکنولوژی آموزشی

اکثریت قریب اتفاق دستگاه ها و سیست عامل های کنونی اکنون برنامه های دستیار مجازی دارند مانند Siri اپل. چنین دستیاران هوشمندی که به دستورات صوتی پاسخ می دهند، تکنولوژی آموزشی و یادگیری را ساده تر می کنند. علاوه بر این، ویژگی گفتار به متن که در بیشتر دستگاه ها وجود دارد، یادداشت برداری و نوشتن را بسیار ساده تر و سریع تر می کند.

چهار – تجربه های یادگیری مبتنی بر واقعیت مجازی و واقعیت افزوده

فناوری واقعیت مجازی در حال حاضر جزو جدیدترین موضوعات تکنولوژی آموزشی است. شرکت های بزرگ از جمله گوگل، سونی، Oculus (با پشتیبانی فیس بوک)، سامسونگ و غیره در حال آماده شدن برای جنگی بزرگ بر سر این فناوری هستند. یکی از زمینه های کاربرد فناوری VR در آموزش است. با VR، دانش آموزان می توانند از طریق تعامل با دنیای سه بعدی یاد بگیرند. گوگل در زمینه معرفی یادگیری تجربی در مدارس از طریق فناوری VR پیشتاز بوده است.

واقعیت مجازی و واقعیت افزوده بزرگ ترین و هیجان انگیز ترین نکته و ابتکار در حوزه تکنولوژی آموزشی و آموزش الکترونیکی است. به لطف تکنولوژی آموزشی واقعیت افزوده و واقعیت مجازی، در واقع می توان یک تجربه یادگیری همه جانبه رو بدون نیاز به تلاش زیادی ایجاد کرد. اگر می خواهید درباره اجسام فضایی آموزش دهید، کافیست یک فیلم سه بعدی بسازید و آن را با یک عینک واقعیت مجازی به دانش پذیران خود نمایش دهید و آن ها را وارد فضا کنید به گونه ای که انگار واقعا به فضا رفته اند و در میان ستاره ها و اجسام فضای گشت و گذار می کنند. می توانید برای آن صدای پس زمینه هم اعمال کنید تا طبیعی تر باشد. به طور مشابه،استفاده از این تکنولوژی آموزشی در عمل جراحی، به دانش جویان پزشکی این امکان را می دهد تا از طریق یک تجریه همه جانبه تر یاد بگیرند


پنج – پرینتر سه بعدی

چاپگرهای سه بعدی در حال ایجاد موج هایی در بخش آموزش هستند و دانش آموزان آنها را دوست دارند. محتوایی که قبلاً از طریق کتاب های درسی آموزش داده می شد، اکنون می تواند از طریق تکنولوژی آموزشی مدل های سه بعدی بیان شود. از طریق این تکنیک چاپ، دانش آموزان می توانند درک بهتری از چیزی که تصور می شد پیچیده است، داشته باشند. در موسسات آموزش عالی، چاپ سه بعدی توسط مهندسان و طراحان سیستم برای توسعه نمونه های اولیه مورد استفاده در توسعه سیستم های نهایی استفاده می شود. چاپ سه بعدی مفاهیم را می گیرد و آنها را واقعی می کند.

یادگیری و آموزش بر مبنای ساخت اشیا، قدمت دور و درازی در تاریخ آموزش دارد و به لطف فناوری پرینتر سه بعدی پر رنگ تر شده است. چاپ سه بعدی که با عنوان پروتوتایپینگ یا نمونه سازی اولیه نیز شناخته می شود، به دانش آموزان اجازه می دهد تا با یک تجریه فیزیکی و ملموس تر یاد بگیرند. به لطف تکنولوژی آموزشی چاپگر سه بعدی، یک دانش آموز می تواند به راحتی ایده خود را به صورت یک شی واقعی شکل دهد. دانش آموزان با چاپ سه بعدی می توانند به تخیل خود رنگ واقعیت دهند. در موسسات آموزشی، چاپگر های سه بعدی به دانش جویان کمک می کند تا ایده های خلاقانه خود را بیان و پیاده کنند و تجربه های بی نظیری کسب کنند. در ادامه چند مورد از جذاب ترین موارد استفاده از چاپگر های سه بعدی در آموزش را بیان خواهیم کرد.


تکنولوژی آموزشی: پرینتر سه بعدی در کلاس ریاضی

در کلاس ها و آموزش های ریاضی می توان با کمک تکنولوژی پرینتر سه بعدی، اشیا و اشکالی را که در درک راحت تر و بهتر توابع ریاضی کمک می کنند، چاپ کرد. روش های کار با پرینتر سه بعدی به معلم ها و دانش آموزان در ایجاد نسخه های واقعی و قابل لمس چیزهای مختلف که می توانند به صورت معادلات ریاضی یا توابع جبری و مثلثاتی تعریف شود را تقویت می کنند.


تکنولوژی آموزشی: چاپ گر سه بعدی در کلاس جغرافیا

توسط چاپگر های سه بعدی آموزشی می توان توپوگرافی جمعیتی یا نقشه های گستره کشورها ایجاد کرد، که این فناوری آموزشی می تواند مسیر جدیدی را برای یادگیری آسان تر علم جغرافیا ارائه دهد.


تکنولوژی آموزشی: پرینتر سه بعدی برای یادگیری معماری

برای یادگیری دانش معماری چه چیزی می توانست بهتر از پرینتر سه بعدی آموزشی باشد؟ دانش پذیر های معماری می توانند به راحتی طرح های آزمایشی و مدل های آزمایشی خود را که توسط نرم افزار های مدل سازی طراحی می کنند در پرینتر سه بعدی اجرا کنند و نتیجه ملموس طراحی خود را مشاهده و بررسی کنند. چاپگر سه بعدی آموزشی به دانشجویان معماری اجازه می دهد ایده های خود را سریع تر تحقق بخشند و از این نظر بسیار کمک کننده هستند چرا که ساخت ماکت به صورت دستی بسیار زمان بر و دشوار تر است.


تکنولوژی آموزشی: پرینتر سه بعدی در درس شیمی

دانش آموزان با کمک چاپگر های سه بعدی خواهند توانست مدل های سه بعدی، از مولکول ها را بسازند. همچنین می توانند سلول ها، ویروس ها، اعضای بدن و سایر مصنوعات زیستی مهم را توسط پرینتر سه بعدی آموزشی را ایجاد کنند. تکنولوژی تولید افزایشی، امکان شناخت راحت تر و قابل لمس یک فرایند یا نحوة کار آن را به دانش آموزان می دهد.

تکنولوژی آموزشی: هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی

هوش مصنوعی در همه سطوح فناوری از پایین ترین تا پیشرفته ترین سطوح به کار گرفته می شود. از هوش مصنوعی در مدارس برای خودکارسازی فعالیت های کلیدی مانند درجه بندی موضوعات و ارائه بازخورد در زمینه هایی که نیاز به بهبود دارند، استفاده می گردد. همچنین از این تکنولوژی آموزشی برای افزایش یادگیری شخصی در بین دانش آموزان، به ویژه کسانی که دارای نیازهای ویژه هستند، استفاده می شود. از طریق یادگیری ماشینی، برنامه های تطبیقی ​​ایجاد شده است که به نیازهای فردی دانش آموزان توجه می کند. معلمان، هوش مصنوعی را برای آموزش موضوعاتی مانند ریاضی به دانش آموزان توسعه داده اند.

تکنولوژی آموزشی:پرینت سه بعدی در کسب و کار و شرکت

بسیاری از ارائه دهندگان خدمات فناوری اطلاعات مدیریت شده، شروع به ارائه راه حل های چاپ سه بعدی را ضروری می دانند. اگرچه این فناوری دیگر کاملاً جدید نیست، اما بسیاری از کسب و کارها هنوز از این فناوری استقبال نکرده اند و بدون اینکه بدانند مزیت رقابتی خود را از دست می دهند. زمان آن است که فناوری کسب و کار خود را به روز کنید!

بر اساس آمار، 71.1 درصد از تولیدکنندگان از چاپ سه بعدی استقبال کرده اند و 52 درصد از تولیدکنندگان پیش بینی می کنند که این فناوری در 3 تا 5 سال آینده رشد فوق العاده ای داشته باشد. این آمار باید هر شرکتی را که هنوز روی چاپ سه بعدی سرمایه گذاری نکرده است نگران کند.


شش – یادگیری آنالیتیکس

به لطف سرعت بالای نفوذ تکنولوژی آموزشی پیشرفته در سیستم آموزشی، به طور فزاینده ای از داده ها و اطلاعات صنعت آموزش و یادگیری برای اتخاذ تصمیم های درست تر و آسان تر کردن مراحل تصمیم گیری استفاده می شوند. وجود حجم عظیمی از اطلاعات و داده های مربوط به آموزش، باعث ایجاد آنالیتکیس آموزشی شدند، و این مسئله بسیار مهم است چرا که ارزیابی و سنجش مشارکت دانش آموزان با هدف بررسی نتیجه و خروجی آموزش ها بسیار مهم است. در آینده نزدیک شاهد خواهیم بود که آنالیتیکس آموزشی به معلم ها و مربی ها در مورد موضوع خاصی هشدار یا تذکر می دهند، مهلت تحویل تکلیف یا میزان پیشرفت دانش آموزان را به آن ها یادآوری می کنند. تحلیل و آنالیتیکس آموزشی بیش از هر چیز دیگری، درگیری دانش پذیری نسبت به آموزش و مباحث دوره را افزایش خواهد داد.

رسانه های اجتماعی در مؤسسات آموزشی

مؤسسات آموزشی از سرمایه گذاری بر تأثیر رسانه های اجتماعی عقب نمانده اند. در واقع، بیشتر این سایت‌های شبکه‌های اجتماعی در محوطه‌های دانشگاهی توسعه یافتند و اولین کاربران آن دانشجویان بودند. دانشگاه ها و کالج ها می توانند از طریق سایت های شبکه های اجتماعی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند حتی اگر چندین قاره از هم فاصله داشته باشند. از طریق این سایت ها می توانند مسابقات، جلسات و مهمانی ها را برگزار کنند. دانش آموزان مدارس مختلف از رسانه های اجتماعی برای تبادل نظر استفاده می کنند که می تواند زندگی را تغییر دهد.

استفاده از تکنولوژی آموزشی بیومتریک در مدارس

دیگر از فرار و تقلب خبری نیست! معرفی سیستم های بیومتریک در مدارس به ساده سازی آموزش و افزایش نظم و انضباط کمک کرده است. تشخیص چهره، اثر انگشت، تشخیص صدا و ردیابی مردمک چشم برخی از روش‌های بیومتریکی هستند که مدارس برای ساده‌سازی عملیات خود به کار گرفته‌اند. جدا از اینکه از آنها برای نظارت بر حضور دانش‌آموز در کلاس استفاده می‌شود، هنگام امانت گرفتن اموال مدرسه مانند کتاب در کتابخانه نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

دسترسی سریع به اینترنت یکی از عواملی است که اجرای نوآوری های فناوری در بخش آموزش را تسریع کرده است. ایده ها به سرعت پخش می شوند و مردم می توانند بهترین روش ها را برای استفاده از فناوری در دنیای آموزش جستجو کنند. شرکت‌های سخت‌افزاری در حال تولید دستگاه‌هایی مانند لپ‌تاپ و تبلت هستند که برای رفع نیازهای آموزشی خاص سفارشی شده‌اند.

 رقابت شدید بین شرکت های مختلف فناوری عامل دیگری است که سرعت نوآوری های فناوری و تکنولوزی آموزشی را در دنیای آموزش تسریع می کند. آینده آموزش مطمئناً روشن به نظر می رسد!


سخن آخر در خصوص تکنولوژی آموزشی

این 6 رویکرد تکنولوژی آموزشی پیشرفته، کل رویکرد آموزش سنتی را تغییر داده است. به عبارت ساده، تکنولوژی آموزشی روش جدید و پیشرفته ای از تعامل در طی فرآیند آموزش و یادگیری را فراهم کرده است. یادمان باشد که تکنولوژی تاثیر عمیقی روی فرزندان و جوانان امروزی دارد.


همچنین سیستم مدیریت یادگیری LMS و سایر سیستم های نرم افزاری در صنعت آموزش مانند کنوس، کلاسروم گوگل و بلک برد هم می توانند در مدیریت تکالیف، بهبود همکاری و تعامل خانه و مدرسه کمک می کند. معلمان می توانند تکالیف، تاریخ ها و موعد های مهم و سایر اطلاعات مهم را در ابتدای سال تحصیلی وارد نرم افزار ال ام اس کنند. می توانند از سیستم lms برای همکاری و یا سازماندهی کار تمام شده دانش آموزان مورد استفاده قرار کنند. به عبارت دیگر کل منابع کلاس درس یک معلم را می توان در یک مکان مرکزی پیدا کرد.

شروع کار با یک سامانه مدیریت یادگیری LMS یا نرم افزار آموزش مجازی LMS ممکن است دلهره آور به نظر برسد، اما کارشناسان پافکو آماده هستند تا سوالات شما در این زمینه را پاسخ دهند. برای دریافت مشاوره رایگان کافیست روی دکمه مشاوره رایگان کلیک کنید.

مشاوره رایگان بگیرید
نظرات کاربران
معلم

تکنولوژی آموزشی در مدارس ایران با اومدن کرونا پیشرفت اجباری کرد بخصوص در زمینه آموزش مجازی و اینکه بچه ها مجبور به استفاده بیشتر از اینترنت شدن

3 0

صرافی

کلمه پیشرفت اجباری واقعا درست و به جا بود وگرنه مردم ما هنوزم نمی دونستن آموزش مجازی و تکنولوژی آموزشی چیه:))

2 0

ساناز

من رشتم معماریه و تکنولوژی آموزشی پرینتر سه بعدی یکی از کلیدی ترین نرم افزارها برای طراحی مدل های آزمایشیه.

2 1

فاطمه

مقاله هاتون درمورد تکنولوژی آموزشی خیلی برام جالب بود. ای کاش در این باره بیشتر مقاله بزارید البته بروز و جدید

2 0

هادی پور

در حیرتم که تکنولوژی آموزشی چقدر تغییر کرده

2 0

اکتسابی

دنیای آموزش به قدری تغییر کرده که رسیدن بهش برای افراد با سنین بیشتر مشکل شده

2 0

مقدمی

دنیای آموزش داره به سمت و سوی تغییرات یزرگی میره

1 0

مطلبی

این روزا به طرز گسترده ای از پرینتر سه بعدی در دنیای آموزش مجازی استفاده میشه

1 0

افشار

هوش مصنوعی جزو جدیدترین موضوعات تکنولوژی آموزشی هست

1 0

ونکی

هوش مصنوعی یکی از برترین تکنولوژی های دنیای آموزش هست

2 1

علی

لطفا جدیدترین موضوعات تکنولوژی آموزشی رو هم در مقالات بعدیتون ذکر کنید

0 0

مهسا

جدید ترین موضوعات تکنولوژی آموزشی رو بیان کردید

0 0

باقری

بعد از شیوع کرونا دنیای آموزش به طور کلی متحول شده

1 0

یاری

سلام
ما از رشته تکنولوژی آموزشی انتظار خیلی بیشتری داریم اینا باید کاری کنند که معایب آموزش مجازی کمتر بشه و مزایاش بیشتر

3 0

M

باسلام...عذرخواهم یک سوال دارم الان باید اموزش ب چه گونه ای باشه تا توانمندی های فرد رو از بالقوه ب بالفعل تغییر بده؟کسی میدونه؟

2 2

امید

راهکارش اینه هم معلم ها و اساتید و هم دانش آموزان و دانشجویان فرهنگ درست آموزش مجازی رو متوجه شن و مطابق با اون عمل کنند
از همین تکنولوژی های جدید در آموزش مجازی و سامانه های مدیریتی مثل ال ام اس بیشتر استفاده بشه
و اساتید مهارتهای کامپیوتری و حتی تولید محتوای الکترونیکی خودشون رو افزایش بدن، یا موسسات برای این عزیزان کلاس های تولید آموزش های الکترونیکی بزارن که یاد بگیرن وگرنه الان از ابتدایی ترین حالت های محتواهای آموزش مجازی استفاده میشه. از گیمیفیکیشن استفاده نمیشه، از فرمتهای جذاب سوال استفاده نمیشه، همین مدل نزدیک 20 تا فرمت سوال داره که واقعا آموزن آنلاین رو از آزمون حضوری جذاب‌تر و قشنگ تر میکنه اما کو استفاده؟
خلاصه آموزش و فرهنگ سازی در زمینه آموزش مجازی و تدریس مجازی و یادگیری مجازی حس میشه
ممنون از مقاله خوبتون.

0 0

امیر اسدنیا

تکنولوژی آموزشی و نرم افزارهای نوین مرتبط با آموزش با شیوع کرونا بسیار فراگیر شدن
آموزش الکترونیکی از راهکارهای بسیار موفق در این دوره به حساب میاد
ممنون از مقاله خوبتون

0 0

متین

سلام
از مقاله پر بار شما در حوزه تکنولوژی آموزشی و آموزش مجازی ممنونم
راهگشا بود

0 0

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

لطفا از قرار دادن متن بصورت فینگلیش خودداری نمایید با تشکر

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید