مقالات نرم افزار آموزش مجازی

تاثیر سیستم آموزش الکترونیکی LMS در بهبود کیفیت یادگیری

کیفیت آموزش الکترونیکی
گسترش استفاده از کامپیوتر و اینترنت و یا به عبارتی تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات باعث شد تا دانشگاه ها به سمت استفاده از آن بروند و به وسیله آن سریع تر بتوانند به دانش پژوهان کمک کنند و آن ها را به اهدافشان برسانند. یادگیری الکترونیکی مهم ترین فناوری است که می تواند شیوه های جدید در آموزش و یادگیری را پشتیبانی کند.

برگزاری کلاس مجازی Adobe Connect

استفاده از سیستم آموزش الکترونیکی LMS (Learning Management System) می‌تواند بهبود کیفیت یادگیری دانشجویان را تسهیل کند. برخی از تأثیرات مثبت این سیستم‌ها بر بهبود کیفیت یادگیری عبارتند از:

  1. افزایش دسترسی: LMS به دانشجوان امکان می‌دهد تا به مطالب آموزشی مورد نیاز خود در هر زمان و مکانی که می‌خواهند دسترسی پیدا کنند. این امر باعث افزایش انعطاف‌پذیری و راحتی در یادگیری می‌شود.

  2. ارائه محتوای تعاملی: سیستم‌های LMS امکان ایجاد و ارائه محتوای آموزشی تعاملی را فراهم می‌کنند که می‌تواند جذابیت و تعهد دانشجوان را افزایش دهد.

  3. پیگیری و ارزیابی بهتر: LMS به مدرسان امکان مدیریت و پیگیری بهتر از عملکرد دانشجوان را می‌دهد. ارزیابی‌های آنلاین و نمره‌دهی خودکار به مدرسان کمک می‌کند تا راهکارهای مناسب‌تری برای بهبود یادگیری دانشجوان خود پیشنهاد دهند.

  4. ارتقاء همکاری: با استفاده از ابزارهای همکاری و ارتباطی موجود در LMS، دانشجوان قادرند بهتر با هم و با مدرسان خود همکاری کرده و انتقادات و پیشنهادات خود را به اشتراک بگذارند.

  5. خودآموزی و خودارزیابی: سیستم‌های LMS به دانشجوان امکان می‌دهند تا به صورت خودآموز و خودارزیابی برنامه‌ی خود را طراحی و پیگیری کنند، که این امر می‌تواند بهبود خودآگاهی و مهارت‌های مهم یادگیری را تسهیل کند.

به طور کلی، استفاده از سیستم‌های LMS در محیط‌های آموزشی مدرن می‌تواند به بهبود کیفیت یادگیری و ارتقای عملکرد دانشجوان کمک کند.

کیفیت آموزش الکترونیکی

تصویر1 : کیفیت در یادگیری الکترونیکی E_Learning

پدیدار شدن تکنولوژیهای جدید در حوزه ارتباطات و اطلاعات، سبب ظهور اصطلاحات و مفاهیم  جدیدی شده است. بطور مثال میتوان به این مفاهیم اشاره کرد: تجارت الکترونیکی ، بانکداری الکترونیکی، کسب و کار الکترونیکی، نشر الکترونیکی، شهر الکترونیکی. از دیگر مفاهیم جدیدی که متعاقباً شکل گرفت اصطلاح  " آموزش الکترونیکی یا یادگیری الکترونیکی"  می باشد که در حوزه تعلیم و تربیت مطرح شد و توجه زیادی را به خود جلب کرد.

اشاره به این نکته ضروری به نظر می رسد که یادگیری الکترونیکی تکامل یافته نوعی از آموزش به نام "آموزش از راه دور" است که قدمتی طولانی دارد. کار گروه هایی که در مراکز و موسسات عملی و دانشگاهی مسئول انتخاب نرم افزار یادگیری الکترونیکی هستند همواره پارامترهای متعددی را مدنظر قرار می دهند از جمله کیفیت در یادگیری الکترونیکی  و یادگیری الکترونیکی سریع در نرم افزار آموزش مجازی LMS گسترش استفاده از کامپیوتر و اینترنت و یا به عبارتی تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات باعث شد تا دانشگاه ها به سمت استفاده از آن بروند و به وسیله آن سریع تر بتوانند به دانش پژوهان کمک کنند و آن ها را به اهدافشان برسانند. یادگیری الکترونیکی مهم ترین فناوری است که می تواند شیوه های جدید در آموزش و یادگیری را پشتیبانی کند.


به هرگونه یادگیری که در آن از شبکه برای کسب اطلاعات استفاده شده باشد یادگیری الکترونیکی می گویند. بیش تر دانشگاه های بزرگ دولتی در ایران مرکز یادگیری الکترونیکی را در مجموعه خود تشکیل داده اند چرا که دانشگاه ها به دنبال راهی برای افزایش تعداد دوره ها و رشته های خود هستند تا بتوانند به نیازهای دانش پژوهان در هر مکان و زمانی پاسخ دهند. در یک نظام دانشگاهی کیفیت یادگیری، موضوع اصلی است که نبودن کیفیت باعث می شود که هیچ نتیجه مثبتی به دست نیاید.

از جمله اهداف مهم یادگیری الکترونیکی افزایش کیفیت است که این موضوع در دانشگاه ها به یک امر مهم تبدیل شده است. کاری که به وسیله آن کیفیت برنامه های یادگیری الکترونیکی افزایش یابد و بتوان به نیازهای دانش پژوهان پاسخ داد را ارزشیابی کیفیت یادگیری می نامند.

کیفیت آموزش الکترونیکی
تصویر2 : کیفیت در یادگیری الکترونیکی E_Learning

ارزشیابی کیفیت یادگیری در دانشگاه ها

ارزشیابی کیفیت یادگیری در دانشگاه ها از چند نظر حائز اهمیت است:

1. مدیران، اساتید و … برای این که بتوانند کیفیت در دوره ها را افزایش دهند می بایست سطح کیفیت دانش خود را نیز بالا ببرند.
2.  با بالا رفتن کیفیت یادگیری در دانشگاه ها، آن مجموعه می تواند در سطح ملی و بین المللی توسعه پیدا کند.
3. افزایش کیفیت در دوره ها موجب پاسخگویی بهتر به یادگیرندگان می شود.
به همین علت کیفیت در دانشگاه ها را می توان این گونه بیان کرد که:
زمانی که بتوان از طریق آموزش، پژوهش و ارائه خدمات ویژه نیازها و انتظارات افراد و جامعه را برطرف کرد، می توان گفت که کیفیت در آن مجموعه وجود دارد.
از جمله اهداف مهم یادگیری الکترونیکی افزایش کیفیت است که این موضوع در دانشگاه ها به یک امر مهم تبدیل شده است که به عوامل متعددی بستگی دارد از جمله:
تاثیر کیفیت یادگیری در آموزش الکترونیکی مطلوب بودن یادگیری دانشجویان
تاثیر کیفیت یادگیری در آموزش الکترونیکی کیفیت فعالیت ها و پژوهش های انجام شده
تاثیر کیفیت یادگیری در آموزش الکترونیکی ارائه خدمات با کیفیت و تخصصی از طرف دانشگاه برای حل کردن برخی از مسائل.

یک سیستم مدیریت یادگیری LMS چگونه کار می کند؟

همانطور که از نام آن معلوم است، سامانه LMS پلتفرمی است که شرکت ها و سازمان ها می توانند از آن برای آموزش کارکنان خود به صورت کارآمدتر، موثرتر و مناسب استفاده کنند. در بیشتر موارد، سیستم از تکنولوژی ابر استفاده می کند، که امروزه عملا به یک عنصر اصلی در بخش های مختلف بسیاری از شرکت هایی که از فناوری های روز استفاده می کنند تبدیل شده است. با استفاده از این مزیت، استقرار هر استراتژی یادگیری که شرکت استفاده می کند ساده تر می شود. می تواند عملا همه نیازهایی که هر نوع آموزشی که یک سازمان یا شرکت برای آموزش کارکنان خود می تواند داشته باشد را – از صدور گواهینامه گرفته تا آموزش تطبیق (compliance training) - برآورده کند.

این تکنولوژی همچنین جمع آوری داده از پیشرفت دانش آموز در روند یادگیری را بهبود می دهد. همچنین مزایا و محسنات دیگری مثل یادگیری موبایلی و روش های دیگر باز کردن جریان درآمدی برای کسب و کار ها را به ارمغان آورده است. تعداد سازمان هایی که از سیستم آموزش الکترونیکی LMS استفاده می کنند روز به روز بیشتر می شود، و این قدرت تاثیر LMS را اثبات می کند.

کیفیت آموزش الکترونیکی
تصویر3 : کیفیت در یادگیری الکترونیکی E_Learning

عوامل موثر برای جلوگیری از بهبود سیستم آموزش الکترونیکی (LMS) عبارتند از:

۱. نقص در طراحی و توسعه: اگر سیستم LMS شما به درستی طراحی و توسعه نشده باشد، ممکن است با مشکلات عملکردی و استفاده روبرو شوید. برای جلوگیری از این مشکل، از نیازهای کاربری و تکنیکالی آموزش الکترونیکی پیروی کرده و از توسعه‌دهندگان ماهر و با تجربه استفاده کنید.

۲. انتخاب نامناسب پلتفرم: انتخاب پلتفرم آموزش الکترونیکی نیز نقش بسزایی در بهبود و عملکرد سیستم دارد. اگر پلتفرم شما نامناسب یا قدیمی باشد، ممکن است با مشکلات امنیتی و سازگاری مواجه شوید. برای جلوگیری از این مشکل، از پلتفرم‌های معتبر و به‌روز استفاده کنید.

۳. نداشتن استراتژی آموزشی: روش‌های آموزشی به درستی در سیستم LMS پیاده‌سازی نشده باشد می‌تواند منجر به کاهش میزان مشارکت و درگیری کاربران شود. برای جلوگیری از این مشکل، استراتژی آموزشی بازبینی و بهبود یافته و از ابزارهای متنوع برای آموزش و ارزیابی استفاده کنید.

۴. نقص در ارتباط و پشتیبانی: ارتباط مداوم با کاربران و ارائه خدمات پشتیبانی کارآمد برای حل مشکلات و ارائه راهنمایی به کاربران از اهمیت بالایی برخوردار است. برای جلوگیری از این مشکل، پشتیبانی کامل و ارتباط موثر با کاربران را فراهم کنید.

به صورت کلی، برنامه‌ریزی، طراحی، اجرا و پیگیری منظم و بهبود سیستم LMS از اهمیت بالایی برخوردار است تا از بهبود و عملکرد صحیح آن اطمینان حاصل شود.

عوامل موثر بر کیفیت یادگیری در نرم افزار آموزش مجازی LMS

به طور کلی عوامل موثر بر کیفیت یادگیری در دانشگاه ها به سه دسته تقسیم می شوند:
تاثیر کیفیت یادگیری در آموزش الکترونیکی عوامل علی
تاثیر کیفیت یادگیری در آموزش الکترونیکی عوامل زمینه ای
تاثیر کیفیت یادگیری در آموزش الکترونیکی عوامل محیطی


الف ) عوامل علمی

عامل هایی هستند که به طور مستقیم بر یادگیری و کیفیت در سیستم های آموزش مجازی تاثیر می گذارند.
1)  طراحی، اجرا و ارزشیابی فعالیت های یادگیری: این موضوع به دنبال این مسئله است که از طریق توجه به تفاوت ها در بین دانشجویان، ارتباط بین دانشجو و محتوا و … آموزش و یادگیری با کیفیتی را در سیستم الکترونیکی ارائه دهد.
2)  کنشگران انسانی: منظور از کنشگران انسانی همان اساتید، دانشجو، مدیران و… هستند که مهارت تدریس و تجربه در سیستم آموزش الکترونیکی، سواد رایانه ای، چگونگی تعامل روحی و روانی بین استاد و دانشجو و … را مورد بررسی قرار می دهد.
3)  مدیریت: در این زمینه به عواملی همچون حمایت و پشتیبانی آموزشی، اداری، مالی، مدیریت کارکنان، مدیریت محتوا و نگهداری و توزیع آن ها و … اشاره دارد.

ب) عوامل زمینه ای

این قسمت شرایط و امکانات متفاوت در هر دانشگاه را مورد بررسی قرار می دهد. هم چنین به موضوعاتی مثل زمینه های فرهنگی برای یادگیری الکترونیکی، زیر ساخت های مخابراتی، اینترنت پر سرعت، سخت افزارها و نرم افزارها، کتابخانه الکترونیکی، آزمایشگاه های مجازی، امکان انتخاب استاد و منابع درسی، ایجاد فضایی هم چون فضای واقعی کلاس، ایجاد کردن محیطی جهت ارائه دروس به صورت ویدیو کنفرانس، چت متنی، سی دی های آموزشی، مجهز شدن مراکز به تکنولوژی هایی برای استفاده از برنامه های شبیه سازی و … می پردازد.

ج) عوامل محیطی

پدیده کیفیت در شرایط محیطی خاص حاصل می شود. از آن جایی که دانشگاه ها تحت نظارت وزارت علوم هستند یک سری از سیاست ها بر روند کاری تاثیر می گذارد. این گونه سیاست ها که می بایست در دانشگاه ها اجرا شود عبارت است از:

•    تاثیر کیفیت یادگیری در آموزش الکترونیکی استفاده از تجربیات آموزش عالی
•    تاثیر کیفیت یادگیری در آموزش الکترونیکی سرمایه گذاری در آموزش عالی برای حمایت از اهداف و تحقق کیفیت
•    تاثیر کیفیت یادگیری در آموزش الکترونیکی بررسی مجوز رشته ها برای دانشگاه ها
•    تاثیر کیفیت یادگیری در آموزش الکترونیکی نظارت تخصصی بر دوره های آموزش الکترونیکی دانشگاه ها
•    تاثیر کیفیت یادگیری در آموزش الکترونیکی ارزشیابی مدارک آموزش الکترونیکی به عنوان مدارک معتبر وزارت علوم


عوامل موثر در یادگیری الکترونیکی عبارتند از: تعامل، حمایت از مربی و مربیگری، فن آوری ارائه و تحویل اطلاعات، محتوای دوره، ویژگی خود- انگیزشی، سبک یادگیری و ساختار دوره، درک درست از تکنولوژی فرهنگ سازی استفاده از اینترنت و فناوری اطلاعات و دید مسئولین نسبت به اینترنت نیز موجب تاثیرگذاری بر روی کیفیت یادگیری الکترونیکی در دانشگاه ها می شود. 

مزایای سیستم های مدیریت یادگیری

  • به طور کلی یادگیری را بهبود می دهد و از آموزش دانش آموزان صرف نظر از آنچه که نیاز دارند یاد بگیرند و چگونه آن ها را یاد می گیرند، حمایت می کند. سیستم lms می تواند به راحتی به نیازهای هر نوع آموزش رسمی یا یادگیری نیازهای فردی سازگار شود.
  • با سامانه lms، یادگیری مجازی هم برای معلم و هم برای دانش پذیر آسان تر می شود، زیرا به دانش پذیران اجازه می دهد که به راحتی بتوانند دوره هایی را که برای دانش و مهارت هایی که نیاز دارند را بدانند. و همچنین برای معلم ها، ردیابی پیشرفت دانش آموزان بسیار آسان است و داده ها همیشه به آسانی در دسترس هستند.
  • با روش LMS، نگه داری دانش با توسعه استراتژی های تدریس بهبود می یابد. برای شرکت هایی که به بهبود و ارتقای سطح کارکنان خود اهمیت می دهند و به آن متعهد هستند، استفاده از سیستم مدیریت آموزش lms یک ضرورت حیاتی محسوب می شود.
  • برخی از سیستم عامل های LMS با داشتن قابلیت یادگیری اجتماعی حتی فراتر می روند. این باعث می شود که هر کسی که به آموزشی نیاز دارد به مربی های مناسب هدایت شوند و همچنین همه را به مشارکت و همکاری تشویق می کند تا یادگیری نه تنها کارآمد، بلکه جذاب هم باشد.
  • سیستم آموزش الکترونیکی LMS، مواد یادگیری را نیز بهینه می کند، و اجازه استفاده مجدد در هر زمانی از آن ها را می دهد.
  • به طور کلی محصولات و خدمات را بهبود می بخشد، در نتیجه به رضایت بیشتر مشتریان منجر می شود.

چه کسانی از سیستم lms بیشترین استفاده را می برد؟

کسب و کارهای کوچک یا متوسط و استارت آپ ها، مطمئنا با بهره گیری از سیستم آموزش الکترونیکی قادر خواهند بود با کارآیی بهتر و سریع تری رشد کنند. اکثر سیستم های مدیریت یادگیری در واقع برای کمک به این نوع از کسب و کار ها هستند. برای مثال یک سامانه lms به این کسب و کار ها کمک می کند که برای منابع انسانی پول کمتری سرمایه گذاری کنند. علاوه بر این، یک سیستم یادگیری که همگام با رشد یک کسب و کار است، یک سینرژی منحصربه فرد ایجاد می کند که از لحاظ فنی حائز اهمیت است، چرا که باعث می شود که همیشه به بخش آموزش شرکت شما توجه شود.

هر حرفه ای که به گزینه های آموزشی راحت و مناسب نیاز دارد. هر کارمندی که به آموزش شرکتی نیاز دارد می تواند توسط یک سیستم مدیریت یادگیری lms پوشش داده و پشتیبانی شود. این سیستم ها از لحاظ دادن آزادی به کارفرما برای اختصاص دوره های مناسب برای کارکنان، انعطاف پذیر است. از سوی دیگر، در اسرع وقت در مورد دوره هایی که باید به پایان برسند به دانش پذیران اطلاعیه داده می شود.

شرکت های بزرگ، حتی شرکت های بزرگ هم از این قاعده مستثنی نیستند. زیرا سیستم های مدیریت یادگیری به راحتی می توانند از تعداد قابل توجهی از کارکنان پشتیبانی کنند. چندین دانشپذیر را به راحتی می توان در این نرم افزار ها مدیریت کرد. استفاده از LMS برای شرکت هایی که دسترسی جهانی دارند توصیه می شود.

 سیستم های مدیریت یادگیری LMS چگونه بر آینده تاثیر می گذارد؟

در واقع، با چنین تاثیر غیر قابل انکار و عظیمی که روی شرکت ها در سراسر جهان دارد، می توان نتیجه گرفت که آینده قطعا با سیستم های مدیریت یادگیری گره خورده است. در حقیقت، می توان گفت که سیستم های LMS در حال تبدیل شدن به پلتفرم استاندردی هستند که از طریق آن می توان آموزش های الکترونیکی را در شرکت هایی که در زمینه های مختلف فعالیت می کنند، پیاده و استفاده شود. سیستم های مدیریت یادگیری به دلیل این که قادر به برآورده کردن نیازهای همیشه در حال تغییر فراگیران هستند، تاثیر قابل توجهی بر آینده خواهند داشت. یکی از مزایای سیستم های مدیریت یادگیری سازگاری بالای آن هاست که قادر به هماهنگی با این تغییرات نیازهای آموزش هستند، تغییراتی که مسلما سریع تر از همیشه اتفاق خواهند افتاد.

با توجه به موراد گفته شده، تاثیر LMS بر آینده آموزش و یادگیری می تواند به شرح زیر خلاصه شود:

  1. سیستم LMS می تواند با ارائه دوره های شخصی و هدفمند برای داشن آموزان به طور مداوم فناوری یادگیری و به طور کلی آموزش و پرورش را بهبود دهد.
  2. همان طور که انتظار می رود، عملکرد بهتر و کارآمدتر خواهد بود. با توجه اینکه LMS قادر است پیشرفت های تکنولوژی آموزشی را به ارمغان بیاورد.
  3. هوش مصنوعی در سیستم های مدیریت یادگیری گنجانده خواهد شد و نقش آن حیاتی خواهد بود. هوش مصنوعی جمع آوری داده ها را بهینه تر می کند و اجازه می دهد دوره های آموزشی، تصمیم های موثرتر و دقیق تری در هنگام راه اندازی استراتژی های یادگیری اتخاذ کنند.

میکرولرنینگ نیز به عنوان یکی از جنبه های LMS است که روی کیفیت آموزش و یادگیری تاثیر می گذارد. میکرولرنینگ یا یادگیری میکرو، ایجاد و انتشار واحدهای کوچک آموزشی است که به راحتی قابل دسترسی هستند و در هر مبحثی می توانند اطلاعات بیشتری در اختیار دانش پذیران قرار دهند. همچنین با میکرولرنینگ محتوای آموزشی همیشه برای آنهایی که در زمان های خاصی به آن نیاز دارند همیشه در دسترس است.

امکانات و ویژگیهای متعددی با انتخاب نرم افزار آموزش مجازی adobe connect بعنوان یکی از نرم افزارهای E-learning در دانشگاه مجازی، در اختیار کاربران قرار می گیرد. این نرم افزار با نامهای متعددی شناخته می شود از جمله:

همانطور که از عناوین ذکر شده برداشت می شود خدمات متنوعی از طریق این محصول قابل ارائه است از جمله:

  • اجرای کنفرانس های مجازی و مدیریت وبینارها  webinar از راه دور (Teleconference)
  • اجرای موفق کلاس مجازی (Virtual Class)
  • برگزاری موفق جلسات آموزشی
  • اجرا و مدیریت جلسات و کنفرانسهای تجاری برای مدیران سازمان های دولتی و خصوصی
  • اجرای موفق کنفرانسهای تجاری و جلسات دو یا چند نفره برای مدیران شرکتها

مقالات مرتبط :


بهترین سیستم مدیریت یادگیری LMS

یادگیری الکترونیکی سریع

نقش آموزش الکترونیکی در یادگیری

نظرات کاربران
مجید

هر چه در سیستم آموزش الکترونیکی LMS (Learning Management System) تعامل بین اعضا بیشتر باشه ، یادگیری کیفیت بهتری داره

0 0

دزفولی

به نظر من آموزش الکترونیکی کیفیت یادگیری رو آورده پایین.

0 0

رستم زاده

عالی
اگه یک راهنمای استفاده از سیستم lms را هم به طور خلاصه در سایتتون قرار بدهید خیلی خوب میشه 🌹

0 0

سورانی

مدرسه ما الان از سامانه آموزش مجازی LMS استفاده می کنه، این سیستم تاثیر به سزایی در نحوه ارائه خدمات مدرسه داشته و واقعا سطح آموزش و یادگیری رو بالا می بره

0 0

شرکت پافکو

بله کارگاه‌های جانبی می‌توانند به صورت همزمان و یا بعد از وبینار در اتاق‌های مجازی جداگانه برگزار شده و متقاضین به صورت آنلاین و زنده از این کارگاه‌ها استفاده نمایند.

0 0

کامبیز

آیا کارگاه‌های جانبی نیز می‌توانند به صورت آنلاین برگزار شوند؟

1 0

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

لطفا از قرار دادن متن بصورت فینگلیش خودداری نمایید با تشکر

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید