یادگیری الکترونیکی در مقابل یادگیری سنتی: امروزه بیشتر ما کلمه آموزش الکترونیکی را می شنویم. کلمه eLearning که به عنوان یادگیری الکترونیکی نیز شناخته می شود به معنای یادگیری با بستر دیجیتال است که بدون رفتن به جایی انجام می شود. یادگیری الکترونیکی اغلب با عنوان "آموزش از راه دور" یا "آموزش آنلاین" نیز شناخته می شود که به هر گونه یادگیری است که از راه دور و نه در کلاس درس سنتی انجام می شود، اطلاق می گردد.
در این مقاله درباره تفاوت های بین یادگیری آنلاین و یادگیری سنتی یا همان یادگیری در کلاس درس حضوری صحبت خواهیم کرد. حتی امروزه، که تکنولوژی آموزشی پیشرفت های بسیاری کرده است، تعداد زیادی از مردم در انتخاب و استفاده از روش های یادگیری مدرن و شاید غیرمتعارف مردد هستند. در این مطلب سعی می کنیم که تفاوت های بین این دو را بررسی کنیم.
بهتر نیست در دنیای مدرن امروزی، فرصت تجربهی یادگیری آنلاین را به دانشآموزان خود بدهید؟
با ادوبی کانکت، کلاستو آنلاین برگزار کن!
فهرست مطالب
یادگیری سنتی در مقایسه با یادگیری آنلاین: تفاوت ها، مزایا و معایب
یادگیری آنلاین
یادگیری سنتی
یادگیری سنتی در مقابل یادگیری آنلاین: آیا دومی بهتر است؟
یادگیری آنلاین در مقایسه با یادگیری سنتی
نمی توانیم انکار کنیم که یادگیری آنلاین انعطاف پذیری بیشتری به همراه دارد
و البته، یکی از مهمترین ویژگی های آموزش الکترونیکی، یادگیری با سرعت مناسب هر فرد است
سخن نهایی
یادگیری سنتی در مقایسه با یادگیری آنلاین: تفاوت ها، مزایا و معایب
یادگیری آنلاین یک آموزش دیجیتالی است. علم، ابزارهای زیادی برای آموزش الکترونیکی مانند تلفن های هوشمند، تبلت، لپ تاپ و غیره اختراع کرده است که از طریق آنها می توان موضوعات مورد علاقه خود را مطالعه کرد. جهان در حال تغییر از آموزش سنتی به یادگیری آنلاین است.
این روز ها، دوره های آموزش مجازی به شدت محبوب و همه گیر شده اند، به طوری که همه روزه بر تعداد شرکت ها و آموزشگاه هایی که دوره های آموزش آنلاین ارائه می دهند افزوده می شود. با این حال، با وجود محبوبیت آموزش الکترونیکی و آموزش از راه دور، طیف وسیعی از مردم به صورت آگاهانه از چنین روش هایی، بیشتر به دلیل تصوری غلطی که دارند، دوری می کنند. در عین حال، با وجود محبوبیت روز افزون دوره های یادگیری آنلاین، آموزش های سنتی(کلاس های درس حضوری در آموزشگاه ها، مدارس، دانشگاه ها و شرکت ها) در حال عقب نشینی است و سعی در استفاده از وسایل آموزشی جدیدتر برای حفظ علاقه فراگیران دارد. سکه همیشه دو طرف دارد و برای یک بررسی موفق باید دو طرف یک سکه را دید. برای برخی از افراد، آموزش آنلاین مناسب تر است، در حالی که برای برخی دیگر آموزش های کلاس درسی، روش مطلوب تری محسوب می شود.
با پافکو همراه باشید تا به مقایسه این دو روش، یادگیری آنلاین و یادگیری سنتی بپردازیم.
یادگیری آنلاین
افراد معمولا برای افزایش مدارک تحصیلی و افزایش فرصت های شغلی خود، دوره های سطح حرفه ای ثبت نام می کنند. به عنوان مثال، برای پیشرفت و رسیدن به مشاغل سطح بالاتر و درآمد بالاتر؛ داشتن مدارک این دوره ها نیز در گرفتن موقعیت های بالاتر و مدیریتی کمک کننده هستند. اما بسیاری از افراد شاغل، بعد از انجام وظایف شغلی خود خسته می شوند و انرژی و تمایلی به شرکت در کلاس های حضوری ندارند. بدیهی است که شرکت در یک کلاس آنلاین برای آن ها راحتتر باشد. زیرا باعث صرفه جویی در وقت، پول و انرژی می شود.
بهترین ویژگی در مورد یادگیری آنلاین این است که افراد می توانند در دوره های مورد نظر، به راحتی و از محل کار یا خانه خود شرکت کنند. حتی اگر برنامه خیلی شلوغی دارید، می توانید زمان های کوتاهی را برای گذارندن دوره ها یا مطالعه برای آن ها به صورت یادگیری آنلاین پیدا کنید.
در کلاس هایی با شیوه آموزش آنلاین، فرد دانش پذیر، ارتباط مستقیمی با دانشکده ندارد. بنابراین در صورت بروز هر گونه سوالی، ممکن است سوال و رفع اشکال از مربی آنلاین برای آن ها سخت باشد. چرا که ارتباطات در سیستم های آموزش از راه دور بسیار شخصی است. با این حال، سامانه های آموزش الکترونیکی اغلب گزینه های جایگزینی را برای حل سوالات و مشکلات دانش پذیران ارائه می دهند. گزینه هایی مانند انجمن های آنلاین، ایمیل و چت روم ها. استفاده از این گزینه ها برای حل اشکالات دانش پذیران، می تواند مفید باشد.
افراد غالبا فکر می کنند تعامل با یک مربی به صورت حضوری بهترین راه برای یادگیری است، زیرا این یک شیوه تعاملی است و امکان ارتباط دو طرفه را فراهم می کند. برای چنین افرادی، دوره های یادگیری آنلاین همزمان (آموزش الکترونیکی سنکرون) مناسب تر خواهد بود.
راه دیگر برای به دست آوردن دانش در یک زمینه خاص، استفاده از موتورهای جست و جو مانند گوگل، بینگ و غیره است. اگرچه این امر به کاهش میزان کتاب هایی که باید بخوانید کمک می کند، اما نباید منبع اصلی تلقی شود. از طرفی ممکن است منابع اطلاعاتی زیادی برای خواندن وجود داشته باشد، و مطالعه همه آن ها منجر به اضافه بار اطلاعاتی شود. اضافه بار اطلاعاتی ممکن است باعث کاهش عملکرد شود.
بنابراین، یادگیری آنلاین ممکن است برای بزگسالان و افراد شاغلی که قصد ادامه تحصیل یا گذراندن دوره های تخصصی دارند، مناسب باشد.
مزایا و معایب آموزش سنتی
کلاس های سنتی و آموزش حضوری، شاید برای کودکان و نوجوانان که هنوز به جامعه نیروی کار تبدیل نشده اند، مناسب تر باشد. حضور منظم در کلاس ها به آن ها کمک می کند تا با هم سن و سال های خود ارتباط برقرار کنند، و همچنین نظم و انضباط بهتری داشته باشند، یک برنامه مدون و برنامه ریزی شده را دنبال کنند. همه این ویژگی ها، باعث پیشرفت آن ها و بهبود آمادگی های جسمی، ذهنی و اجتماعی آن ها می شود.
یادگیری در کلاس به دانش آموزان معلم ها کمک می کند تا یکدیگر را به شیوه بهتری بشناسند. معلم ها با شناخت خوب از دانش آموزان، می توانند نقاط قوت و ضعف آن ها را ارزیابی کنند، به عنوان یک مربی دلسوز عمل کنند و دانش آموزان را به سمت یک راه درست شغلی راهنمایی کنند. در یک کلاس سنتی، دانش آموزان می توانند دیدگاه های خود را به طور مستقیم با معلم و همکلاسی ها به اشتراک بگذارند و ابهامات و سوالات خود را برای معلم روشن کنند، در نتیجه در اکثر موارد بلافاصله به سوالات آن ها پاسخ داده می شود.
در اکثر موراد، یادداشت های کلاسی و کتاب هایی که سر کلاس استفاده می شوند، برای مطالعه و قبولی در امتحانات بسیار مفید هستند. دانش آموزان می توانند با روش پرسش های شفاهی سر کلاس و پیشنهاداتی که از سوی معلم های با تجربه روی پاسخ ها داده می شود، بیشتر و بهتر یاد بگیرند. که به احتمال زیاد،، در اکثر موارد مفیدتر از استفاده از یادداشت ها، موتورهای جست و جو و مطالب آنلاین موجود در اینترنت خواهد بود. و سخن آخر این بخش اینکه تعامل با معلم های خوب، انگیزه دانش آموزان را برای رسیدن به نمرات بالاتر را افزایش می دهد.
یادگیری سنتی در مقابل یادگیری آنلاین: آیا دومی بهتر است؟
در جدال بین یادگیری آنلاین و یادگیری سنتی کدام برنده است؟ آیا شما هم بر این عقیده هستید که روزی، آموزش الکترونیکی بر روش های سنتی آموزشی غلبه خواهد کرد؟ در سناریوی حاضر، صنعت توسعه نرم افزار های آموزش مجازی و سرویس آموزش آنلاین به یک صنعت گسترده و عظیم تبدیل شده است. اما به نظر شما عامل محرک آن چیست؟
عامل اصلی، تفاوت های اساسی بین ماژول های یادگیری سنتی و یادگیری انلاین است.
وقتی روش های تدریس آنلاین و آموزش سنتی کلاسی را مقایسه کنید، اولین چیزی که برای شما جالب است وجود کامپیوتر یا تلفن هوشمند به عنوان محل آموزش و نبود کلاس و معلم در کنار دانش پذیران است. البته اگر شما اهل فناوری باشید، این مسئله واقعا نباید برای شما تعجب آور باشد. ممکن است شما با استفاده از نرم افزار ها و ابزارهای اموزش انلاین و در کل فناوری آموزشی در مسیر کاری خود راحت باشید. اما تکلیف دانش آموزان چیست؟ با کسانی که با تکنولوژی آموزشی آشنا نیستند و رویکرد مدرن به آموزش و یادگیری را درک نمی کنند، چه می کنید؟ این تفاوت در عواملی است که باعث تغییر اساسی در تفکر ما می شود. قصد داریم روش های جدید آموزش را بررسی کنیم و مزایای آن را بشناسیم.
یادگیری آنلاین در مقایسه با یادگیری سنتی
شما کاملا با نحوه کار آموزش سنتی و یادگیری حضوری آشنا هستید. اولین تصویری که با آموزش حضوری به ذهن خطور می کند، یک کلاس درس است که به یک بازه ی زمانی از پیش تعیین شده و یک مکان خاص محدود است که در آن حضور معلم و دانش آموزان برای اجرای روند آموزش و یادگیری لازم است. در این کلاس ها از دانش آموزان و دانش جویان خواسته می شود تا در بحث ها و فعالیت های گروهی شرکت کنند. این فعالیت ها آن ها را اجتماعی تر و فعال تر می کند. همچنین همه چیز تحت نظارت یک معلم انجام می شود، کل فرآیند یادگیری در یک محیط کنترل شده قرار دارد.
با راه حل های آموزش مجازی، زمان و مکان دیگر مسئله ساز نیستند و محدودیت ایجاد نمی کنند. دوره های آموزش مجازی بسیار انعطف پذیر هستند و دانش پذیران می توانند هر ساعت از روز خود را برای یادگیری انتخاب کنند. این امر باعث می شود که eLearning، کاربرپسندتر باشد و جدیدترین و پیشرفته ترین دوره های آموزشی را ارائه دهد. همچنین می توان اطمینان داشت که دوره ها در هر زمانی به روز شده اند و آخرین مطالب مربوطه را دارند، چرا که به روزرسانی و اصلاح محتوای آموزش الکترونیکی بسیار راحت تر از محتوای آموزشی چاپ شده می باشد.
هر کس می تواند از این راه حل ها و نرم افزارهای یادگیری آنلاین سفارشی بهره ببرد زیرا آنها برای کمک به علاقه مندان طراحی شده اند و آنها را قادر می سازد از ابزارهای مختلفی استفاده کنند که یادگیری را موثرتر و لذت بخش تر می کند. تفاوت اصلی استفاده گسترده از فناوری است. ما در شرکت پافکو، به نوبه خودمان از این تغییر استقبال کرده ایم، و سعی می کنیم به دیگر علاقه مندان این حوزه نیز، با ارائه ابزار ها و نرم افزار های آموزش مجازی کمک کنیم، از جمله نرم افزار ال ام اس مودل، نرم افزار adobe connect و ارائه تولید محتوای آموزش الکترونیکی.
دریافت مشاوره رایگان
نمی توانیم انکار کنیم که یادگیری آنلاین انعطاف پذیری بیشتری به همراه دارد
یادگیری آنلاین یا اموزش از راه دور، که از طریق رایانه، کلاس مجازی و یادگیری موبایلی انجام می شود، ذاتا قابل انعطاف است. این برای متخصصان شاغل بسیار مناسب است و همچنین برای افرادی که مجبور هستند از خانواده خود مراقبت کنند و مادرانی که می خواهند دوباره تلاش کنند و مهارت های جدیدی برای شاغل شدن به دست آورند و میزان تحصیلات خود را ارتقا دهند.
و البته، یکی از مهمترین ویژگی های آموزش الکترونیکی، یادگیری با سرعت مناسب هر فرد است
این بدان معناست که شما با سرعت خودتان یاد می گیرید، و کسی نیست که شما را تحت فشار قرار دهد یا عجله کنید تا فقط دوره را طی کنید، چرا که افراد دیگر در کلاس نیازی به انتظار شما ندارند. تکنیک های نوین توسعه نرم افزار eLearning منجر به چنین سیستم عامل هایی شده است که ظرفیت یادگیری ما را با عبور از مرزها و محدودیت ها ارتقا داده اند.
سیستم های مدیریت یادگیری الکترونیکی، پیشرفته هستند و برای صرفه جویی در وقت و پیشرفت شما طراحی شده اند.
یک مزیت بزرگ برای eLearning، این است که هر بار که به وقت استراحت خود در بین درس ها و دوره های آموزشی خود می رسید، می توانید به انجام کارهای روزانه خود بپردازید یا می توانید به کافه پایین خیابان بروید و قهوه ای بنوشید، می توانید به راحتی و با آزادی بسیار جای مطالعه و استراحت خود را انتخاب کنید. در بسترهای یادگیری الکترونیکی شما از این که ممکن است از کلاس عقب بیفتید، نگران نخواهید شد. تمام پیشرفت شما توسط سیستم مدیریت آنلاین یادگیری ِ مورد استفاده شما، ذخیره می شود. وقتی شما در یک کلاس درس حضوری و سنتی نشسته اید، تمرکز روی یادگیری می تواند مشکل شود، زیرا شما آزاد نیستید که بین مباحث نفسی بکشید. در آموزش حضوری، هیچ راهی برای موکول کردن جلسه برای اندکی بعد وجود ندارد و هیچ دکمه توقفی ندارد که شما برای یک تماس اورژانسی آن را قطع کنید و سپس دوباره از همان نقطه قطع شده به ادامه یادگیری بپردازید. اما آموزش الکترونیکی به شما این امکان را می دهد که جلسه خود را ذخیره کنید و هر زمانی که برایتان مناسب تر بود، مطلب را از سر بگیرید.
سخن نهایی
آیا می توانیم یادگیری سنتی را با راه حل های صنعت آموزش مجازی بیامیزیم؟
بله، این کار نیز می تواند انجام گیرد. ما می توانیم eLearning را با آموزش های کلاس درسی ترکیب کنیم. این روش با نام یادگیری ترکیبی شناخته می شود. به عنوان نمونه، می توان موضوعات و مباحث نظری دوره را به صورت آنلاین برگزار کرد و بخش های عملی و کارگاهی را به صورت حضوری.
آیا در آینده ای نه چندان دور، هم کتاب های درسی و هم لپ تاپ در دست خواهیم داشت؟ فقط زمان می تواند مشخص کند.
کارشناسان پافکو مفتخراند تا چنانچه سوالی در زمینه یادگیری آنلاین دارید، به شما مشاوره رایگان ارائه دهند.
دریافت مشاوره رایگان