در این مقاله ترند های مختلف حوزه آموزش الکترونیکی را با 3 رویکرد مختلف بررسی خواهیم کرد. این رویکرد ها عبارتند از مربوط به چگونگی ارتباط آنها با فراگیران، مشاغل و تیم های L&D. میزان برآورده شدن انتظارات هر کدام از این سه ذی نفع توسط این ترند ها و اینکه هر کدام از آن ها دانش پذیران را برای جریان کاری آینده آماده خواهند کرد را ارزیابی خواهیم کرد. در اینجا لیستی از ترندهای آموزش الکترونیکی در سال 2020 آورده شده است. ما معتقدیم که همه اینها در آینده نزدیک بخشی جدایی ناپذیر از یادگیری مجازی خواهند بود.
با ادوبی کانکت، کلاس آنلاین برگزار کنید!همراه با تست رایگان
ابتدای سال 2020 است و وقت آن است که ترندها و تازه های مربوط به آموزش الکترونیکی که برای امسال پیش بینی می شوند را بررسی کنیم. در این مقاله، تازه های آموزش مجازی را در قالب یک لیست ارائه می دهیم. توضیح خواهیم داد که هر کدام از این ترند ها چگونه می توانند به ارزش آموزش ها و پیشرفت عملکرد شما بیفزایند.
بررسی تازه های آموزش مجازی در سال 2020
با توجه به تعداد بالای ترند ها، آن ها را در قالب سه عنوان بررسی خواهیم کرد. ترند های مختلف از نگاه مخاطبان مختلف دوره های آموزش مجازی شامل دانش آموزان، شاغل و تیم های L & D (تیم های تحقیق و توسعه) بررسی خواهیم کرد. میزان و نحوه تطابق آن ها را با انتظارات این سه مخاطب ارزیابی خواهیم کرد و انتظارات آن ها را برآورده می کنند. ارزیابی خواهیم کرد که این ترند ها چگونه آموزش هایی که در آینده ایجاد خواهند شد را بسط خواهند داد.
در ادامه لیست ترند های آموزش الکترونیکی در سال 2020 آورده شده است. و ما معتقدیم که در آینده ای نزدیک، همه این ترند های فناوری آموزشی، بخش جدایی ناپذیر از یادگیری الکترونیکی خواهند بود.
ترند های آموزش الکترونیکی در سال 2020
با توجه به تعداد زیاد ترند های اموزش مجازی، آن ها را در قالب سه دسته قرار داده ایم.
یک - تازه های آموزش مجازی در سال 2020 که برای رسیدن به درگیری بالاتر، بهره عملکردی بهتر و تغییرات رفتاری بیشتر کمک می کنند.
- یادگیری موبایلی
- اپلیکیشن های موبایلی برای یادگیری و آموزش
- یادگیری شخصی سازی شده
- دیجیتالی کردن ILT برای یادگیری ترکیبی یا آموزش آنلاین کامل
- ابزار های پشتیبانی عملکرد
- یادگیری غیر رسمی
- یادگیری اجتماعی
- یادگیری خودمحور
دو - تازه های آموزش مجازی مربوط به استراتژی های آینده یادگیری که ارائه تجربه های یادگیری فراگیر و با تاثیر گذاری بالا را ممکن می کنند
- آموزش میکرو لرنینگ
- گیمیفیکیشن
- یادگیری مبتنی بر ویدئو (ویدئو های آموزشی و ویدئو های تعاملی)
- کاربرد واقعیت افزوده و واقعیت مجازی در آموزش الکترونیکی و یادگیری همه جانبه با MR
- محتوای آموزشی تولید شده توسط کاربر
سه - تازه های آموزش مجازی که به شما در ارزیابی تاثیر و به حداکثر رساندن ROI کمک خواهد کرد
- بسترهای نرم افزاری یادگیری (LXPs)
- تجزیه و تحلیل یادگیرنده
- هوش مصنوعی (AI) در یادگیری
یک - تازه های آموزش مجازی در سال 2020 که برای رسیدن به درگیری بالاتر، بهره عملکردی بهتر و تغییرات رفتاری بیشتر کمک می کنند.
یادگیری موبایلی
امروزه در بسیاری از سازمان ها، اصطلاح آموزش مجازی و eLearning جای خود را به یادگیری موبایلی داده است، زیرا از این رویکرد به عنوان یک روش مهم برای ارائه آموزش در این سازمان ها استفاده می شود. این تکنولوژی با برآورده کردن آن چه دانش پذیران انتظار دارند و همچنین استفاده گسترده از میکرولرنینگ و مهم تر از آن آموزش های مبتنی بر ویدئو، در صدر تکنولوژی های آموزشی قرار دارد.
یادگیری موبایلی که مورد علاقه همه مخاطبان، دانش پذیران، مشاغل و تیم های تحقیق و توسعه است، به پیشرفت و تسلط در حوزه آموزش مجازی ادامه خواهد داد. از بستر آموزش موبایلی می توانید برای رفع کل نیاز های آموزشی خود استفاده کنی، از جمله:
- آموزش رسمی
- کمک های یادگیریفوری و در لحظه
- یادگیری غیر رسمی
- یادگیری خودمحور
- یادگیری اجتماعی یا یادگیری مشارکتی
یادگیری موبایلی یک ترند "ضروری" است که پیشرفت آن در سال 2020 شتاب خواهد گرفت.
اپلیکیشنهای موبایلی برای یادگیری و آموزش
استفاده از برنامه ها و اپلیکیشن های موبایلی برای ارائه آموزش، یادگیری و موبایل لرنینگ را در هر مکان و زمان را فراهم می کنند. از آن ها می توان برای ارائه آموزش های رسمی و غیر رسمی استفاده کرد. آن ها همچنین برای دیجیتالی کردن آموزش مربی (ILT) استفاده شوند. برنامه های گوشی های تلفن همراه بستر بسیار مناسبی برای اجرای روش های آموزش میکرو لرنینگ و گیمیفیکیشن هستند، چرا که ابزار یادگیری گیمیفای و میکرولرنینگ موثری را ارائه می دهند.
این آموزش های به راحتی قابل شخصی سازی شدن(بر اساس نقشه یادگیری، منطقه، مهارت یا علاقه فراگیر) هستند. به عنوان ابزاری برای ارائه آموزش های میکرولرنینگ، می توان از برنامه های موبایلی برای ارائه آموزش های رسمی استفاده کرد.
برنامه های تلفن همراه می توانند به راحتی به روز رسانی و مستقر شوند وشما می توانید اعلان های مربوطه را به راحتی به فراگیران خود نشان دهید. همچنین می توانید مباحث هر فرد را شخصی سازی کنید(بر اساس پیش آزمون و نظرسنجی). برنامه ها و اپلیکیشن های موبایلی با کاهش هزینه ها و کاهش زمان توسعه، قطعا ارزش سرمایه گذاری را دارند.
یادگیری شخصی سازی شده
ارائه آموزش های شخصی سازی شده برای هر فرد (بعد از یادگیری موبایلی و میکرولرنینگ) در رتبه بعدی تازه های بزرگ صنعت آموزش آنلاین برای سرمایه گذاری می باشد. ارزیابی ما این است که طی دو سال آینده، این روش به عنوان یک روش عادی و رایج در حوزه آموزش و یادگیری تبدیل خواهد شد. ارائه ی محتوای بسیار مرتبط، انتخاب شده و شخصی سازی شده سبب می شود فراگیران ارزش زیادی برای قائل باشند. معیار های این انتخاب و سفارشی کردن می تواند دانش فعلی فرد، علاقه او، نیاز های آینده یا معیار های ساده تری مانند شغل و منطقه زندگی باشد. این تکنولوژی به آن ها این امکان را می دهد تا کنترل کاملی در مورد آنچه می خواهند بیاموزند، انتخاب کنند که چگونه می خواهند آن را یاد بگیرند و با چه سرعتی آن را پیش ببرند که برای آن ها بهترین عملکرد را داشته باشد.
یادگیری شخصی سازی شده، تیم های تحقیق و توسعه را را قادر می سازد تا دانش پذیران را در راستای اهداف شغلی توسعه دهد. چنین آموزش هایی در مقایسه با آموزش های عمومی به مراتب موثرتر هستند. همچنین یادگیری شخصی سازی شده، فرهنگ یادگیری مداوم و خودمحور را تقویت می کند.
شما می توانید از یادگیری شخصی سازی شده برای نیازهای آموزشی دانش پذیران در سطوح مختلف استفاده کنید:
- کمک های فوری یا یادگیری در زمان
- برای تمرین و بهتر شدن مهارت ها برای مدیریت بهتر شغل و نقش فعلی دانش پذیر
- آموزش مهارت های خاصی که با اهداف تجاری همسو باشد
- مهارت ها یا مهارت های جدید برای رشد سازمان
- آموزش مجازی مهارت های رهبری
- یادگیری شخصی رویکردی است که ROI شما را تحت تأثیر قرار می دهد و کاملاً ارزش سرمایه گذاری را دارد.
با افزایش فشار بر بودجه های آموزشی، سازمان ها و آموزشگاه ها بیشتر و بیشتر به سمت تغییر و تحول یادگیری مجازی و آموزش دیجیتالی هستند. بخش قابل توجهی از این تغییر مربوط می شود به تبدیل آموزش مربی محور (ILT) به یک حالت آموزش کامل آنلاین یا حالتی ترکیبی بین این دو رویکرد مربوط می شود. از این تغییر به روش های مختلفی می توان استفاده کرد، می توان از منابع و محتواهای اموزش انلاین برای پشتیبانی از آموزش های ILT یا مربی محور، یا انتقال این آموزش ها به دوره های آموزش ترکیبی یا آموزش های کاملا آنلاین استفاده کرد:
- برای استفاده از آن ها در برنامه های اصلی و مربی محور، محتوای آموزش الکترونیکی می تواند شامل منابع قبل و بعد از کارگاه باشد. همچنین می توانید ارزیابی های آنلاین اضافه کنید.
- ارزیابی انتقال از آموزش های ILT به دوره های آموزش ترکیبی یا کاملا آنلاین:
- از بهترین راه حل های کلاس آنلاین مانند یادگیری موبایلی، میکرو لرنینگ و یادگیری مبتنی بر ویدئو استفاده کنید.
- از رویکرد هایی مثل واقعیت مجازی و گیمیفیکیشن برای ایجاد تجربه های یادگیری همه جانبه استفاده کنید.
- از فناوری واقعیت افزوده (AR) برای پشتیبانی از جلسات کلاس استفاده کنید.
- برای اجرای جلسات از برنامه ها و اپلیکیشن های موبایل استفاده کنید.
ابزار های پشتیبانی عملکرد
دانش آموزان و فراگیران امروزی به هیچ عنوان صبور نیستند! کارهای زیادی دارند و به دلیل محدودیت زمانی، آن ها نمی خواهند وارد یک سیستم ال ام اس ی شوند تا شاید دوره ای پیدا کنند که به نیاز آن ها و چالش های آن ها پاسخ دهد یا ندهد. آن ها انتظار دارند که منابع یادگیری باید در جریان واقعی زندگی باشد (به عنوان مثال، در تلفن های هوشمند خود به یادگیری و مطالعه بپردازند) و به طور ویژه برای رفع نیاز های آن ها آماده شده باشد. ابزار های پشتیبانی عملکرد (PST) می توانند نیاز های گسترده ی آن ها را شامل شوند:
توسعه آن چه که آنها نیاز دارند
- آموزش مشخص درباره یک موضوع
- آموزش مفاهیم جدید
- حل مشکلات و مسائل
استفاده گسترده از PST یا کمک های آموزش و یادگیری فوری در سال 2020 ادامه خواهد یافت.
یادگیری غیر رسمی
اکثر ما با مدل 70:20:10 برای یادگیری و توسعه آشنا هستیم:
1. یادگیری تجربی (70%) که در حین کار و به صورت عملی اتفاق می افتد.
2. یادگیری اجتماعی یا مشارکتی (20%) که با یادگیری با دیگران یا یادگیری از دیگران اتفاق می افتد
3. آموزش رسمی (10% )
درست مانند کودکان، نکته کلیدی یادگیری ما از دیگران و با دیگران می باشد و این همچنان روشی اصلی است که ما حتی در هنگام کار نیز به یادگیری ادامه می دهیم. در چند سال گذشته، برای ارتقاء یادگیری اجتماعی یا مشارکتی، در تهیه بستر هایی سرمایه گذاری کرده اند: سیستم های مدیریت یادگیری LMS نسل جدید و همچنین پلتفرم های تجریه یادگیری LXPs، هسته ای اصلی برای بهره گیری از روش های یادگیری اجتماعی و تقویت فرهنگ یادگیری مداوم فراهم می کنند. اگر چه تعیین تاثیر یادگیری اجتماعی دشوار است، اما در چندین سطح تاثیر می گذارد. این به شما کمک می کند تا انجمن هایی برای تمرین عملی ایجاد کنید، و می توانید از آن به عنوان یک اهرم عالی برای تغییر و یادگیری مداوم استفاده کنید. یادگیری اجتماعی یک ترند ضروری برای سال 2020 است!
یادگیری خودمحور
یادگیری خودمحور (SDL) یک روش عالی برای توانمند سازی دانش آموزان و فراهم آوردن کنترل کامل بر یادگیری آنها است. محور یادگیری، تعیین مسیرهای یادگیری و نحوه استفاده از آن با فراگیران است. هزینه سرمایه گذاری (تهیه منابع مربوطه، مدیریت و ... ) زیاد نیست. این امر به شما کمک می کند تا یک استعدادهای یادگیرنده تر را پیدا کنید. افرادی که به این الگوی یادگیری متعهد باشد. من معتقدم این روند در آینده بخش مهمی از یادگیری خواهد بود و ارزش سرمایه گذاری را دارد.
دریافت مشاوره رایگان