مقالات نرم افزار آموزش مجازی

گیمیفیکیشن درآموزش الکترونیکی چه کاربردی دارد؟

گیمیفیکیشن درآموزش الکترونیکی چه کاربردی دارد؟
کاربرد گیمیفیکیشن در زمینه آموزش و یادگیری به یکی از موضوعاتِ داغ در حوزه اموزش به ویژه آموزش مجازی تبدیل شده است. چگونه با استفاده از گیمیفیکشن یک دوره آموزش الکترونیکی جذاب ایجاد کنید؟ 

گیمیفیکیشن اخیرا به یکی از واژه های پر کاربرد در صنعت یادگیری و آموزش مجازی و eLearning تبدیل شده است. به اعتقاد بسیاری، گیمیفیکیشن پتانسیل تبدیل شدن به مهم ترین ترند صنعت آموزش و یادگیری علی‌الخصوص حوزه آموزش آنلاین را دارد و می تواند صنعت آموزش را دگرگون کند. هیچ چیزی جذاب تر از یک بازی نیست ...


نرم افزار ادوبی کانکت


گیمیفیکیشن در آموزش الکترونیکی: چگونه می تواند نتایج آموزش و یادگیری را به حداکثر رساند

مدتی است که کاربرد اصطلاحِ گیمیفیکیشن در اموزش الکترونیکی به کرّات استفاده می شود. احتمال اینکه گیمیفیکیشن بتواند صنعت آموزش را دگرگون کند کم نیست. شاید بتوان گفت دنیای بازی ها بیشترین جذابیت را برای جوان تر ها داشته باشد و توجه آن ها را جلب کنند.


گیمیفیکیشن چیست؟

همان طور که از نام آن مشخص است، گیمیفیکیشن در اصل تبدیل و ارائه یک چیزی در قالب بازی است، در مورد بحث مورد نظرِ ما، معنای آن تبدیل و ارائه آموزش و یادگیری در قالب بازی می باشد.


کاربرد گیمیفیکیشن در صنعت اموزش مجازی

گیمیفیکیشن در eLearning، اساسا به استفاده از عناصر مختلف یک بازی، به ویژه بازی های ویدئویی در طراحی محتوای یادگیری و مسیر یادگیری اشاره دارد. در اصل، با استفاده از مکانیک و عناصر بازی برای ایجاد دوره آموزش انلاین، یادگیری جذاب تر می شود. شرکت های ارائه آموزش مبتنی بر بازی، گیمیفیکیشن را به صورت "کاربرد عناصر بازی در زمینه های غیر بازی و با هدف افزایش تعامل کاربر" توصیف می کنند.

عناصر مشترک گیمیفیکیشن در eLearning

گیمیفیکیشن در eLearning، همه چیز در مورد استفاده از عناصر بازی در دوره های آموزش آنلاین و کلاس مجازی است. خب، عناصر اصلی بازی که برای کاربرد گیمیفیکیشن در eLearning استفاده می شود چیست؟ تعدادی از این عناصر مشترک عبارتند از:

  • مکانیسم امتیازدهی / نشان ها / جوایز

دادن پاداش به فراگیران در ازای رفتار های مشخص و خاص

  • سطح بندی

ارائه آموزش با تکیه بر مفاهیم قبلی ارائه شده

  • جداول امتیاز دهی

به فراگیران این امکان را می دهد که مسیر و سرعت یادگیری خود را انتخاب کنند

نحوه استفاده از عناصر گیمیفیکیشن (Gamification) برای جذاب تر کردن آموزش های الکترونیکی

ماهیت گیمیفیکیشن درگیر کردن کاربران است، و در خود یادگیری هیچ تفاوتی ایجاد نمی کند. در ادامه چند نکته آورده شده است که توجه به آن ها آموزش های eLearning را با استفاده از عناصر گیمیفیکیشن جذاب تر می کند:

  • از مکانیسم نمره دهی مداوم برای ایجاد انگیزه برای مطالعه دقیق مطالب در دانش آموزان استفاده کنید.
  • از جوایز برای بازخورد فوری استفاده کنید و یادگیرنده را به یادگیری بیشتر مشتاق کنید.
  • از نکاتی استفاده کنید تا به دانش آموزان این فرصت را بدهید که بدون ترسِ از دست دادن، خطر کنند.
  • از سطح بندی استفاده کنید تا حس پیشرفت را به دانش پذیر ها انتقال دهید.
  • از نشان ها برای شناسایی دانش پذیرهای خوب و ایجاد انگیزه و حس رقابت در بقیه استفاده کنید.
  • برای القای حس فوریت و تفکر استراتژیک از تایمر استفاده کنید.
  • از سناریوهای انشعاب استفاده کنید تا به فراگیران آزادی انتخاب از بین گزینه های مختلف را بدهید، بدین ترتیب آن ها گزینه های مختلف را امتحان می کنند و با اشتباه کردن یاد می گیرند
  • از عناصر سرگرم کننده برای تجدید ذهن یاد گیرنده استفاده کنید.


مزایای استفاده از گیمیفیکیشن در آموزش الکترونیکی

  • بهبود تجربه یادگیری

گیمیفیکیشن تجربه "سرگرمی" در هنگام یادگیری را به یادگیرنده می دهد و سطح درگیری آن ها با مباحث را بالا نگه می دارد.

  • محیط یادگیری بهتر

یک آموزش مجازی که در آن از گیمیفیکیشن استفاده شده است، محیط یادگیری جذابی می باشد. این محیط دانش پذیران را قادر می سازد بدون هیچ ترسی روی مسائل و مهارت های دشوار تمرکز کنند و از اشتباهات بدون هیچ ترسی از از دست دادن یاد بگیرند.

  • بازخورد فوری

گیمیفیکیشن امکان ارائه بازخورد فوری را مهیا می کند، به طوری که دانش آموزان تصویری واضح از مکانی که در آن ایستاده اند و به جایی که برای رسیدن به آن تلاش می کنند داشته باشند.

  • بهبود تغییرات رفتاری

استفاده از امتیاز ها، دادن نشان ها و جدول های امتیاز دهی قطعا آموزش را شگفت انگیز می کند. و مزایای بیشتری از کاربرد گیمیفیکیشن در آموزش را آشکار می کند.

  • استفاده برای روش های یادگیری متنوع

کاربرد گیمیفیکیشن در اموزش انلاین می تواند برای پاسخ گویی به بسیاری از نیازهای یادگیری از جمله آموزش های استخدامی های جدید، آموزش محصول، آموزش فروش، آموزش پشتیبانی مشتری، آموزش مهارت های نرم، آموزش پیروی از قوانین و مقررات جدید و غیره مناسب باشد.

نمونه ای از اپلیکیشن هایی که از کاربرد گیمیفیکشن در آموزش بهره می برند

برنامه Teen Summer Challenge : این اپلیکیشن کودکان را به کتابخوانی در تابستان تشویق می کند. کودکان و نوجوانان و جوانان مهارت خواندن خود را تقویت می کنند و تضمین می کنند که جوایز سرگرم کننده را در برنامه خواندن کتاب تابستانی پیرس ایجاد می کنند. این برنامه دارای دو ویژگی منحصر به فرد و هیجان انگیز است: کودکان، نوجوانان و جوانان می توانند جریمه کتاب را بخوانند و نوجوانان می توانند با یک برنامه کاری آنلاین، امتیاز و جوایز کسب کنند.

تاثیر گیمیفیکیشن روی تقویت ذهن

تقویت ذهن با بازی‌ فکری و فعالیت ذهنی چگونه امکان‌پذیر است؟

تحقیقات ثابت کرده است که مغز ما در هر سنی، قابلیت آموزش و تغییر دارد. کاملا واضح است که ورزش و تمرین‌های فیزیکی منجر به زندگی طولانی‌تر و شادتری برای ما می‌شود. حالا این سوال مطرح می‌شود که فعالیت ذهنی چه تاثیری دارد؟ طبق تحقیقات اخیر در علوم اعصاب، مغز ما در سن ۱۶ تا ۲۵ سالگی به ماکزیمم فعالیت خود می‌رسد و پس از این محدوده سنی فعالیت شناختی مغز به تدریج کاهش می‌یابد. برای بیشتر ما این خبر خوشایندی نیست. اما خبر خوب این است که مهم نیست در چه سنی هستید یا کارتان چیست؛ علم ثابت کرده است که تمرین‌ ذهنی و بازی‌ فکری باعث تقویت مغز ما می‌شود.

بازی‌‌ فکری برای فعالیت بیشتر مغز

ما معمولا از جدول و سودوکو به منظور فعالیت ذهنی استفاده می‌کنیم. همه ما باید تمرینات ذهنی مخصوص به خودمان داشته باشیم. تمریناتی که روی حافظه، منطق، توجه و مهارت‌های کلامی ما موثر باشند. مغز ما نوروپلاستیک است به این معنی که در طول زمان قابلیت تغییر دارد و ما می‌توانیم فعالیت مغزمان را مثل یک مجسمه ساز بهبود بخشیم.

مغز ما از هر چیزی که در معرض آن قرار بگیرد متاثر است. مردم، موسیقی، محیط کار حتی فعالیت‌های فیزیکی روزمره. سوال این است که چگونه سیم پیچی مغزمان را بهتر کنیم؟

این جاست که بازی‌ فکری و پازل‌‌ها وارد صحنه نمایش می‌شوند. ما می‌توانیم تناسب ذهنی خود را با بازی‌ های فکری که ذهن ما را به چالش می‌کشند افزایش دهیم.


معایب

  • علی رغم همه این مزایا، کاربرد گیمیفیکیشن Gamification در یادگیری الکترونیکی منتقدین خاص خودش را دارد. آن ها معتقدند که گیمیفیکیشن به فرآیند یادگیری سرعت می دهد و بازخورد فوری فراهم می کند. این ممکن است در محدوده توجه دانش آموزان مشکل ایجاد کند. دانش آموزان بعد از این توقع خواهند داشت که از همه بخش های آموزش خود، پاسخ و بازخورد های سریع دریافت کنند. با این حال، گیمیفیکیشن تنها قسمت کوچکی از کل مطالب یادگیری می باشد. بنابراین، انواع دیگر یادگیری برای آن ها جذابیتی نخواهد داشت این منجر به سرخوردگی در یادگیری آن ها می شود.
  • مسئله دیگر این است که طراحی استراتژی گیمیفیکیشن gamification کار ساده ای نیست. یک استراتژی فکر نشده هم ممکن است بر روال آموزش و یادگیری اثر منفی بگذارد و سبب شود که دانش آموزان در عناصر بازی گیر کنند و از یادگیری نا امید شوند.


نتیجه گیری

گیمیفیکیشن، به دلیل مزایای بی شماری که دارد در عرصه اموزش مجازی خواهد ماند. گیمیفیکیشن یک مفهوم عالی است که به طور مداوم در حال تحول است تا خواسته های روز افزون یادگیرنده مدرن را برآورده سازد. استفاده از استراتژی درست کاربرد گیمیفیکیشن در طراحی کلاس آنلاین به دانش پذیر کمک می کند تا بتواند مفاهیمی را که یاد گرفته است به درستی در زندگی واقعی و زندگی کاری به کار بندد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان پافکو فرم زیر را تکمیل نمایید.

مشاوره رایگان بگیرید
نظرات کاربران
صدیقی

گیمیفیکیشن اخیرا به یکی از واژه های پر کاربرد در صنعت یادگیری و آموزش مجازی و eLearning تبدیل شده

0 0

صحرا برزویی

قطعاً گیمیفیکیشن در صنعت یادگیری و آموزش مجازی و eLearning روز به روز پیشرفت و توسعه پیدا میکنه و به جایگاه اصلیش میرسه

0 0

نیما کیانی

بهترین روش برای اموزش

0 0

مجیدی

یکی از بهترین راهکار ها برای کودکان و نوجوانان برای اموزش گیمیفیکشن هست

0 0

سمایی

وجود گمیفیکشن تو همه چی باعث جذب و موندگاری کاربر میشه

0 0

علی

برای ایجاد خلاقیت و جذب افراد، گیمیفیکیشن در آموزش مجازی خیلی تونسته خوب عمل کنه

1 0

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

لطفا از قرار دادن متن بصورت فینگلیش خودداری نمایید با تشکر

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید