مقالات نرم افزار آموزش مجازی

ساخت یک اپلیکیشن آموزش مجازی

اپلیکیشین آموزش مجازی
چگونه یک اپلیکیشن آموزش مجازی ارزشمند بسازید؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا نکات ساخت یک اپلیکیشن آموزش مجازی را با همدیگر مرور کنیم.

با ادوبی کانکت، کلاس آنلاین برگزار کن!

همراه با تست رایگان


از یک ایده منحصر به فرد تا یک محصول فوق العاده!
 

طبق گزارش رویترز، تا سال 2022، ارزش پولی بازار جهانی یادگیری الکترونیکی به 275.10 میلیارد دلار می رسد.

از سال 2001 تا 2017، صنعت آموزش آنلاین سازمانی 900% درصد رشد کرده است و سودآوری حداقل 42% از شرکت ها و سازمان هایی که از برنامه های آموزش و یادگیری آنلاین استفاده کرده اند، به شدت افزایش یافته است.

آموزش الکترونیکی از نظر محیط زیستی و حفاظت از آن نیز  نسبت به آموزش و یادگیری حضوری و چهره به چهره مزیت دارد. در یک مطالعه تحقیقی نشان داده شده است که "دوره های آموزش از راه دور 87% انرژی کمتری مصرف می کنند و نسبت به دوره های آموزشی که تماما حضوری هستند، 85% درصد در انتشار دی اکسید کربن صرفه جویی می کنند."

شکی نیست که آینده متعلق به آموزش الکترونیکی است.

برای بیان مزایای آموزش مجازی به همین مقدار بسنده می کنیم، و فرض می کنیم که اگر شما در حال مطالعه این مقاله هستید، حتما مزایای صنعت آموزش مجازی را پیش از این متوجه شده اید. بنابراین بهتر است مستقیما سراغ موضوع اصلی این مطلب یعنی "نحوه ایجاد یک اپلیکیشن آموزش مجازی" برویم.

در وهله اول، بخش مورد علاقه خود از حوزه آموزش و یادگیری را انتخاب کنید

صنعت آموزش بسیار گسترده است و گزینه های زیادی را برای توسعه اپلیکیشن های آموزشی پیش روی شما قرار می دهد.

ممکن است شما قصد داشته باشید که یک اپلیکیشن آموزش مجازی سفارشی تولید کنید که جامعه هدف آن گروه خاصی از افراد باشد. مثلا، بخواهید یک برنامه برای دانش آموزان دبستانی به منظور آموزش خواندن و نوشتن به آن ها تولید کنید. یا به عنوان مثالی دیگر، ممکن است بخواهید یک اپلیکیشن آموزشی برای ورزشکاران مبتدی بسازید تا از این بستر eLearning به عنوان مرجعی برای یافتن اطلاعات بیشتر در مورد تغذیه و ورزش استفاده کنند. یا می توانید یک محصول نرم افزار آموزش الکترونیکی ایجاد کنید که دوره های متنوعی را در موضوعات مختلف با سطوح دشواری و مدت زمان مختلف ارائه می دهد. همچنین ایده ای عالی برای ایجاد یک چت بات هوش مصنوعی دارید که به کاربران شما کمک می کند تا زبان های خارجی یاد بگیرند یا مسائل ریاضی حل کنند.

یک سرویس آموزشی که خاصیت بازی گونه داشته باشد، به شما این امکان را می دهد که مخاطبان جوان خود را در حال بازی و سرگرمی به مطالعه و کسب دانش تشویق کنید، در حالی که کاربران با سن بزرگ تر از سیستم مدیریت یادگیری خودکار در مقیاس کامل و با همه امکانات آن بهره مند می شوند. یا اگر یک راه حل برای ارزیابی مهارت یا یک بستر و نرم افزار مدیریت مدرسه ایجاد کنید، مربیان و مدیران سپاسگزار شما خواهند شد.

همچنین، مشاغل و کسب و کار های بسیاری وجود دارند که از سیستم آموزش حرفه ای بهره مند می شوند. خب، آیا شما حوزه مورد نظر برای اپلیکیشن آموزش مجازی خود را انتخاب کرده اید؟ آیا می خواهید برنامه ای برای یادگیری زبان های خارجی باشد؟ یا یک بستر برای خودآموزی؟ یا شاید، یک پایگاه داده ادبیات دیجیتال؟ این فرصت ها و انتخاب ها بی پایان هستند و همه آن ها می توانند برای قشر خاصی مفید واقع شوند، البته به شرط آنکه نیازهای کاربر هدف خود را در نظر بگیرید و پاسخ درستی یه آن ها بدهید.

توسعه ایده اپلیکیشن آموزشی

اپلیکیشین آموزش مجازی
ایده اپلیکیشین آموزش مجازی

برای اپلیکیشن آینده خود، 7 بعد محصول را در نظر بگیرید: تعدد، تبلیغات، جغرافیا، هویت، ارتباطات، زمان و قیمت.

لازم است کار خود را با درک اینکه محصول نهایی شما چگونه باید باشد، شروع کنید. آیا این اپلیکیشن آموزشی، یک محصول نرم افزاری مجزا خواهد بود، یا به عنوان یکی از ابزارهای یک سیستم آموزشی گسترده تر کار خواهد کرد؟ به عنوان مثال، اگر سیستم های مدیریت یادگیری را برای یک پلتفرم یادگیری آنلاین بزرگ تر و گسترده تر تولید می کنید، قطعا با الزامات و استانداردهایی که پلتفرم بزرگ تر باید داشته باشد، محدود خواهید شد. ولی اگر به عنوان مثال یک اپلیکیشن یادگیری ریاضیات با ویژگی گیمیفیکیشن برای کودکان ایجاد کنید، شما برای انجام هر کاری که تمایل دارید آزاد خواهید بود.

در این مرحله باید تصمیم بگیرید که می خواهید اپلیکیشن آموزشی شما فقط برای یک قشر خاص از افراد قابل استفاده باشد یا برای عموم مردم؟ به عنوان مثال، اگر شما یک برنامه برای یادگیری زبان های خارجی بسازید، احتمال زیاد می خواهید آن را در دسترس همه قرار دهید و آرزو و هدف شما این است که همه مردم از آن استفاده کنند. اما، اگر یک برنامه مدیریت آموزشگاه برای یک مدرسه خاص توسعه دهید، قطعا دسترسی آن را برای بقیه مردم خواهید بست.

انتخاب مهم دیگری که باید انجام دهید این است که آیا مخاطبان هدف شما جهانی خواهند بود یا محدود به محل جغرافیایی خاصی. اگر برنامه شما تنها برای برخی از کاربران خاص در دسترس خواهد، باید آن را مطابق با موقعیت جغرافیایی خاص آن ها تنظیم کنید. به عنوان مثال، اگر می خواهید برای ایالت متحده یک بستر ارزیابی عملکرد و آزمون الکترونیکی ایجاد کنید، نمرات باید شامل سطح A تا F باشند، برای ایجاد بستر آزمون الکترونیکی و آزمون آنلاین در آلمان محدوده نمرات باید از 1 تا 6 و برای هلند از 1 تا 10 باشد.

می توانید از این هم پیش تر بروید، بررسی کنید که آیا تمایل دارید برنامه خود را برای یک کاربر خاص شخصی سازی کنید یا خیر؟ برای مثال، اگر کاربر هدف محصول شما ورزشکاران هستند، باید اطلاعات مرتبطی را در اختیار آن ها قرار دهید. اما، اگر اپلیکیشن آموزش مجازی شما یک پلتفرم آموزش آنلاین در زمینه ها و مباحث مختلف می باشد،، باید تا حد امکان آن را به صورت خنثی و بی طرف توسعه دهید.

خب مورد بعدی که باید در نظر بگیرید، ارتباطات است. در مورد ارتباطات باید تصمیم بگیرید که آیا جریان اطلاعات یک طرفه خواهد بود یا دو طرفه. اگر برنامه های اموزش انلاین شما محدود به پخش سخنرانی های مدرسان باشد، جریان ارتباط یک طرفه خواهد بود. اگر می خواهید فرصتی هایی چون جواب دادن به ازمون انلاین، پاسخ دادن به سوالات و تکالیف و یا گپ زدن با یکدیگر، به کاربران خود بدهید، جریان اطلاعات دو طرفه خواهد شد.

شما باید در مورد این مسئله هم تصمیم بگیرید که کاربران برنامه شما به صورت همزمان(آموزش سنکرون) با آن تعامل برقرار خواهند کرد یا به صورت تا همزمان (آموزش آسنکرون). به عنوان مثال، اگر برنامه شما دارای یک اتاق گپ یا یک ابزار وب کنفرانس به صورت آنلاین است، کاربران شما قادر خواهند بود به صورت همزمان و بلادرنگ با یکدیگر تعامل می کنند. اگر اپلیکیشن آموزشی شما یک انجمن یا تالار گفت و گو و یا هر شکل دیگری از ارتباطات باشد که نیاز به پاسخ فوری نداشته باشد، تعامل نا همزمان را برقرار خواهد کرد. گزینه اول به دانش آموزان کمک می کند تا ارتباط موثرتری برقرار کنند و سریع تر فکر کنند، در حالی که گزینه دوم، فرصت و زمان کافی برای تدوین و سازمان دهی افکار را به دانش پذیر ها می دهد.

آخرین و در عین حال مهم ترین سوال این است که آیا اپلیکیشن آموزش مجازی شما رایگان خواهد بود، یا نصب آن مستلزم پرداخت هزینه است یا اینکه خرید های درون برنامه ای خواهد داشت؟ بسته به هدف و مخاطب مورد نظر خود در مورد اینکه کسب درآمد از اپلیکیشن آموزشی شما امکان پذیر است یا نه، تصمیم بگیرید. به عنوان مثال، اگر شما یک فرهنگ لغت آنلاین توسعه می دهید، می توانید آن را به صورت رایگان در دسترس عموم قرار دهید اما برخی ویژگی های پیشرفته آن را به صورت پولی قرار دهید که کاربران در صورت تمایل بتوانند آن را خریداری کنند. اگر برنامه مترجم بسازید، از آن جایی که تعداد زیادی رقیب دارید که برنامه مترجم خود را به صورت رایگان ارائه داده اند، عملا نمی توانید آن را به صورت پولی منتشر کنید. در عوض در اینگونه برنامه ها می توانید از تبلیغات بهره ببرید. اگر برنامه یادگیری الکترونیکی شما دوره یا منابع اختصاصی ارائه می دهد، بهتر است کاربران خود را برای استفاده از آن ها شارژ کنید.

تیم خود را بچینید

اپلیکیشین اموزش مجازی
تولید اپلیکیشین آموزش مجازی

برای تهیه یک برنامه آموزشی بسته به این که محصول شما باید چه باشد، محدودیت زمان و محدودیت بودجه شما و این که چه ویژگی های خاصی را باید اجرا کنید، باید تیمی از متخصصان را انتخاب کنید که در توسعه برنامه به شما کمک کند.

به طور خاص، اگر می خواهید از کاربرد واقعیت افزوده یا کاربرد واقعیت مجازی در آموزش استفاده کنید، باید متخصصانی را پیدا کنید که در پیاده سازی AR/VR تخصص دارند. اگر قصد دارید اپلیکیشن آموزش مجازی شما از ابزار پیشرفته ای چون یادگیری ماشین و هوش مصنوعی استفاده کند، باید افرادی را که در این حوزه ها مهارت دارند استخدام کنید. سوال مهم دیگر این است که فریلنسر استخدام کنید یا یک کارمند. گزینه اول مقرون به صرفه تر است، در حالی که گزینه دوم قابل اطمینان تر است. و در نهایت زمان آن است که استراتژی پرداخت را مورد بررسی قرار دهید.

اجرای یک مرحله تحقیقاتی برای نهایی کردن مشخصات اپلیکیشن آموزش مجازی

بعد از اینکه تصمیم گرفتید که برنامه شما به چه شکل باشد و با چه کسی می خواهید کار کنید، لازم است تحقیقات گسترده و عمیقی انجام دهید تا  نرم افزارهای موجود و منابع الکترونیکی را ارزیابی کرده و نیازهای کاربر خود را بهتر درک کنید.

با این کار شما قادر خواهید بود قبل از شروع توسعه در عمل، ایده خود را دوباره ارزیابی کنید. با این بررسیِ مجدد شما متوجه خواهید شد که حوزه ای که برای اپلیکیشن آموزشی خود انتخاب کرده اید حوزه شلوغی است یا نه، چه ویژگی های دیگری وجود دارد که ممکن است بخواهید آن ها را پیاده سازی کنید، چه چیزی باعث ایجاد یک برنامه آموزشی موفق در این حوزه خاص می شود، یا چه اشتباهاتی در نرم افزار های مشابه موجود در این حوزه وجود دارد که شما باید از وقوع آن ها جلوگیری کنید. این نکته مهم است که این مرحله تحقیقات پس از استخدام و بستن تیمتان انجام شود، زیرا یک تحلیل گر حرفه ای می تواند فرصت ها یا موضوعات بالقوه ای را ببیند که شما به راحتی از آن ها رد می شوید.

بیشتر از هر چیزی، باید آمادگی داشته باشید که ایده اولیه محصول شما تغییر کند. پس از مرحله کشف و تحقیق، ممکن است لازم باشد به ارزیابی مجدد مخاطبان هدف، مدل ارتباطات یا استراتژی قیمت گذاری خود بپردازید. این تغییرات برای بهبود نتیجه نهایی بسیار طبیعی است، بنابراین اگر به شرکای توسعه خود اعتماد دارید، در برابر تغییراتی که ارائه می دهند مقاومت نکنید.

در این مرحله، شما همچنین باید تصمیم بگیرید که می خواهید برنامه شما روی کدام سیستم عامل کار کند. روی وب، دسکتاپ یا موبایل؟ بر این اساس ، شرکای شما در انتخاب پشته فنی به شما کمک خواهند کرد، که به آنها امکان می دهد تا برنامه کاربردی با بهترین عملکرد را توسعه دهند.

ایده خود را به توسعه دهنده ها انتقال دهید

اپلیکیشین آموزش مجازی
توسعه اپلیکیشین آموزش مجازی

هنگامی که به ایده نهایی رسیدید و آن را قطعی کردید، وقت آن است که آن را به تیم متخصص خود بدهید که برنامه شما را طراحی، توسعه، استقرار و پشتیبانی کنند.

اولین قدم ، اگرچه یک امر واجب نیست، اما ایجاد نمونه اولیه و سپس یک محصول حداقلی برای اطمینان از عملکرد ایده شما است. پس از نهایی شدن نیازهای UI / UX و مشخصات فنی، فرآیند توسعه شروع می شود. در طی مراحل توسعه، برنامه شما باید به طور مداوم توسط متخصصان QA مورد آزمایش قرار بگیرد تا اشکالات آن رفع شود. فقط پس از کامل شدن برنامه، می توان آن را در فروشگاه عرضه کرد. تعمیر و نگهداری و پشتیبانی نیز به اندازه ایده های جدید مهم هستند، شاید کاربران شما خواهان ویژگی های اضافه ای باشند، یا ممکن است برخی از فناوری ها نیازمند بروزرسانی هایی باشند یا برخی از اشتباهات غیرقابل پیش بینی اتفاق بیفتد که نیاز به رفع داشته باشد.

عرضه و تبلیغ اپلیکیشن آموزش مجازی

محصول نرم افزار آموزشی شما هر چقدر هم خوب و عالی باشد، تا زمانی که کاربران هدف از وجود آن آگاهی نداشته باشند و آن را نشناسند، نه برای شما سودی خواهد داشت نه برای کاربران هدف.

می توانید برای دسترسی به مخاطب های مورد نظر خود و برقراری ارتباط با آن ها، یک حساب کاربری در اینستاگرام یا فیس بوک ایجاد کنید. با کمک تبلیغات پولی می توانید آگاهی از محصول خود را گسترش دهید. به خاطر داشته باشید که هر چه محصول شما بهتر باشد، با بازاریابی کمتر به نتیجه خواهید رسید، زیرا خود کاربران خود به خود برای شما تبلیغ خواهند کرد. پلتفرم های شبکه اجتماعی همچنین برای گرفتن بازخورد های دانشپذیر ها و سازگار شدن اپلیکیشن آموزش مجازی شما با علایق واقعی کاربران شما، مفید خواهد بود. علاوه بر این روش، شما می توانید به صورت مستقیم با کاربران هدف خود تماس گرفته و از آن ها بخواهید که اپلیکیشن شما را به صورت رایگان امتحان کنند. در نهایت، استراتژی های خوب بازاریابی قدیمی، مانند  تبلیغات تلویزیونی، بیلبوردها یا برگه های تبلیغاتی نیز می توانند شما را به هدفتان برسانند، گرچه احتمالا هزینه های بیشتری را به شما تحمیل خواهند کرد.

جمع بندی

  • یک ایده منحصر به فرد داشته باشید: یک راه حل نرم افزاری برای یک مشکل آموزش و یادگیری
  • برنامه خود را از نظر تعدد، تبلیغات، جغرافیا،هویت ،ارتباطات  زمان و قیمت تعریف کنید.
  • تیمی از متخصصان را استخدام کنید که به آنها در تهیه یک برنامه آموزشی اعتماد داشته باشید.
  • یک مرحله تحقیق و اکتشاف جامع را انجام دهید و مشخصات محصول خود را نهایی کنید.
  • در مورد چگونگی اتخاذ آخرین فن آوری ها، مانند یادگیری ماشین و هوش مصنوعی، چت های صوتی، AR / VR یا PWA ، فکر کنید. همچنین، در صورت داشتن کاربرد، گیمیفیکشن را نیز فراموش نکنید.
  • طراحی، توسعه، آزمایش و استقرار
  • ترویج و تبلیغ محصول خود را فراموش نکنید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان پافکو فرم زیر را تکمیل نمایید.

مشاوره رایگان بگیرید

نظرات کاربران
صانعی

مهمترین فاکتور در ساخت یک اپلیکیشن آموزش مجازی ، داشتن یک ایده جدید و کاربردی هست

0 0

عباس وطنی

بنظرم تلاش برای خلق ایده یک اپلیکیشن آموزش مجازی ارزشمند مهمترین و سختترین بخش کار هست

0 0

Moradi

امروزه چون با گوشی تو هر چیزی کاربرد داره اگر داشته باشه مورد توجه بیشتری قرار میگیره

0 0

حبیبی

خیلی دوست دارم برای خودم اموزشگاه انلاین راه اندازی کنم

0 0

حسینی

چجوری یک اپلیکیشن آموزش مجازی درست کنم

2 0

مستانه

خیلی خوبه به ساخت اپلیکیشن های آموزش مجازی اهمیت داده میشه و این روزا طرفدارای خیلی زیادی داره.

0 0

احمدپور

با رونق یافتن بازار توسعه اپلیکیشن آموزش مجازی بی شک بسیاری از چالش های آموزش مجازی حل خواهند شد. این مقاله خیلی به تحقیقم کمک کرد ممنون از تیم پافکو

0 0

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

لطفا از قرار دادن متن بصورت فینگلیش خودداری نمایید با تشکر

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید