سازمان ها چگونه می توانند از مزایای LMS سازمانی برای حل کمبود و شکاف مهارت های لازم خود استفاده کنند.
نیاز به اولویت بندی یادگیری و توسعه
امروزه کارکنان یک سازمان رویکردی متفاوت با گذشته نسبت به محیط شغلی خود پیدا کرده اند. برای کارمندان، یک سازمان مناسب علاوه بر تامین حقوق و دستمزد کارکنان باید بتواند بستر آموزش آنلاین مناسب برای ارتقا مهارت های آن ها نیز تدارک ببیند. کارکنان با انگیزه و با ارزش، زمانی باانگیزه به کار خود ادامه می دهند که نه تنها انتظارات اولیه آن ها از داشتن یک شغل برآورده شده باشد بلکه نیاز آن ها به احترام و فرصت ارتقا نیز در سازمان ارزشمند شمرده شود. به همین دلیل است که آموزش کارکنان در سازمان ها یکی از مهمترین اقدامات مدیران منابع انسانی برای انگیزش کارکنان است.
آموزش سازمانی و آموزش منابع انسانی، علاوه بر مزایایی که برای انگیزش کارکنان دارد، سازمان را نیز از جهت توسعه مهارت های شغلی کارمندانش قدرتمند می کند. برای فعالیت در هر یک از واحدهای سازمان، نوع خاصی از مهارت مورد نیاز است و شاید آموزش دقیق آن مهارت، از عهده تحصیلات آکادمیک خارج شود. تحول دیجیتالی در جامعه امروز، به یک پدیده روزمره تبدیل شده است و محیط های کاری نیز، به لطف این تحولات تکنولوژیکی به سرعت در حال پیشرفت هستند. در نتیجه سازمان ها باید با استفاده از ابزارهای آموزشی، خود را برای روبه رو شدن با کمبود و شکاف مهارتی آماده کرده و در این بازار به بقای خود ادامه دهند. کسب مهارت با آزمون و خطا کار بسیار پر هزینه ای است. به همین دلیل است که اکنون سازمان ها، ترجیح می دهند هزینه آموزش مهارت به کارمندان جدید و حتی قدیمی را بپذیرند. بهتر است این مهارت ها با آموزش های عملی یا تئوری و دقیقا متناسب با نیاز واحد آن ها، به کارکنان آموزش داده شود.
ابزارهای آموزش الکترونیکی، همگی در جهت تسهیل فرآیند یادگیری سازمانی می توانند کمک کننده باشند. ال ام اس سازمانی، زمانی مطرح شد که سازمان ها با چالش هزینه آموزش، کمبود زمان کارمندان برای آموزش حضوری و تداخل زمان آموزش با زمان بهینه کاری کارکنان مواجه شدند. در واقع استفاده از نرم افزار آموزش مجازی lms و پیاده سازی سیستم مدیریت آموزش الکترونیکی، به صرفه جویی در زمان و هزینه سازمان برای آموزش کارکنان کمک زیادی کرده است.
تحقیقات نشان می دهد که بیشتر کارکنان از وجود شکاف مهارتی مطلع هستند. درصد بالایی از کارمندان سازمان ها، معتقدند مهارت های مورد نیاز همیشه در حال تغییر بوده و این تغییرات تاثیری منفی بر شغل آن ها داشته است. این برای یک سازمان به چه معناست؟ به گفته مرکز تحقیقات مستقر در لندن، این جمله به معنای هدر رفت بیش از 13 میلیارد دلار در ماه یا نزدیک 160 میلیارد دلار در سال است.
بر اساس آمار ارائه شده، پیش بینی می شود که کمبود استعداد و مهارت جهانی تا سال 2030 به 85.2 میلیون نفر می رسد و این برای سازمان ها به میزان از دست دادن تریلیون ها دلار در صحنه اقتصاد هزینه دارد. به همین دلیل است که سازمان ها باید آموزش و توسعه (L&D) را در اولویت قرار داده و شکاف های مهارتی در نیروهای کار را شناسایی و رفع نمایند.
تمام این موارد باعث شده است که مفاهیم جدید به سرعت به فرهنگ لغات سازمان ها اضافه گردد. تا پیش از این تکنولوژیهای آموزشی همچون سیستم آموزش الکترونیکی lms و یادگیری مجازی فقط در صنعت آموزش و پرورش مطرح می شد. برای مثال ال ام اس دانشگاهی که به مراکز آموزشی و پردیس های آن ها امکان ارائه یک برنامه آموزشی و جلسات تدریس آنلاین یکپارچه را می دهد. حتی قابلیت آزمون آنلاین نیز فقط در مقاطع مختلف آموزشی معنا پیدا می کرد. این در حالی است که اکثریت صنایع به نحوی با آموزش پیوند خورده اند. همان طور که گفته شد سازمان های مختلف در بخش های متفاوتی، نیاز جدی به آموزش و یادگیری را در خود احساس می کنند و یک سامانه lms بر خلاف آن چه تصور می شود، تنها در آموزشگاه ها و دانشگاه ها کاربرد ندارد بلکه می تواند برای تمام صنایعی که به نحوی با آموزش سر و کار دارند ابزاری بسیار قدرتمند و تسهیل گر باشد. ال ام اس در واقع مخفف سیستم مدیریت یادگیری الکترونیکی است که به فراگیران کمک می کند دوره های آموزشی مورد نیاز خود را با استفاده از ابزارهای الکترونیکی مانند تلفن همراه و یا کامپیوتر و بدون اجبار برای حضور فیزیکی در کلاس، طی کنند. یادگیری از طریق تلفن همراه یا تبلت می تواند انعطاف بیشتری در اختیار یادگیرندگان قرار دهد تا بتوانند آموزش های لازم را در هر جا و در هر زمانی دریافت و استفاده کنند. با این ابزار دیگر نیازی نیست کارمندان برای یادگیری مهارت مورد نظر، زمان های کاری خود را صرف حضور در یک کلاس آموزشی کنند و یا سازمان های مالتی شعب برای اجرای یک برنامه آموزشی، زمان های متفاوتی برای هر شعبه در نظر بگیرند.
یک جلسه آموزش وبینار و استفاده از نرم افزار ویدئو کنفرانس (نرم افزار ادوب کانکت adobe-connect) هم می تواند به نوعی بستر آموزش مجازی را به درستی برای مشاوران تامین کند. به عبارتی، در برگزاری جلسات آنلاین مشاوره ای و آموزش هم به نوعی از این سیستم ها استفاده می شود.
ادوبی کانکتهمراه با تست رایگان
شناسایی شکاف های مهارتی در سازمان
ضعف در حوزه فناوری که رایج ترین شکاف مهارتی حال حاضر است که به سرعت هم در حال گسترش است. این شکاف عمدتا مربوط به فناوری اطلاعات و مواردی است که اتوماسیون و هوش مصنوعی (AI) اولویت دارند و مدام در تغییر و تحول هستند. با این حال، سنجش و ارزیابی نوع مهارت هایی که برای پر کردن این شکاف ها لازم است، هم ضرورت دارد و هم دشوار است. و همین امر جذب و نگه داشتن کارمندان با استعدادی را که بتوانند در چنین فناوری های جدید مهارت کسب کنند را سخت تر می کند. علاوه بر این، در صورت عدم صدور گواهینامه، سازمان ها اغلب برای شناسایی افراد ماهر و مناسب باید تلاش بیشتری کنند.
به همین ترتیب، کارکنان، به احتمال زیاد سازمانی را انتخاب می کنند که روی آموزش کارکنان خود سرمایه گذاری می کند تا شانس خود را برای رشد شغلی به حداکثر برسانند. بنابراین، شناسایی و اندازه گیری شکاف مهارت ها به این معناست که سازمان ها باید برای نیروی کار فعلی و آینده خود، بستر و فرصت های آموزش و یادگیری را فراهم کنند. در حالی که پیشرفت و گسترش فناوری سبب ایجاد شکاف مهارتی شده است، با ارائه راه حل های نوآورانه فن آوری یادگیری، به ویژه سیستم مدیریت یادگیری (سیستم lms)، به سازمان ها در پر کردن شکاف های مهارتی کمک می کند.
از یک سیستم LMS سازمانی برای حل مشکل شکاف مهارتی استفاده کنید.
چالش شناسایی شکاف های مهارتی
علاوه بر افزایش پیشرفت های فناوری و تغییر و تحول در مهارت های مورد نیاز، کوتاهی سازمان ها نسبت به سرمایه گذاری در آموزش کارکنان عامل اصلی گسترش شکاف مهارت ها شده است. آموزش سازمانی کارکنان که با برنامه های مرتبط و جذاب آموزش آنلاین تلفیق شده باشد، بهترین راه برای به حداقل رساندن یا حل کامل شکاف مهارتی در بین کارکنان یک سازمان است. با استفاده از فن آوری های یادگیری مجازی مانند LMS، متخصصان طراحی و توسعه (L&D)، می توانند برنامه های آموزش الکترونیکی مناسبی را به نیروی کار سازمانی ارائه دهند.
مزایای LMS سازمانی و ویژگی هایی که سیستم آموزش مجازی LMS ارائه می دهد، قطعا دارایی ارزشمندی برای ارائه آموزش های حرفه ای مورد نیاز نیروی کار و آموزش سازمانی می باشد. آموزش سازمانی آنلاین که در ادامه به آن اشاره می کنیم در غلبه بر مشکل شکاف مهارتی در سازمان ها کمک می کند:
LMS سازمانی آموزش و یادگیری را به راحتی در دسترس قرار می دهد
ناکافی بودن یا عدم دسترسی به مطالب آموزشی، یکی از موانع اساسی است که در راه آموزش نیروی کار وجود دارد و موجب شکاف مهارتی می شود. نرم افزار ال ام اس، یک مخزن مرکزی برای ارائه کلیه محتوای آموزش سازمانی فراهم می کند که کارکنان در هر زمان و هر مکان و از هر دستگاهی که راحت باشند می توانند به آن دسترسی داشته باشند. علاوه بر این، با سامانه LMS با ارائه تجارب یادگیری منحصر به فرد و بی نظیر به کارکنان در کسب راحت و حفظ اطلاعات به صورت موثر کمک می کند.
امکان مدیریت استعداد ها و شایستگی را به وجود می آورد
نرم افزار آموزش مجازی LMS ثابت کرده است که می تواند یک ابزار کارآمد در مدیریت شایستگی های نیروی کار و کمک به رشد استعداد ها باشد. سیستم های ال ام اس با ماژول های اختصاصی برای مدیریت استعداد ها و مهارت، به متخصصان آموزش و توسعه کمک می کند تا فرآیند پیشرفت مهارت های کارمندان را بهتر مدیریت کنند. با داشتن یک ماژول مدیریت صلاحیت، سازمان ها می توانند صلاحیت های رهبری و یا یک جایگاه شغلی خاص را تعریف کنند.
یادگیری با رویکرد کل نگر را ممکن می کند
یک سرویس LMS ِ خلاقانه از روش های متنوع تحویل محتوا، کلاس مجازی، یادگیری ترکیبی، یادگیری اجتماعی و غیره برای جذب و درگیر کردن کارکنان استفاده می کند و سناریوهایی که پیاده سازی عملی آموزش ها را در دنیای واقعی و در جریان کار ارائه می دهد. سیستم های مدیریت یادگیری پیشرو امروزه از راه حل های میکرولرنینگ استفاده می کنند تا انعطاف پذیری و آموزش های آنلاین متنوع و متفاوتی را ارائه دهند. علاوه بر این، یادگیری موبایلی ویژگی و مزیت دیگر LMS است که دنیایی از فرصت های یادگیری را باز می کند، به این ترتیب فرآیند یادگیری جامع تر و شایسته تری ارائه می شود.
قابلیت ایجاد فرصت های یادگیری متنوع دارد
تخمین زده می شود که بازار جهانی آموزش الکترونیکی با افزایش 5.08% به 243.8 میلیارد دلار در سال 2022 برسد و بازارهای محتوای پیشرو مانند لیندا(Lynda)، آموزش لینکدین(Linkedln Learning) و Udemy، فرصت های جدیدی در صنعت آموزش باز می کنند. و علت اصلی رشد این بازار، انعطاف پذیری، افزایش دسترسی و کاهش هزینه ها است که همه این ویژگی ها مزایای سیستم LMS است.
امکان اجرای آموزش در جریان کار را فراهم می کند
فن آوری های نو ظهور با هوش مصنوعی و اتوماسیون، مشاغل را تغییر داده اند و در نتیجه آن یادگیری مداوم از دیدگاه اقتصادی به عنوان یک ضرورت مورد توجه قرار گرفته است. 80% درصد از رهبران امروز مشاغل، از ضرورت مهارت های جدید به عنوان یک چالش بزرگ تجاری یاد می کنند. مطالبات جاری در کار، به طور مرتب آنچه که باید آموزش داده شود را تغییر می دهد. اجرای آموزش در حین کار، بر این مشکل فائق می آید و آموزش و یادگیری را با آنچه که در کار واقعی باید انجام شود، هماهنگ می کند.یک LMS سازمانی یکپارچه با ادغام پلتفرم هایی که همه روزه استفاده می شوند، مانند چت، ایمیل، نرم افزارهیا آنالیز داده ها و شبکه های اجتماعی امکان دسترسی به همه این موارد را به صورت SSO فراهم می کند.
LMS سازمانی، در کارکنان درگیری و انگیزه ایجاد می کند
گزارش های اخیر حاکی از آن است که تنها 15% از نیروی کار کل جهان درگیر شغل خود و جذب کاری که انجام می دهند می شوند، سالانه بیش از 500 میلیارد دلار به دلیل اخراج کارکنان از دست می رود. این یک بحران قدیمی و گسترده در رابطه با محیط کار است که پیش بینی می شود شکاف مهارتی را به صورت تدریجی افزایش می دهد. با کمک LMS، سازمان ها می توانند با ارائه پشتیبانیِ در لحظه از عملکرد، میزان درگیری و علاقه کارکنان را به طور موثری افزایش دهند و به این ترتیب عملکرد آن ها را بهبود دهند. با افزایش درگیری و تعامل، کارکنان موظفند اطلاعات بیشتری کسب کنند و مهارت های لازم را کسب کنند که به رشد آن ها کمک می کند و به پیشرفت سازمان ها کمک می کند.
نتایج آموزش و یادگیری را اندازه گیری می کند
یکی از مهم ترین مزایای LMS سازمانی، امکان ردیابی و ارائه گزارش از نتایج یادگیری کارکنان است. سیستم ال ام اس با گزارش دهی و ارائه تجزیه تحلیل، به متخصصان L&D کمک می کند تا الگوی رفتار ی یادگیرنده ها را تجزیه و تحلیل کنند تا بینش بهتری برای به حداکثر رساندن تاثیر برنامه های آموزشی داشته باشند. تحلیل نتایج، سازمان ها را قادر می سازد تا برنامه های آموزشی و آموزش انلاین خود را با الهام گرفتن از نیازها و اولویت های یادگیرندگان، به گونه موثرتری تولید کنند و ارائه دهند. در واقع با این گزارش ها و تجزیه و تحلیل نتایج، سازمان ها می توانند شکاف مهارتی را به طور مرتب و موثر ارزیابی کنند.
یک فرهنگ یادگیری همیشگی را در بین کارکنان سازمان نهادینه می کند
همانطور که آنالیز شکاف های مهارتی می تواند به سازمان ها کمک کند تا از فناوری آموزشی و اموزش مجازی استفاده کنند، چنین راه حل هایی به نوبه خود می توانند به سازمان ها کمک کنند تا با ارزیابی مرتب نیاز به پیشرفت و کسب مهارت جدید در نیروی کار و تهیه محتوای مناسب، فرهنگ یادگیری مداوم ایجاد کنند. در کنار آن، بخش بزرگی از مسئولیت ایجاد این فرهنگ بر عهده متخصصان، مدیران و کارمندان آموزش و توسعه است. با نهادینه شدن چنین فرهنگی، می توان اطمینان داشت که سازمان در هر زمان، مهارت های مورد نیازش را خواهد داشت.
نرم افزار آموزشگاه مجازی پافکو با ارائه راهکارهای مهم مدیریت سایت آموزشی در قالب سامانه مدیریت آموزشگاه توانسته است خدمات مفیدی در رابطه با برگزاری کلاس آنلاین، دوره های مجازی رایگان و سیستم مدیریت آموزش ارائه دهد. این موضوع با توجه به افزایش تقاضا برای خرید نرم افزار lms و سامانه ال ام اس مورد استقبال بسیاری از متقاضیان آموزش از راه دور قرار گرفته است.
مشاوره رایگان بگیرید