مقالات نرم افزار آموزش مجازی

هفت روش یادگیری اجتماعی در آموزش انلاین

هفت روش یادگیری اجتماعی در آموزش انلاین

ادوبی کانکت، یکی از بهترین نرم افزارهای برگزاری کلاس آنلاین در جهان و ایران است.

ادوبی کانکت
همراه با تست رایگان

یادگیری اجتماعی چیست؟ کاربرد یادگیری اجتماعی در آموش آنلاین به چه صورت است؟

یادگیری اجتماعی به چه معنی است؟

یادگیری اجتماعی در واقع نوعی از یادگیری است که با ایجاد تعاملات و مشارکت فراگیران در محیط های آموزشی مجازی و ایجاد شبکه سازی برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات و همفکری با یکدیگر، امکان یادگیری بهتر را فراهم می کند. افراد در یک جامعه می توانند با تبادل اطلاعات خود، دانش جدیدی ایجاد کنند و یادگیری در طی همین تعاملات و مشاهده رفتارها و بازخوردها اتفاق می افتد. البته این نوع یادگیری تنها مختص مدارس و دانشگاه ها و موسسات نیست بلکه می تواند در سطح سازمانی و کسب و کار نیز بسیار موثر باشد. آموزش های حین کار به کارمندان باعث ارتقاء عملکرد شغلی، کیفیت خدمات و افزایش رضایت شغلی خواهد شد.


به طور خاص، باید بگوییم که زمانی یادگیری از نوع اجتماعی است که سه ویژگی زیر را دارا باشد:

  • نشان دهد که در یادگیری افراد تعامل کننده، تغییر رخ داده است.
  • نشان دهد که این تغییر فراتر از فرد است و در واحدهای اجتماعی یا جوامع گسترده تر نیز اتفاق می افتد.
  • از طریق تعاملات اجتماعی و ارتباطات افراد در شبکه های اجتماعی، ایجاد می شود.


چرا یادگیری اجتماعی در آموزش الکترونیکی موثر است؟


در مورد یادگیری اجتماعی نظریه های مختلفی وجود دارد اما به طور کلی این نوع یادگیری را به دو دسته یادگیری از افراد دیگر و یادگیری به همراه افراد دیگر تقسیم بندی می کنند. روش های سنتی یادگیری روشی مستقیم است که یک تعامل رو در رو را به همراه دارد مانند یک کلاس درس رسمی که در زمره یادگیری از دیگران به حساب می آید. اما ارتباط غیر مستقیم در دنیای مجازی از طریق وب سایت ها، اپلیکیشن ها و ابزارهای مختلف، نوعی از تعامل را ایجاد می کند که باعث یادگیری افراد از یکدیگر می شود. البته بسیاری از رسانه های اجتماعی الگوهای ارتباطی بین انسان ها را در دنیای واقعی شبیه سازی کرده اند به طور مثال ویژگی هایی مانند لایک کردن، پست و کامنت گذاشتن، ارسال پیام های سریع، گروه های بحث و گفتگوی جمعی، ارتباطات تصویری و... نمونه هایی از این الگو می باشند.

واقعیتی که وجود دارد این است که 70 درصد دانش ما از طریق مشاهده افراد دیگر در جریان یک پروسه کاری و تجربی به دست می آید، 20 درصد این دانش از طریق تعاملات با دیگران و تنها 10 درصد از طریق آموزش مستقیم حاصل می گردد. بنابراین بیشتر اطلاعات و دانش ما از یادگیری اجتماعی حاصل می شود. برای داشتن تجربه یادگیری اجتماعی، می توان قابلیت ها و ابزارهای مختلفی را به سیستم مدیریت یادگیری اضافه کرد که فراگیران بتوانند اطلاعات و دانش خود را با یکدیگر به اشتراک گذارند و این امر منجر به یادگیری بهتر و عمیق تر آن ها شود.


7 روش یادگیری اجتماعی در آموزش آنلاین

  1. تعاملات خصوصی: در این شیوه، مدرس و فراگیر بصورت یک به یک، تعامل می کنند. بنابراین آن ها، می توانند بی واسطه از هم سوال و جواب کنند. مزیت آن این است که با ایجاد حس صمیمیت و امنیت، شاگرد می تواند سوالات خود را راحت و بدون ترس از قضاوت دیگران با کارشناس خود مطرح نماید. تدریس در یک محیط آموزشی الکترونیکی، می تواند از طریق کارشناس آن رشته، مربی دوره یا همکار با تجربه وپشتیبان، انجام شود و این شیوه تعامل در مربیگری، مشاوره و کارآموزی، رایج است.

  1. ارائه: در این الگو، فرد حجمی از اطلاعات را در موضوعات مربوط به دوره آموزشی، در اختیار بقیه افراد قرار می دهد. این روش برای سخنرانی، سمینار و کنفرانس به کار می رود. تعامل ایجاد شده در این روش، معمولا دوطرفه نیست ولی می تواند منجر به تعاملات دیگر مانند پرسش و پاسخ شود که یادگیری اجتماعی را به همراه دارد. برای داشتن یک ارائه تعاملی باید افراد حاضر، اطلاعاتشان را در اختیار هم بگذارند.

  1. جلسات پرسش و پاسخ: یکی از موثرترین استراتژی های یادگیری اجتماعی، ایجاد جلسات پرسش و پاسخ است. در این الگوی رایج، فراگیران سوالاتی رابه صورت منسجم یا پراکنده از کارشناس خود می پرسند. این جلسات می تواند صرفا به پاسخ به سوالات متداول اختصاص یابد و برای هر دوره آموزشی، بسیار با اهمیت است چرا که ابهامات ایجاد شده برای فراگیران در طی یادگیری را روشن می سازد.

  1. نظر سنجی: الگوی نظر سنجی شامل قرار دادن پیامی از جانب مدرس و یا مربی دوره است که فراگیران باید نظرات و جواب های خود را در زیر آن پیام، بنویسند و همه باید در این نظرسنجی، شرکت کنند.

  1. پروژه مشترک: در این الگو، فراگیران برای اصلاح و بهبود یک پروژه، همکاری می کنند. این الگوی تعاملی بر روی یک پروژه آنلاین، به عنوان یک ویکی شناخته می شود. سیستم مدیریت یادگیری شما باید به ابزارهایی برای کنترل نسخه ارسالی و به روز رسانی پروژه به صورت همزمان مجهز باشد. این شیوه، متداول ترین روش کار گروهی برای یادگیری اجتماعی در آموزش الکترونیکی است.

  1. بحث گروهی: ایجاد گروه هایی برای بحث و صحبت، در آموزش الکترونیکی، رایج و ضروری است. این روش، می تواند شیوه ای جذاب برای تعامل با فراگیران و ارتقا یادگیری اجتماعی در برنامه آموزشی باشد. بسیار مهم است که هم بحث های تخصصی و هم بحث های آزاد در این تعاملات گروهی انجام شود. به طور مثال برای آموزش کالایی جدید به کارمندان مجموعه، این روش مناسب است. فراموش نکنیم که مربی نقش مهمی در یادگیری اجتماعی از طریق جلسات مباحثه را بازی می کند.

  1. تعامل در گروه های کوچک: ممکن است این سوال به ذهن برسد که اگر فراگیران حاضر در یک گروه، بسیار زیاد باشند، استراتژی های یادگیری اجتماعی چگونه باید اجرا گردد؟ باید بگوییم که در این مواقع باید افراد را دسته بندی کرده، در تیم های مختلف قرار دهید.  سپس گروه های کوچک تری ایجاد کنید. کار گروهی کوتاه مدت برای این نوع تعامل بسیار عالی است. این روش تعاملی، بهترین روش برای تمرین مهارت های ارتباطی و بین فردی است.


یادگیری اجتماعی را در آموزش الکترونیکی وارد کنید

از روش های مهم و موثر برای مشارکت فراگیران و حفظ تعاملات، کنفرانس های صوتی و تصویری است. از طریق سیستم های مدیریت یادگیری که مجهز به ابزارهای میکروبلاگینگ و هشدار دهنده هاست، می توان برای فراگیران در زمان های مختلف پیام هایی ارسال کرد. با به اشتراک گذاری انواع فایل ها، ویدیوها، اپلیکیشن ها و... در واقع الگوهای تعاملی بین انسان ها در دنیای واقعی، شبیه سازی و تقلید می شود. با استفاده از شیوه هایی چون برچسب گذاری و استفاده از کلمات کلیدی می توان این الگوهای تعاملی را در آموزش های آنلاین رواج داد و نهادینه کرد.


آیا همه استراتژی های یادگیری اجتماعی همیشه کارآمد هستند؟


استفاده از روش های یادگیری اجتماعی، در فضاهای کسب و کار چنانچه به موقع و درست استفاده شوند، منجر به نتایج بسیار خوبی می شود. روش های تعاملی زیادی برای گرفتن بهترین نتیجه وجود دارد هر چند که همه شیوه های تعاملی و ارتباطی همیشه و همه جا کارآمد نیستند. در محیط های آموزش الکترونیکی تعامل با فراگیران علیرغم ابزار های مختلف، گاهی چالش هایی را نیز به همراه دارد اما تعامل موفق با بکارگیری درست این رویکردها امکان پذیر و موفقیت آمیز است.

سیستم مدیریت یادگیری LMS (ال ام اس) به عنوان یک رسانه اجتماعی

از آنجا که معنا و تعریف آموزش مجازی و همچنین مزایای آموزش مجازی امروزه بر هیچ کسی پوشیده نیست، خرید lms  به یکی از پرطرفدارترین موضوعات در صنعت مدیریت آموزشی تبدیل شده است رسانه های اجتماعی بخش بزرگی از زندگی ما هستند و آینده آموزش و یادگیری نیز به آن ها وابسته است. اینترنت و رسانه های اجتماعی به مردم اجازه وبلاگ نویسی، توئیت کردن، همکاری، پست کردن ویدئو و محتوا، بحث و گفت و گو و حتی امتیاز دادن به پست های همدیگر را می دهند. فعالین حوزه آموزش و توسعه نیز دیگر باید این موارد را در نظر بگیرد و از بخش و بستر آن به عنوان بخشی از چارچوب یادگیری آنلاین استفاده کند. در واقع، ممکن است اصطلاح جدیدی تحت عنوان سیستم مدیریت یادگیری اجتماعی یا SLMS مطرح شود.

نرم افزار ال ام اس شما می تواند ویژگی های رسانه های اجتماعی را داشته باشد. یا ممکن است خودتان تصمیم ایجاد برنامه های کاربردی و پیاده سازی آن ها به عنوان بخشی از سیستم lms را داشته باشید. برخی از سازمان ها حتی ممکن است منابع یادگیری باز ایجاد کنند که بخشی از فیس بوک یا توئیتر باشد. البته توجه کنید قبل از آن که از رسانه های اجتماعی استفاده کنید، باید فرهنگ استفاده از آن را در بین کاربران و مخاطبان خود ایجاد کنید و راهی برای نظارت بر اطلاعات و سنجش اثربخشی آن پیدا کنید. قصد داریم در ادامه این مطلب درباره آن دسته از تعاملات رسانه های اجتماعی صحبت کنیم که می توانند در سیستم مدیریت یادگیری lms (ال ام اس) ترکیب شوند.

سامانه مدیریت آموزش الکترونیکی و نرم افزار برگزاری کلاس آنلاین می توانند در عرصه رقابت صنعت آموزش نقشی غیرقابل انکار داشته باشند. همکاری آنلاین یک ابزار دیگر در مفهوم سیستم مدیریت یادگیری اجتماعی SLMS است. یک پروژه فقط در صورتی می تواند بعد از اجرای یک دوره آموزشی تاثیر خودش را داشته باشد که به شرکت کننده ها این امکان را دهد که آن چه را یاد گرفته اند در واقعیت پیاده کنند. از سوی دیگر، شرکت کننده ها می توانند آنچه را که در کار یاد گرفته اند را روی پروژه اعمال کنند. علاوه بر این، یک پروژه همکاری آنلاین اجازه تعامل بیشتر بین اعضای کلاس آنلاین و مربی را می دهد، که این مسئله یک فرهنگ یادگیری و تعامل مادام العمر را می دهد.

در یک کلام باید بگوییم که یادگیری اجتماعی در آموزش الکترونیکی، فضا را از حالت خشک و رسمی به فضایی غیر رسمی و صمیمانه تبدیل می کند و بهترین مزیت آن این است که می توان اشتیاق به آموزش و یادگیری را در هر زمان و مکانی فرهنگ سازی کرد و رواج داد. سعی کنید استراتژی های یادگیری اجتماعی در آموزش الکترونیکی را در فضای کسب و کار خود وارد کنید و از این شیوه تعاملات برای ارتقا سطح دانش در کسب و کار خود، بهره بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر کافی است فرم زیر را تکمیل نمایید تا کارشناسان ما در پافکو با شما تماس بگیرند.

دریافت مشاوره رایگان
نظرات کاربران
مسگری

یادگیری اجتماعی در واقع نوعی از یادگیری است که با ایجاد تعاملات و مشارکت فراگیران در محیط های آموزشی مجازی و ایجاد شبکه سازی برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات و همفکری با یکدیگر، امکان یادگیری بهتر را فراهم می کند.

0 0

مهدی زاهدیان

جلسات پرسش و پاسخ در یادگیری اجتماعی بیشترین تاثیر رو داره بنظرم

0 0

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

لطفا از قرار دادن متن بصورت فینگلیش خودداری نمایید با تشکر

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید