مقالات نرم افزار آموزش مجازی

مقدمه ای بر نرم افزار آموزش الکترونیکی

نرم افزار آموزش الکترونیکی
در سال های اخیر آموزش الکترونیکی مطرح شده است. این نوع آموزش ویژگی های خودش رو دارد و دارای مزایا و معایبی است. ابتدا آموزش به صورت مکاتبه ای بود و تنها راه ارتباط استفاده از نامه بود. با پیشرفت تکنولوژی و از همه مهمتر ارزان تر شدن هزینه استفاده از تکنولوژی، استفاده از ابزار های جدید تر برای انتقال دانش مطرح شد. در واقع می شه گفت آموزش الکترونیکی استفاده از ابزار های انتقال اطلاعات به صورت الکترونیکی (مثل اینترنت) برای انتقال اطلاعات و دانش است.

کلاستو با ادوبی کانکت آنلاین برگزار کن

همراه با تست رایگان

نرم افزار آموزش الکترونیکی
نرم افزار آموزش الکترونیکی

سیستم آموزش الکترونیکی LMS (Learning Management System) مزایای متعددی دارد که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. دسترسی آسان: کاربران می‌توانند از هر مکان و در هر زمان به محتوا و دوره‌ها دسترسی پیدا کنند.

  2. شخصی‌سازی یادگیری: LMS امکان ارائه دوره‌های متناسب با نیازها و سطح توانایی‌های فردی را فراهم می‌کند.

  3. هزینه‌های کمتر: کاهش هزینه‌های سفر و منابع آموزشی به همراه ارائه آنلاین محتوا، باعث کاهش هزینه‌ها می‌شود.

  4. امکان پیگیری و ارزیابی: LMS ابزارهای تحلیلی و گزارش‌دهی برای ارزیابی پیشرفت یادگیرندگان و عملکرد دوره‌ها ارائه می‌دهد.

  5. محیط یادگیری تعاملی: قابلیت‌های مشارکتی مانند انجمن‌ها و بحث‌های آنلاین، یادگیری را جذاب‌تر و مشارکتی‌تر می‌کند.

  6. به‌روزرسانی سریع محتوا: محتوا به‌راحتی قابل به‌روزرسانی است و این امکان را فراهم می‌آورد که جدیدترین اطلاعات و مهارت‌ها را به یادگیرندگان ارائه دهید.

  7. سازگاری با تکنولوژی‌های مدرن: LMSها معمولاً با ابزارها و فناوری‌های جدید سازگار هستند و این امکان را می‌دهند که تجربیات یادگیری به‌روز شوند.

این مزایا باعث می‌شوند که LMSها به یک راهکار محبوب برای آموزش در سازمان‌ها و مؤسسات آموزشی تبدیل شوند.

در نرم افزار آموزش مجازی lms با گسترده شدن فناوری اطلاعات و نفوذ وسایل ارتباط از راه دور به عمق جامعه، ابزارها و روشهای آموزش نیز دچار تحول شدند. تحول این ابزار ها و روش ها در جهتی است که هر فرد در هر زمان و هر مکان بتواند با امکانات خودش و در بازه زمانی که خودش مشخص می کند مشغول یادگیری شود.
در سال های اخیر آموزش از راه دور مطرح شد. این نوع آموزش ویژگی های خودش رو دارد و دارای مزایا و معایبی است. ابتدا آموزش به صورت مکاتبه ای بود و تنها راه ارتباط استفاده از نامه بود. با پیشرفت تکنولوژی و از همه مهمتر ارزان تر شدن هزینه استفاده از تکنولوژی، استفاده از ابزار های جدید تر برای انتقال دانش مطرح شد. با به وجود آمدن و گسترش اینترنت این پدیده جدی تر دنبال شد و ابزار ها و روش ها و استاندارد هایی برای آموزش الکترونیک مطرح شد و هر روز اصلاحات جدیدتری در این زمینه انجام می شود.در واقع می شه گفت آموزش الکترونیکی استفاده از ابزار های انتقال اطلاعات به صورت الکترونیکی (مثل اینترنت) برای انتقال اطلاعات و دانش است.
 Trainingبه معنی آموزش دادن است و learning به معنی یاد گرفتن است. در رویکرد سنتی از روش آموزش دادن استفاده می شود که چون همراه با زور و اجباره باعث افت تحصیلی دانش آموز می شود و حتی ممکن است مشکلاتی در خارج از محیط آموزشی برای دانش آموز پیش بیاورد. اما در رویکرد جدید از روش آموزش گرفتن استفاده میشود. چون در این روش فرد، خود می خواهد یاد بگیرد بنابراین زور و اجباری هم در کار نیست و در نتیجه مشکلات قبلی به وجود نه خواهد آمد.

تاکنون سوالات زیادی شبیه به سیستم مدیریت آموزش الکترونیکی (lms) چیست؟ و یا یادگیری مجازی چیست، در فروم ها و سایر گفتمان های اینترنتی شنیده ایم. جملاتی که در پاسخ به این سوالات مطرح می شود عموما تمام ویژگی های سیستم آموزش الکترونیکی lms و سیستم آموزش مجازی را در بر نمی گیرد. بسیاری از افراد سیستم مدیریت آموزش lms و مدیریت آموزش الکترونیکی را با آموزش وبینار و نرم افزار ویدئو کنفرانس تحت شبکه داخلی یکسان دانسته اند. برخی نیز بدون در نظر گرفتن درخواست های مخاطبان ویدیو کنفرانس با متقاضیان نرم افزارآموزش مجازی، تفاوتی بین این دو قائل نشده و نظرات متفاوت و نادرستی در این زمینه مطرح کره اند.
سیستم پیاده سازی یادگیری مجازی می تواند مجموعه از از نرم افزار آموزش مجازی lms که برای برگزاری کلاس زنده مجازی به کار می رود، نرم افزار کنفرانس تصویری و نرم افزار آموزش مجازی adobe connect که برای برگزاری جلسات آنلاین مشاوره ای و آموزشی به کار می رود، سامانه مدیریت آموزشگاه که بنا به اهداف مدیریت آموزشی در آموزشگاه های حضوری پیاده سازی می شود و سایر ابزارهای مدیریت آموزش الکترونیکی می باشد و بنا به نوع درخواست مخاطبان،  به صورت جداگانه و یا همگی با هم می توانند مورد استفاده قرار گیرند.

نرم افزار ویدیو کنفرانس تحت وب، نرم افزار ویدئو کنفرانس تحت شبکه داخلی و سامانه ویدیو کنفرانس همگی کلماتی است که توسط اکثر افراد دارای سایت آموزشی و متقاضیان  استفاده از مزایای آموزش آنلاین و برگزاری کلاس مجازی آنلاین به کار بره می شود. بهترین نرم افزار ویدئو کنفرانس می تواند جدا از بحث قیمت تا حدودی انتظارات آموزشی یک سازمان یا یک مشاور حرفه ای را برآورده کند. با توجه به هزینه های سنگین برگزاری کلاس های حضوری و جلسات مشاوره ای ای، برگزاری کنفرانس مجازی و راه اندازی کلاس مجازی آنلاین می تواند بهره وری نیروی انسانی را بیشتر کرده و انعطاف پذیری را در زمان و مکان برگزاری مشاوره افزایش دهد.

تفاوت آموزش مجازی و مدرن:  در اینجا سه تفاوت بررسی شده

فرآیند آموزش
رویکرد سنتی: یک روش و محتوی آموزشی برای همه
رویکرد مدرن: روش و محتوی آموزشی سفارشی شده برای هر آموزش
زمان آموزش
رویکرد سنتی : یک بازه زمانی برای همه
رویکرد مدرن : بازه زمانی که توسط آموزش گیرنده تعیین می شود
محل آموزشی
رویکرد سنتی : یک مکان خاص برای همه
رویکرد مدرن : هر مکانی که آموزش گیرنده بتواند به مطالب آموزشی دسترسی پیدا کند

 چند دلیل برای استفاده از سیستم آموزش الکترونیکی lms


معرفی تکنولوژی های جدید به دانش آموزان و آموزش چگونگی دست یابی به تکنولوژی های جدید.
تشویق دانش آموزان برای بدست آوردن اطلاعات از طریق تکنولوژی های جدید.
حضور در اطاق های بحث و گفتگو برای تبادل نظر در مورد مطالب که منجر به تولید دانش می شود.
برقرای ارتباط با مدیر قسمت آموزشی در هر زمان.
کسانی که به علت داشتن کار یا معلولیت و عوامل دیگر قادر به حضور در کلاس درس فزیکی نمی باشند می توانند به راحتی و بدون مشکل از این روش آموزش مجازی استفاده کنند.
برای افرادی که امکان خروج از کشورشان را برای ادامه تحصیل ندارند.
دستیابی به جدید ترین اطلاعات روز دنیا در رشته مورد نظر.

 
نرم افزار آموزش الکترونیکی
نرم افزار آموزش الکترونیکی

دامنه آموزش الکترونیکی

بعد از اینکه با مفاهیم مقدماتی نرم افزار آموزش الکترونیک یا نرم افزار آموزش مجازی lms آشنا شدید بهتر است دامنه یادگیری آن را نیز بدانید. یا به عبارت بهتر، آموزش الکترونیک در چه محیط هایی و با چه ابزاهایی ارائه می شود. آموزش الکترونیک دامنه گسترده ای دارد و بسته به نوع استفاده و امکانات به چند دسته تقسیم می شود.


1. آموزش بر پایه وب: در این روش آموزش از طریق اینترنت خواهد بود. در اکثر موارد آزمون ها و ارائه مدرک هم از طریق الکترونیکی و وب است. کلاس های درس ، یادداشت های درس، جزوه ها، اتاق بحث، پست الکترونیکی و غیره جزء ویژگی های این روش هستند و همگی برروی وب ذخیره می شوند. البته به علت انعطاف پذیری فوق العاده آموزش الکترونیک می توانید نحوه آموزش را به طریق دلخواه، مناسب با فعالیت خودتان، شرایط موجود و امکانات طراحی و پیاده سازی کنید؛ از این رو بعضی از ویژگی های گفته شده می توانند در سیستم شما وجود نداشته باشند یا ویژگی های دیگری جایگزین آن ها باشند.


2. آموزش مبتنی بر کامپیوتر: در این روش احتیاجی به اتصال به اینترنت و حتی به شبکه نیز نیست. مگر در موارد خاص. در این روش اطلاعات بروی یک واسط الکترونیکی ذخیره می شود و کاربر با استفاده از یک کامپیوتر یا ابزار خواننده آن واسط الکترونیکی می تواند از آن استفاده کند. یک مثال متعارف آن استفاده ازCD آموزشی است که در کشور خودمان بسیار از آن استفاده می شود.


3. آموزش از طریق وسایل و ابزار دیجیتال همراه: آموزشی است که از طریق و سایل و ابزارهای دیجیتالی همراه از جمله PDA و Tablet PC و ... ارائه می شود.


4. آموزش از طریق تلفن همراه: آموزشی است که کاملا جدید است و تقریبا می تواند در گروه بالا قرار گیرد اما به علت افزایش تعداد افراد دارنده تلفن همراه و تمرکز بروی این روش که به mlearning شهرت یافته دسته ای جدا برای آن در نظر گرفته می شود. به خوبی می توان این روش را پیاده سازی کرد. ولی لازمه آن ایجاد زیر ساخت های مخابراتی است. خیلی از مردم مخصوصا در جوامع شهری وقت زیادی از خود را در انتظار وسایل نقلیه، ترافیک و غیره از دست می دهند. تا همین چند سال پیش افراد برای استفاده از این وقت، کتاب هایی همراه خود جابه جا می کردند که مشکات خودش را داشت مثلا در راه های ناهموار آسیب زیادی به چشم وارد می شد و ... .

با ارائه ذخیره ساز های دیجیتالی صدا، مطالعه به سمت آموزش از طریق صدا حرکت کرد؛ ولی همچنان آموزش از طریق چشم بالاترین کارایی را دارد.

بنابراین استفاده از ابزارهای دیجیتالی تصویری بهتر از همه است زیرا :
- می توان به جای نوشته از تصاویر ثابت و متحرک و یا فیلم استفاده کرد
- می توان اندازه نوشته ها را بسته به موقعیت و کاملا دلخواه بزرگ و کوچک کرد.
- می توان از خوانندگان متن یا صدای ضبط شده همراه متن و حتی موسیقی در کنار آموزش استفاده کرد.
- در صورت خستگی از مطالعه می توان از وسایل تفریحی داخل این وسایل استفاده کرد.

نرم افزار آموزش الکترونیکی
نرم افزار آموزش الکترونیکی

دسته بندی نوع یادگیری و مزیت های نرم افزار آموزش الکترونیکی


کلا نوع یادگیری را می توان به سه دسته تقسیم کرد:
•    یادگیری شخصی
•    یادگیری جمعی
•    کلاس مجازی
1. یادگیری شخصی : در این دسته فرد رشته مورد علاقه خود را انتخاب می کند و در محیط اطراف خود مخصوصا اینترنت به دنبال اطلاعات مرتبط با آن می گردد و در آن زمینه تحقیق می کند سپس سوالات خود را از اساتید آن رشته به صورت offline می پرسد.
2. یادگیری جمعی : در این دسته شرایطی برای افراد مهیا می شود تا با یک دیگر و اساتید خود ارتباط بر قرار کنند. از جمله این ابزار Forum و chat و غیره است. در این روش معمولا زمان شروع و خاتمه دوره آموزشی و امتحانات برای همه آن گروه یکسان است.
3. کلاس های مجازی : در این دسته شرایط کاملا مانند کلاس درس است و حتی در بعضی از موارد در کلاس های فزیکی برگزار می شود. در این جا از ویدئو کنفرانس و به جای تخته سیاه از یک ویدئو پروژکتور استفاده می شود. گاهی از اوقات برای هر فرد یک کامپیوتر در نظر گرفته می شود و ارتباط ویدئویی از طریق صفحه نمایشگر و دوربین یا وب کم خواهد بود و هر کسی می تواند از طریق کامپیوتر با استاد ارتباط برقرار کند. این روش مخصوصا برای برگزاری کلاس هایی که استاد مربوط به آن درس به تعداد کافی موجود نیست و امکان جابه جایی اساتید هم وجود ندارد مفید می باشد به ویژه برا ی دانشگاه ها. شاخه ای از این دسته در پزشکی از راه دور نیز استفاده می شود.

نرم افزار آموزش الکترونیکی
نرم افزار آموزش الکترونیکی

مقایسه یادگیری از طریق آموزش الکترونیک و  کلاس  فیزیکی معمولی

سعی شده است کلاس ها مجازی همانند کلاس های واقعی ایجاد شود اما برای اهداف آموزش الکترونیکی تغییر یافته و منعطف تر شده اند. نحوه ارائه درس باعث تعییر در نحوه یادگیری و مطالب آموزشی شده است. متون درسی، نحوه انتخاب آن ها و آموزش آن ها با آموزش سنتی متفاوت است.
 

موفقیت آموزش الکترونیکی


1.  نیازی به صرف وقت و حضور در کلاس نیست.
2. برخورداری از یک روش مطالعه انعطاف پذیر که مطابق نیاز دانشجو است.
3.  سرعت مطالعه دست دانشجو است.
4. مانند کلاس های درسی برنامه آموزشی، راهنمایی درس ، دروس مرجع و ... وجود دارد.
5. در مطالعه به صورت online از مزایای کار گروهی بهره مند می شوید.
6. کنجکاوی و ابتکار بیشتر و دسترسی به تکنولوژی های جدید.
7. اطلاعات به روز است و از اطلاعات به روز می توانید استفاده کنید.
8. ارزیابی به صورت online است.
9. می توانید هر کجا که باشید مدرک خود را از طریق اینترنت به دیگران و رییس خود نشان دهید.
10. می توانید بیش از یک درس یا رشته را فرا گیرید.
11. آموزش الکترونیک را با استفاده از هر فراهم کننده خدمات اینترنتی و بدون محدودیت می توان به کار برد. اما ارائه دهنده دروس می تواند از یک اینترانت برای این کار استفاده کند که در این صورت محدوده آموزش محلی خواهد بود.
12. می توان از هر مرورگری برای یادگیری الکترونیک استفاده کرد به شرطی اینکه برنامه های سایت با plug in های مرورگر مطابقت نماید. مثلا حمایت مرورگر از کدهای جاوا.
13. در هر زمان میتوان یاد گرفت.
14. در هر مکانی امکان یادگیری وجود دارد.
15. هزینه های یادگیری کاهش می یابد.
16. دانش و اطلاعات را عموم مردم می توانند بدست آورند.
17. نتیجه آموزش و یادگیری شما سریعتر مشخص می شود.
18. با استفاده از امکانات Multimedia مطالب بیشتر در ذهن می ماند.
19. تبعیض و پارتی بازی کمتر اتفاق می افتد.

 

نکات مورد توجه نرم افزار آموزش الکترونیکی


1. زیر ساخت های مخابر اتی: زیر ساخت های مخابرتی در ایران هنوز مهیا نیست اما باعث نمی شود از آموزش الکترونیک صرف نظر شود.
2.  مفاد آموزشی: مفاد آموزشی به صورت آموزش الکترونیک با روش های آموزش سنتی متفاوت است و باید هم فرق داشته باشد. در آموزش الکترونیک 40 تا 50 درصد متن آموزشی از طریق استاد و بقیه از همکاری و ارتباط دانشجویان تعیین می شود.
3. آموزش مجازی (ال ام اس) باید دوطرفه باشد تا کاربر خسته نشود، کاربر باید با آن ارتباط داشته باشد.

مقالات مرتبط


مولفه های آموزش مجازی

موفقیت آموزش الکترونیکی

آموزش الکترونیکی در مدارس

ضرورت آموزش الکترونیکی 

نظرات کاربران
سپهر

در نرم افزارهای آموزش الکترونیکی مهمترین دغدغه دانشپذیران چیست؟

0 0

امیر علیزاده

یکی از نرم افزار های پرکاربرد این روز ها نرم افزار اموزش الکترونیکی هست

0 0

جعفریان

با وضعیت زیرساخت و اینترنت کشور آموزش مجازی مثل یه شوخی مسخره میمونه

0 0

علی تیره دست

دانشجوی سامانه یادگیری الکترونیکی هستم میخواستم بدونم آیا دانشگاه واقعا دانشجوی دارای شرایط اخراجی را در دانشگاه مجازی، اخراج می کند یا فرصتی برای جبران به او می دهد؟

3 0

شرکت پافکو

درود . تصمیم‌گیری در خصوص اعطای فرصت به دانشجوی دارای شرایط اخراجی در حیطه اختیارات کمیته منتخب شورای آموزشی دانشگاه است.
مرکز آموزش الکترونیکی در پایان هر نیمسال و قبل از انتخاب واحد نیمسال بعد، فهرست اسامی دانشجویان حائز شرایط اخراجی را به کمیته منتخب دانشگاه اعلام می‌نماید. چنانچه دانشجوی حائز شرایط اخراجی، دلایلی ارائه دهد که ضعف تحصیلی او که منجر به شرایط اخراجی شده ناشی از مشکلات و بحران‌های خارج از اراده او بوده و نیز دلایلی ارائه دهد که در صورت اعطای فرصت، امکان جبران ضعف تحصیلی را دارد ممکن است کمیته منتخب دانشگاه به او اجازه ادامه تحصیل بدهد.
در عین حال کمیته به شاخص‌های دیگری از جمله تعداد واحد گذرانده دانشجو، معدل کل و .... نیز توجه می‌نماید.
نکته مهم: مجوز ادامه تحصیل کمیته منتخب در اینگونه موارد تا زمانی شامل حال دانشجو می‌شود که دیگر مشروط نشود. به عبارت دیگر برای دانشجویانی که فرجه گرفته اند در اولین نیمسال بعدی که معدل کمتر از 12 احراز نمایند اخراج قطعی است.

2 0

محمدعلی

کلاً تحصیل از طریق آموزش الکترونیکی سخت تر هستش یا از طریق آموزش حضوری؟ و اینکه اگر اقدام به تحصیل کنم، مدرک تحصیلی کدامیک با ارزشتر است؟ جذب دانش آموخته گان از کدام طریق در بازار کار راحتتر انجام می شه؟

2 0

شرکت پافکو

درود
جناب محمد علی عزیز
شرکت پافکو دانشگاه مجازی نیست بله ارایه دهنده سرویس های و نرم افزارهای یادگیری الکترونیکی است لذا از طرح اینگونه مطالب در خودداری فرمایید سپاسگزارم

1 0

نظر شما

ایمیل شما نشر نخواهد شد.فیلد های ضروری با * نشانه گذاری شده است.

تصویر امنیتی Refresh Icon

لطفا از قرار دادن متن بصورت فینگلیش خودداری نمایید با تشکر

پیام شما بعد از بررسی نمایش داده خواهد شد

نظر خود را بنویسید