تدریس مجازی با Adobe Connect، کلیک کن!همراه با تست رایگان
سیستم مدیریت محتوای آموزشی چیست؟
سیستم مدیریت محتوای آموزشی یک نوع نرم افزار هوشمند مبتنی بر ابر است که باعث می شود فرایند آموزش و یادگیری آنلاین بسیار ساده تر انجام شود.
چگونه یک سیستم مدیریت محتوای یادگیری (LCMS) با یک سیستم مدیریت یادگیری (LMS) متفاوت است؟
LCMS به شما این امکان را می دهد که تمام مواد و منابع آموزشی لازم را برای یادگیری ترکیبی یا دوره های مجازی ایجاد و مدیریت کنید. این برنامه به عنوان یک پلت فرم آموزشی آنلاین متمرکز برای میزبانی از همه این منابع عمل می کند و آن را به یک آرشیو بسیار مفید برای دانش آموزان و معلمان تبدیل می نماید.
LCMS علاوه بر اینکه به عنوان مکانی برای ذخیره منابع در ابر عمل می کند، از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا ابزارهای ارزشمندی را برای طراحی و ایجاد محتوا در اختیار معلمان قرار می دهد. با پشتیبانی یک سیستم مدیریت محتوای یادگیری، مربیان و سایر اعضای کارکنان قادر خواهند بود طیف وسیعی از منابع آموزشی شامل راهنمای دوره، اسناد متنی، نمودارها، مجموعه داده ها، تجدید نظر فعالیت ها، فیلم ها، ضبط صدا و ارزیابی را ایجاد نمایند.
برای اینکه یک پلت فرم جامع یادگیری آنلاین تا حد امکان مؤثر باشد، شامل عملکرد هر دو سیستم LCMS و LMS می شود.
چگونه یک سیستم مدیریت محتوای یادگیری (LCMS) با یک سیستم مدیریت یادگیری (LMS) متفاوت است؟
تفاوت کلیدی بین سیستم مدیریت محتوای یادگیری (LCMS) و سیستم مدیریت یادگیری (LMS) در کلمه ای مهم نهفته است: محتوا. عملکرد یک LCMS بر ایجاد و میزبانی منابع آموزشی و یادگیری متمرکز است. در مقایسه، عملکرد یک LMS در مورد توزیع، انتشار و ردیابی نحوه دسترسی به آن منابع است.
lcms چیست؟
LCMS مخفف Learning Content Management System است که یک سیستم مدیریت محتوای آموزشی است. این سیستم به شما کمک می کند تا محتوای آموزشی خود را به صورت موثر و کارآمد مدیریت کنید، از جمله ایجاد، مدیریت، توزیع و ارزیابی محتوا.
LCMS ها معمولاً قابلیت هایی از قبیل ایجاد و ویرایش محتوا، مدیریت دوره های آموزشی، ارزیابی عملکرد دانشجویان، ایجاد آزمون ها و تست ها، و ایجاد گزارش های پیشرفت را فراهم می کنند.
از LCMS ها برای ارائه آموزش های آنلاین، آموزش های داخل سازمانی، آموزش های محتوای باز و غیره استفاده می شود. این سیستم ها به شما کمک می کنند تا بهبود عملکرد و کارایی آموزش های خود را بسنجید و بهبود بخشید.
LCMS برای سازمان شما مناسب است اگر…
- ... شما دوره هایی را تدریس می کنید که به طور کامل آنلاین ارائه می شوند
- …شما از اصول کلاس درس تلفیقی یا آموزش تلفیقی در دوره های کلاس درس خود بهره می برید
- ... شما به ایجاد و توزیع منابع و مواد آموزشی با کیفیت بالا اهمیت میدهید
- ... شما می خواهید بتوانید به کارکنان و دانش آموزان دسترسی به یک پلت فرم یادگیری آنلاین را ارائه دهید که در آن منابع و مواد به راحتی قابل جستجو هستند
- ... شما می خواهید استاندارد منابع آموزشی را که در حال حاضر به دانش آموزان خود ارائه می دهید، بهبود بخشید
- ... شما می خواهید از ابزارهای با کیفیت بالا برای ایجاد آسان تر و موفقیت آمیزتر محتوای دوره بهره مند شوید
- ... شما به دنبال راهی هستید که برنامه ریزی دوره را برای کارکنان خود موثرتر کنید و مدیریت و تکرار غیر ضروری را کاهش دهید.
Learning Management System (ال ام اس) یا سیستم مدیریت یادگیری، نرمافزاری جهت تسهیل در امر آموزش است. نسخه اینترنتی نرمافزار بهطور گسترده در دانشگاهها و مراکز علمی داخلی و خارجی استفاده میشود. این نرمافزار، بیشترین راه ارتباط دانشجویان، اساتید و مسئولین مجموعه در مؤسسات آموزش مجازی است.
یکی از قابلیت های مهم نرم افزار آموزش مجازی، امکان برگزاری آزمون الکترونیکی در حین دوره آموزشی است. از نرم افزار های برگزاری کلاس مجازی مانند نرم افزار adobe connect نیز می توان در سیستم مدیریت آموزش سرویس lms استفاده کرد. نصب و راه اندازی یک نرم افزار آموزش الکترونیکی برای برگزاری کلاس انلاین و پیاده سازی آموزش مجازی ضرورت محسوب می شود و سرویس lms یا نرم افزار آموزش سرویسlms فارسی شرکت پافکو، این نیاز را برای هم میهنان عزیزمان برطرف کرده است. تمامی اطلاعات مربوط به دروس ارائه شده، واحدها، اطلاعیه گروهها، مسائل مالی، مسائل آموزشی، مسائل مدیریتی و آگهیها و اطلاعیههای مختلف با در نظر گرفتن نوع و سطح دسترسی کاربران در سیستم لحاظ میگردد. محور اصلی یک واحد آموزش مجازی، نرمافزار است. بقیه بخشها، از طریق این نرمافزار به ارائه خدمات مشغول میباشند. نرم افزار ال ام اس (LMS) در ظاهر یک وبسایت معمولی و روان با برنامهنویسی نسبتاً پیچیده است که کاربر با اطلاعات کاربری خود به آن وارد شده و با استفاده از منوهای موجود، قادر به انجام عملیات مختلف در وب سایت است. مدیران، ناظران، اساتید و دانشجویان سایت هرکدام با توجه به نوع و سطح دسترسی خود، قادر به حذف، اضافه، ویرایش و استخراج اطلاعات وب سایت میباشند. تمامی نیازهای آموزشی از طریق این درگاه قابل مدیریت است.
سرویس lms در یک سیستم آموزش آنلاین، به اجرای ساده تر و بهینه تر یک کلاس انلاین و یا تدریس انلاین کمک خواهد کرد. یک نرم افزار اموزش انلاین در واقع یکی از ابزارهای مهم یادگیری الکترونیکی یا یادگیری مجازی و همچنین یادگیری تلفیقی است.
امکان کسب درآمد از طریق تولید و ارائه آموزش های الکترونیکی میسر است. برای بازاریابی بهتر برای دوره های آموزشی خود، امکان تعریف کوپن تخفیف پس از قمیت گذاری برای درس وجود دارد که از طریق شبکه های اجتماعی، ایمیل و ... در جهت جذب یادگیرنده قابل انتشار خواهد بود. ارائه دهنده های این آموزش مجازي می توانند قسمت هایی از درس را برای یادگیرنده ای که جذب شده است، به صورت رایگان ارائه می کنند و در نهایت از طریق امکان پرداخت از درگاه های بانکی، مبلغ موردنظر برای دوره را از یادگیرنده دریافت می کنند.
1- بخشهای مختلف مدیریت محتوای آموزش مجازی سرویس lms:
ال ام اس از نظر نوع دسترسی از بخشهای زیر تشکیل شده است:
الف) مهمان
ب) دانشجو
ج) استاد
د) ناظر
ذ) مدیر
ر) مدیر ارشد
از بالا به پایین، سطح دسترسی بیشتر میشود.
LMS سامانه (ال ام اس) از نظر سیستم آموزشی شامل بخشهای زیر است:
الف) انتخاب واحد
ب) پرسش و پاسخ
پ) نتایج امتحانات
ت) ارتباط با استاد
ج) امور مالی
چ) اطلاعیهها
ح) اخبار
د) واحدها و محتوای آنها
با بررسی گزینههای ذکرشده در بالا، ملاحظه میکنید که تمامی نیازهای آموزشی، از طریق سیستم مرتفع خواهد شد.
2- مفهوم webmaster و نقش آن در سرویس lms چیست ؟
مدیریت سایت در سطح بالا را webmaster گویند. این مدیر علاوه بر تجربه بالا در زمینه راهبری وب سایتهای اینترنتی و چگونگی تعامل با کاربران، در زمینه برنامهنویسی سایت نیز اطلاعات اولیه را دارا می باشد که بتواند حداکثر تعامل را با برنامه نویسان سایت داشته باشد. کار یک وب مستر از ابتدای راهاندازی وبسایت بهعنوان راهبر اولیه سایت شروع شده و تمامی ناظران، مدیران، اساتید و دانشجویان را نظارت کرده و تمامی مشکلات فنی سیستم را برطرف میکند.
3- آموزشهای اولیه جهت مدیران و ناظران سرویس : LMS
با توجه به میزان جدید بودن سیستم برای مجموعه، آموزشهای اولیه و معرفی سیستم به کاربران ضروری است. سیستم LMS از نظر بخش دانشجویان آسان و روان بوده و دانشجویان در صورت آشنایی اولیه، مختصر و حداقل کار با اینترنت (ایمیل و جستجو در موتورهای جستجوگر) قادر به استفاده از آن هستند. در بخش مدیران ارشد، مدیران، ناظران و اساتید، به دانش و مهارت بیشتری نسبت به بخش قبلی نیاز دارند. این آموزش در طی انتقال سیستم و بهوسیله افراد ورزیده و باحوصله صورت میگیرد. یادگیری کار با سیستم lms راحت است اما برای بهرهبرداری هر چه بهتر از سیستم، به کمی تمرین و توجه نیاز است. در این آموزش تمامی جنبههای برقراری ارتباط با سایت از جمله، قرار دادن اطلاعات و مدیریت سایت و اصول مراقبت و نگهداری از سیستم و تهیه فایلهای پشتیبانی و همچنین امنیت آن ارائه میشود.
4- پشتیبانی فنی مدیریت محتوای آموزش مجازی سرویس lms:
جهت برطرف کردن مشکلات فنی، پشتیبانی فنی LMS از ملزومات راهاندازی آن است. در صورت بروز مشکل، متخصصین امر در کوتاهترین زمان ممکنه اقدام به عیبیابی و برطرف کردن آن نموده و افراد ذیربط را از دلایل بروز و نحوه پیشگیری از آن مطلع میسازند. این سرویس نوعی تضمین جهت کارکرد همیشگی و سالم ماندن سیستم است.
5- میزبان نرمافزار مدیریت محتوای آموزش مجازی سرویس lms
میزبان نرمافزار نقش تعیینکنندهای در کارکرد نرمافزار بازی میکند. از فاکتورهای تعیینکننده سرعت نرمافزار، میزبان آن است. در صورت ضعف امنیتی میزبان، هر لحظه ممکن است اطلاعات سیستم در دسترس افراد غیرمجاز بوده که این خود عواقب بدی را به دنبال دارد. فاکتورهای انتخاب یک میزبان خوب در زیر آورده شده است:
الف) تعهد
ب) امنیت
ج) کیفیت
د) سرعت
در اکثر موارد تعهد با سابقه مترادف است. امنیت سیستم نیز خیلی مهم است. در حال حاضر سرویسهای ارزان قیمتی در بازار ارائه میشوند که از نظر امنیتی کاملاً ضعیفاند (خبرهای گوناگون هک شدن پورتالهای بزرگ دولتی-خصوصی را بررسی کنید). در ضمن اطلاعات شما در سیستم هم برای کاربران و خود شما مهم بوده و دوست ندارید که توسط افراد ناشناس به سرقت رفته و در جایی دیگر مورد استفاده قرار گیرند. کیفیت بالا نیز باعث کم شدن خطاها و UPTIME بودن سرور شما است. سرعت هم که به سرویس شما معنا بخشیده و باعث رضایت کاربران از سرویس خواهد شد. برخورداری از تمامی این موارد در کنار هم، لازمه یک میزبان خوب است.
محتوای دروس آموزش مجازی LMSسرویس E-Content
1- محتوای دروس آموزش مجازی چیست؟
مطالب ارائه شده در کلاسهای حضور شامل کتاب، جزوه، فایل کامپیوتری و اطلاعات تکمیلی است که بعد از توضیحات مطالب توسط استاد، در اختیار دانشجویان قرار میگیرد. ولی در نرم افزار آموزش مجازی سرویس LMS ، استاد و کلاس مفهوم دیگری به خود میگیرد. استاد دیگر تمامی مطالب مربوط به دروس را حضور توضیح نداده و کلاسها بهصورت مجازی و آن هم محدود و غیراجباری تشکیل میگردد؛ بنابراین محتوای دروس این نوع آموزش میبایستی جذاب قابلیت انتقال تمامی مطالب مورد نظر استاد به دانشجویان را داشته باشد. با توجه به تحقیقات و مطالعات صورت گرفته در این زمینه، سیستم دیجیتالی محتوای دروس آموزشی بهترین گزینه است. این سیستم هم جذاب و درصد انتقال مطالب در آن حداکثر است. در این روش که با استفاده از جدیدترین نرمافزارهای صدا و تصویر در حوزه آموزش مجازی تهیه میگردد، صدای استاد به همراه مطالب مورد نظر بهصورت یک مجموعه آمادهسازی شده که بعد از بازبینی نهایی در اختیار دانشجویان قرار داده میشود. در حال حاضر این سیستم بهترین و پرطرفدارترین روش تدریس آموزش مجازی بوده و دانشگاهها و مراکز علمی معتبر از این سیستم استفاده میکنند.
2- فرآیند تولید و گروههای درگیر:
تولید دیجیتال مانند یک کارخانه عمل میکند که از بخشهای ورودی، خروجی و کنترل کیفیت تشکیل شده است. اطلاعات خام توسط هیئت عملی در اختیار گروه تولید قرار داده میشود. خروجی بعد از بازبینی نهایی توسط گروه کنترل کیفیت، در اختیار هیئت عملی جهت تأیید نهایی قرار داده شده و بعد از تأیید توسط ناظران سایت در بخش مربوطه قرار داده میشود.
الف) گروه تولید:
این گروه، به کار تولید محتوای دروس دیجیتال مشغولند. صدای استاد، متون و تصاویر مورد نظر، نمودارها، جداول، ایدهها و تمامی موارد مربوطه داده شده، جهت این کار در اختیار گروه قرار داده میشود. زمان برترین کار را گروه محتوای دیجیتال به عهده دارند. تجربه، سرعت، دقت، حوصله، کار گروهی، هماهنگی و وقتشناسی و سلیقه مواردی است که همگی با هم برای ارائه یک کار خوب دیجیتال مورد نیاز است.
ب) گروه کنترل کیفیت:
جهت بالا بردن کیفیت و حذف خطاهای دیجیتالی احتمالی در دروس منتشرشده، این گروه کار نظارت بر این درستی علمی و کیفی مطالب را به عهده دارد.
ج) هیئتعلمی:
از کارهای هیئتعلمی آمادهسازی اطلاعات مورد نیاز (جزوه – کتاب) و پر کردن صدای درس است. دقت کنید که این صدا باید بهوسیله خود استاد تهیه گردد. تجربه ثابت کرده است که در صورت تهیه این صدا بهوسیله استاد، تمامی نکاتی مورد نیاز درس توسط خود استاد اشاره شده و با بالا و پایین بردن تن صدای خود، جاهایی که باید مورد تأکید قرار گیرد را مشخص میکند. این موارد در اختیار گروه تولید جهت دیجیتال شدن قرار داده میشود.
3- مدیریت و برنامهریزی تولید:
گروه مدیریت تولید نیز کار سرعت نظارت، سیاستگذاری و ارائه بهترین روش جهت انجام فرایند تولید را به عهده دارد. بدون چنین مدیریتی، دروس بهموقع آماده نشده یا کیفیت دروس ارائه شده به گونه قابل قبولی ارائه نمیشود. همچنین ارتباط هیئتعلمی موسسه با گروه تولید توسط مدیریت تأمین میگردد. در این گروه دانش فنی و مدیریتی نقش مهمی داشته تا با سریعترین روش ارتباط لازمه را برقرار و موارد را برطرف گردند.
4- کیفیت و ارتقا دادن محتوا:
محتوای تولیدشده به گونه ایست که هر زمان به درخواست هیئتعلمی، قابل تغییر است. از نظر کیفی نیز میتوان آن را ارتقاء داد. با پیشرفت کار در بخشهای مختلف، نیاز به ارتقاء سیستم و بهبود بخشهای مختلف احساس میگردد. سیستم ارائه شده در تولید محتوای دروس دیجیتال، دارای چنین قابلیتی است.
شرکت پافکو، مفتخر است تا چنانچه در حوزه روشهای تولید محتوا و هزینه تولید محتوا نیاز به مشاوره دارید، مشاوره رایگان (Free Consultation) ارائه دهد
مشاوره رایگان بگیرید