راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی و فروش آنلاین
فروش اینترنتی یکی از انواع تجارت الکترونیکی می باشد که به خریداران امکان خرید مستقیم کالا و خدمات را از یک فروشنده در بستر اینترنت و با استفاده از یک مرورگر وب را می دهد.
داشتن فروشگاه اینترنتی و خرید فروشگاه اینترنتی مناسب امروزه به یکی از ترندهای مهم انواع صنایع تبدیل شده است. یکی از مهمترین دلایلی که امروزه هر صنعتی را به سمت فضای اینترنتی متمایل می کند، کاهش هزینه های ثابت و افزایش تعداد مشتریان آن ها در این فضا است. به دلیل حذف محدودیت جغرافیایی در دستیابی مشتریان از اقصی نقاط کشور به خدمات و محصولات شما با استفاده از اینترنت، شما را در معرض دید مشتریان بالقوه بیشتری قرار می دهد. داشتن یک فروشگاه آنلاین امروزه کار سختی نیست. با استفاده از یک نرم افزار فروشگاه ساز این کار به راحتی برای شما امکان پذیر خواهد بود. انواع مختلف نرم افزار فروشگاه اینترنتی برای راحتی توسط شرکت های مختلفی ارائه می شود.
ماژول های مختلف موجود در این سیستم ها به مشتریان کمک می کند با آسودگی بیشتری نسبت به فروشگاه حضوری، خرید خود را انجام دهند. این نرم افزارها و راحتی کار با آن ها جذابیت داشتن کسب و کار آنلاین را برای انواع صنایع بیشتر نموده است. یکی از مهمترین کارهایی که این نرم افزارها برای شما انجام می دهند، اتوماتیک کردن فرآیند فروش شما است. به صورتی که در تمام ساعات شبانه روز، می توانید فرآیند سفارش گیری از مشتری را بدون نیاز به صرف نیروی انسانی انجام دهید. اتوماتیک کردن فروش از مهمترین مزایای داشتن یک سایت فروشگاه اینترنتی است. البته سؤالی که ممکن است برای خیلی از شما پیش بیاید این است: چرا باید شرکت سُنتی خودم را به شرکت اینترنتی تبدیل کنم؟
ابتدا، اجازه دهید مطلبی را روشن کنیم. در این مطلب، منظور ما از «شرکت سنتی»، شرکتی است که در مکانی فیزیکی واقع شده و فروشش یا از طریق حضور مشتریان صورت میگیرد یا از طریق ایمیل و تلفن. در کل، منظور ما شرکتی است که فروش اینترنتی ندارد. البته، روزبهروز از تعداد این شرکتها کاسته شده و به شرکتهای اینترنتی اضافه میشود.
اگر شما هم صاحب کسبوکاری هستید، حتما خیلی دربارهی مزایای تبدیل کسبوکار خود به کسب و کار اینترنتی شنیدهاید. شاید این کار به نظر خیلی از افراد خطرناک یا پیچیده باشد. اما فواید زیادی در فروش یا تجارت الکترونیکی وجود دارد. در ادامهی مقاله به چند مورد از مهمترین مزایای فروشگاه اینترنتی اشاره خواهیم کرد.
1. راحتی باورنکردنی در یک فروشگاه اینترنتی:
در مقایسه با یک فروشگاه سنتی که فقط در ساعات مشخصی می توانید از آن خرید کنید، خرید آنلاین، یعنی هر زمان از روز و شب که قصد خرید داشتید، به راحتی به یک فروشگاه یا سایت فروشگاهی مراجعه کنید، چرخی بزنید، انتخاب کنید و بعد هم به راحتی خرید کنید.این برای مادرانی که فرزند شیرخوار دارند، زنان باردار، در شرایط نامساعد هوا و همچنین برای کسانی که محدودیت زمان دارند یک گزینه ایده آل به حساب می آید. به همین دلیل است که استفاده از یک فروشگاه ساز آنلاین، بسیار مورد استقبال صنایع مختلف واقع شده است.
درخواست اطلاعات کامل نرم افزار
2. مقایسه قیمت ها:
به راحتی می توانید از یک فروشگاه آنلاین به فروشگاه آنلاین دیگر، بروید، چرخی بزنید، قیمت ها را مقایسه کنید و جنس مورد نیاز خود را انتخاب کنید. برای اینکار حتی می توانید از نرم افزار فروشگاه ساز آنلاین، یا سایر نرم افزارهای مربوطه که برای مقایسه قیمتها تولید شده اند هم استفاده کنید. معمولا فروشگاه های اینترنتی برای حفظ مشتری های خود، تخفیف های خوبی در شرایط و مناسبت ها در نظر می گیرند. با عضویت در خبرنامه های این فروشگاه ها می توانید از تخفیف های ویژه اطلاع پیدا کنید. پیاده سازی تمام این موارد با ساخت فروشگاه اینترنتی مورد پسند مشتریان بالقوه ارتباط مستقیم دارد.
3. حضور در اینترنت، تصویر بهتری از شرکتتان ارائه میدهد
فقط همین دلیل میتواند برای راهاندازی یک وبسایت جدید و شروع فروش اینترنتی کافی باشد. بدون داشتن وبسایت، وبلاگ یا هر نوع حضور اینترنتی، مشتریان نمیتوانند متوجه شوند شما چقدر در کارتان جدی هستید. امروزه، شرکتهای کوچک و بزرگ در هر صنعتی که باشند، سعی میکنند حضور پُررنگی در اینترنت داشته باشند.
4. انتخاب بی محدودیت:
فضای یک فروشگاه سنتی، هر چه قدر هم که وسیع باشد، محدود است. بنابراین تعداد محصولات محدود است، اما در یک فروشگاه اینترنتی، انتخاب های زیادی وجود دارد. حتی اگر شما محصول مورد نظر خود را در یک فروشگاه پیدا نکردید، به راحتی می توانید با یک کلیک به فروشگاه دیگری سر بزنید.
5. دسترسی به نظرات مصرف کننده ها:
شما می توانید به راحتی در بخش نظرات، توضیحات سایر مصرف کننده ها و مشتری ها را در مورد یک محصول بخوانید و آگاهانه تصمیم گیری کنید.
6. صرفه جویی در زمان:
با خرید از یک فروشگاه اینترنتی شما مجبور نیستید زمان زیادی را در ترافیک و شلوغی شهر سپری کنید، بلکه بدون هیچ اتلاف وقتی، در کمترین زمان ممکن مایجتاج خود را تهیه می کنید. البته در امان ماندن از آلودگی هوا را هم به لیست اضافه کنید.
همین حالا امتحان کنید
اما در کنار این مزایا، بیایید نگاهی هم به مشکلات احتمالی یک فروشگاه اینترنتی و خرید آنلاین داشته باشیم.
7. دسترسی به خدمات شرکت شما ۲۴ ساعته میشود
با اینکه خیلی از فروشگاهها، پمپبنزینها و بیمارستانها خدمات ۲۴ ساعته ارائه میدهند، اما این کار برای خیلی از کسبوکارها غیرممکن است. البته، بهتر است بگوییم این کار بدون اینترنت غیرممکن است. یکی از مهمترین مزایای فروشگاه اینترنتی این است که این امکان را برای مشتریان فراهم میآورد که هر زمانی از شبانهروز و در هر مکانی، سفارشهای خود را ثبت کنند. تصور کنید این امر چقدر میتواند برای کسبوکار شما سوددهی داشته باشد.
8. میتوانید خدمات بهتری به مشتریان ارائه دهید
اینترنت به شما این امکان را میدهد تا به سؤالات مشتریان پاسخ دهید، وبینارهایی برای فروش یا تبلیغات برگزار کرده و به مشکلات مشتریان رسیدگی کنید. همهی این کارها بدون اتلاف وقت انجام میشوند. فقط کافی است یک بار ویدئویی یا لیستی از سؤالات رایج تهیه کنید و سالها مشتریانتان را برای دریافت پاسخشان به صفحهی مربوط به آنها ارجاع دهید. با این کار، نه تنها در وقت خود صرفهجویی میکنید بلکه خدمات بهتری نیز به مشتریان ارائه میدهید. مشتریان معمولا دنبال اطلاعات خاصی میگردند. معمولا اطلاعاتی که برای آنها مهم است به دو دسته تقسیم میشود:
- اطلاعاتی برای تصمیمگیری قبل از خرید
- حل مشکلی که در هنگام فرایند خرید بروز میکند
شما میتوانید با ایجاد وبسایت، تمامی اطلاعاتی را که مشتریان به آن نیاز دارند، درست موقعی که به آن نیاز دارند در اختیارشان بگذارید. این یعنی تماسهای تلفنی برای حل مشکلات کمتر میشوند و فروش افزایش پیدا میکند.
9. برای راهاندازی استارتاپ، هزینهی کمتری لازم دارید
یکی از مزایای فروشگاه اینترنتی، کم بودن هزینهی ساخت آن است. راهاندازی فروشگاه اینترنتی کار پیچیده و پرهزینه ای نیست. نیازی به خرید ملک، خودرو و لوازم اداری نیست و فقط به تعداد محدودی کارمند احتیاج دارید. فقط کافی است سایت فروشگاهی خود را آماده کرده و کسبوکارتان را به فضای آنلاین منتقل کنید. اگر قبلا شرکتی سنتی داشتهاید، این تغییر میتواند خیلی راحتتر انجام شود. شما به فروش همان محصولات قبلی که به اندازهی کافی هم از آن در اختیار دارید، ادامه میدهید و اینترنتی شدن فقط باعثِ افزایش تعداد مشتریان شما میشود.
شما میتوانید با هزینهی خیلی کمی وبسایتی طراحی و راهاندازی کنید.
10. در فروشگاه اینترنتی تمام فاصلهها از بین می روند
شکل 2 : راحتی خریدار در فروشگاه اینترنتی
یکی دیگر از مزایای طراحی فروشگاه اینترنتی این است که فاصلهها را از میان برمیدارد. فاصلهی مشتریان تا فروشگاه شما فقط به اندازهی یک کلیک است. از طریق اینترنت شما میتوانید با مشتریان در تماس باشید، به سؤالات آنها پاسخ دهید و مشکلاتشان را حل کنید. از همه مهمتر اینکه، میتوانید سفارشها و پرداختها را مستقیما دریافت کنید.
11. میتوانید در هر مکانی که دوست دارید، کار کنید
دوست ندارید زمستان در هوای سرد یا به خاطر آلودگی هوا از خانه خارج شوید؟ آیا از گرما و رطوبت در شهر خود کلافه شدهاید؟ کسبوکار اینترنتی شما را از قیدوبند مکان آزاد میکند و این امکان را برایتان فراهم میآورد که هر جا راحت هستید کار کنید. تا زمانی که ارتباط اینترنتیِ خوبی دارید، میتوانید هر جایی از دنیا که دوست دارید زندگی کرده و کسبوکارتان را مدیریت کنید. خیلی از مردم در یک قاره زندگی میکنند ولی انبار کالاهایشان در قارهی دیگری است. یکی از مهمترین مزایای فروشگاه اینترنتی این است که به شما اجازه میدهد کسبوکارتان را با سبکِ زندگیتان هماهنگ کنید و نه برعکس. البته استثناهایی هم وجود دارند. بعضی از افراد مانند جراحان، معمارها و نقاشها حتما برای انجام شغلشان به مکان خاصی نیاز دارند.
اگر کسب و کار شما محصولی را برای فروش ارائه می دهد، توصیه می کنیم مقاله راهکار افزایش فروش را مطالعه فرمایید.
12. هزینههای عملیاتی شرکتتان کاهش مییابد
شکل 3 : پرداخت آسان در فروشگاه اینترنتی
فقط انجام یک کار ساده میتواند هزینهها را به شدت کاهش دهد. بهعنوان مثال، ثبت آنلاین سفارشات باعث میشود دیگر نیازی به کارکنان بخش خدمات مشتریان نداشته باشید. فروش آنلاین این امکان را فراهم میآورد که هم سفارشها و هم پرداختها را اینترنتی انجام دهید. با این کار از تعداد کارکنان و در نتیجه هزینههای اداری و دفتری کاسته میشود.
به جز ثبت سفارشها و پرداختها، بقیهی فعالیتهای تجاریتان را نیز میتوانید به صورت اینترنتی مدیریت کنید. از این فعالیتها میتوان به پرداخت صورتحسابها و قبوض، ردیابیِ سفارشات و فرستادن کالاها نام برد. از دیگر کاربردهای اینترنت، پاسخدهی سریع و آسان به سؤالات و مشکلات مشتریان از طریق سؤالات رایج و انجمنهای آنلاین است.
13. میتوانید بازار جهانی را هدف بگیرید
شرکتها و فروشگاههای سنتی فقط میتوانند پذیرای تعداد محدودی مشتری در زمانهای خاصی باشند، بگذریم از اینکه خیلی از افراد اصلا خیلی از این شرکتها را نمیشناسند و از وجودشان بیاطلاع هستند. با داشتن یک سایت فروشگاهی مناسب و خوب، در هر لحظه صدها و حتی هزاران نفر میتوانند از فروشگاه اینترنتی شما بازدید کنند. تصور کنید اگر بتوانید کالاها و خدمات خود را به تعداد نامحدودی از افراد مشتاق معرفی کنید، تجارت شما میتواند چقدر رونق بگیرد!
البته توانایی برخوردار بودن از هزاران بازدیدکننده تفاوت زیادی با داشتن هزاران بازدید کننده دارد. برای برخوردار شدن از مزایای تجارت الکترونیکی و فروشگاه اینترنتی، باید همان کارهایی را انجام دهید که شرکتهای سنتی انجام میدهند: مارکتینگ و تبلیغات. باید بیاموزید چطور میتوانید ترافیک وبسایتِ فروشگاه اینترنتی خود را افزایش دهید. یکی از روشهای مؤثر و کمهزینه در این راه، استفاده از رسانههای اجتماعی برای معرفی و تبلیغ وبسایتتان در راستای افزایش فروش اینترنتی می باشد.
13. سرعت پاسخدهی شرکت افزایش مییابد
یکی از مزایای فروشگاه اینترنتی این است که به شما اجازه میدهد به سفارشهای خرید، پیشنهادات و دیگر نیازهای مشتریان به سرعت و در لحظه پاسخ دهید. فروشگاههای اینترنتی سفارشهای مشتریان را ثبت و تأیید میکنند. در فروشگاهها یا شرکتهای سنتی، ثبت سفارشها معمولا از طریق تماس تلفنی انجام میگیرد و روند ثبت و پیگیری آن توسط کارمندان انجام میشود. بسته به میزان کارهای روزانهی کارکنان، رسیدگی به سفارش ممکن است روزها طول بکشد. اما فروشگاههای اینترنتی با داشتن یک اپلیکیشن مناسب به شما این امکان را میدهند که نه تنها سفارشها، بلکه موجودی انبار، تعداد فروش روزانه و هر چیز دیگری را که لازم دارید، به سرعت چک کنید. پاسخدهی سریع به نیازهای مشتریان، برای آنها رضایت به همراه دارد و برای شما کار اداری کمتر.
14. آنالیز دقت بازدید کنندگان
یکی از مهمترین تفاوت یک فروشگاه سنتی با فروشگاه اینترنتی را در اندازه گیری دقیق آمار مراجعه کنندگان به سایت شما است.
در بازاریابی اینترنتی با ابزارهای مانند گوگل انالیتکس و.. میتوانید امار دقیقی از نحوه بازدید کاربران را رصد کنید و متناسب با آن تصمیمات اجرایی جهت تبدیل هر چه بیشتر بازدیدکنندگان به مشتری را اتخاذ نمایید.
درخواست مشاهده نرم افزار فروشگاه
شکل 4 : انالیز دقیق خریداران در فروشگاه اینترنتی
معایب یک فروشگاه اینترنتی
1. در سایت فروشگاه اینترنتی امکان امتحان کردن ندارید:
اگر قصد خرید لباس و کفش داشته باشید، مسلما ترجیح می دهید قبل از خرید، آن را امتحان کنید تا مطمئن شوید، سایز آن مناسب شماست، یا حتی شاید بخواهید جنس آن را از نزدیک بررسی کنید. البته برخی از فروشگاه ها، اطلاعات کاملی در مورد سایز و جنس به شما ارائه می دهند تا راحت تر خرید کنید.
2. در فروشگاه اینترنتی سوال فوری بصورت گفتار نداریم:
گاهی نیاز دارید در همان لحظه در مورد محصول سوالی بپرسید، در یک فروشگاه سنتی شما به راحتی می توانید در همان لحظه از فروشنده اطلاعات لازم را دریافت کنید اما معمولا در فروشگاه های اینترنتی باید حداقل 24 ساعت منتظر بمانید تا پاسختان داده شود. البته برخی از فروشندگان تیزهوش در دنیای اینترنت، امکان چت فوری هم در اختیار خریداران آنلاین قرار می دهند.
3. حریم خصوصی و امنیت در فروشگاه و کسب و کار اینترنتی :
معمولا موقع خریدهای آنلاین از فروشگاه اینترنتی، نگرانی هایی در مورد امنیت و حفظ حریم خصوصی وجود دارد. البته در این زمینه با انجام اقدامات احتیاطی، می توانید خریدی امن و بی دردسر داشته باشید. البته در این مورد حتما به نماد الکترونیک ENAMD در سایت فروشنده دقت لازم را داشته باشید. برای کسب اطلاعات کامل در خصوص ای نماد می توانید به مقاله نقش ای نماد در جلب اعتماد مشتریان نرم افزار فروشگاه آنلاین مراجعه نمایید.
نتیجه گیری
برای ورود به عرصه جدید تجارت الکترونیکی، اندکی سهل انگاری کافی است تا شما را به یکی بازندگان صنعت خود تبدیل نماید. یک نرم افزار فروشگاه ساز حرفه ای با هزینه ای نه چندان زیاد می تواند کلید ورود شما به کسب و کارهای پرسود و موفق اینترنتی نماید. شرکت پافکو با داشتن یکی از حرفه ای ترین نرم افزارهای ساخت فروشگاه اینترنتی، شما را به یکی از بی رقیب ترین فروشگاه ها تبدیل خواهد کرد. داشتن ماژول های سئو و بازاریابی اینترنتی در این نرم افزار به راحتی شما را در صدر نتایج جست و جوی گوگل قرار می دهد. همچنین با وجود انواع راه ها و درگاه پرداخت در این نرم افزار، دیگر نیازی نیست نگران امنیت و حریم خصوصی مشتریان خود باشید. برای دیدن محیط نرم افزار فروشگاه ساز و کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، با مشاوران ما تماس بگیرید.
تماس با کارشناسان
مقالات مرتبط
چرا باید برای بازاریابی اینترنتی سایت داشته باشیم؟
بازاریابی موتورهای جستجو چیست؟
دیجیتال مارکتینگ چیست؟